Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 0 / / 0
ej tak sie zastanawiam, czy jest jakaś różnica, w którą żyłe sie wali, albo np która dziurką nosa sie wciąga?
Uwaga! Użytkownik weera nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2775 / 39 / 0
Nie ma
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 616 / 4 / 0
Teoretycznie gdybyś wybrał jakąś główniejszą żyłę to mogłoby być jakoś szybciej czy efektywniej. Nie wiem z autopsji, nigdy nie dawałem po kablach i nigdy nie będę, ale w teorii kto wie.
Uwaga! Użytkownik wendrowycz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 0 / / 0
Re:
Nieprzeczytany post autor: ewas »
tom pisze:
Sam nie mam doswiadczenia z IV ale odwiedzam watek aby podac linka do:

http://www.anypositivechange.org/bvcsiALL.pdf

Jest to podstawowy przewodnik po tym jak robic iniekcje IV aby bylo to mozliwie najbezpieczniejsze. Pochodzi ze strony poswieconej "Harm Reduction" wiec wydaje mi sie, ze mozna temu zaufac. Miloby bylo jednak, jakby jakis "weteran" IV mogl rzucic na to okiem i potwierdzic, czy faktycznie sa to rzetelne informacje.
Ciekawy poradnik.
  • 377 / 8 / 0
Chciałem się was spytać jakie macie sposoby na to żeby kable wychodziły na wierzch i ogółem żeby się lepiej goiły ? Oprócz smarowania maściami i robienia pompek bo to właśnie robię,może macie jeszcze inne sposoby ?
Real dream...
No longer anymore a Narcotic dream...
  • 723 / 16 / 0
Morfineusz pisze:
Chciałem się was spytać jakie macie sposoby na to żeby kable wychodziły na wierzch i ogółem żeby się lepiej goiły ? Oprócz smarowania maściami i robienia pompek bo to właśnie robię,może macie jeszcze inne sposoby ?
Osobiście nie próbowałam ale słyszałam o takim sposobie: 5 - 10 minut przed zastrzykiem kładziesz się na brzegu łóżka/kanapy itp. a łapy spuszczasz na podłogę tak że leżą poniżej ogółu ciała. Krew napływa do nich i żyły wychodzą. Ponoć łatwiej wtedy się wkłuć jak ktoś ma pochowaną instalację :-)
Bo matka chemia bardzo, bardzo kocha swoje dzieci i nigdy, przenigdy nie pozwoli im umierać samotnie.
  • 1198 / 10 / 0
albo pijesz szklanke czerwonego wina. Tez ladnie rozszerza zyly.
  • 1611 / 34 / 0
Albo wkładasz całe łapska do miski/umywalki/wanny z gorącą wodą i trzymasz przez jakiś czas.
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 909 / 20 / 0
Tradycyjne zaciskanie i rozluźnianie pięści, szybkie obroty ręką - robienie takich kółek, gorąca kąpiel.
  • 377 / 8 / 0
Źle mnie koledzy zrozumieliście :-p Te sposoby używam gdy przed zastrzykiem chcę żeby mi baty bardziej wyszły co by mi ułatwiło wjazd do kanalizacji.
Ale ogólnie chodzi o to że się ciepło robi,ja sobie trochę ręce znów "popsułem" i puki co narazie daje spokój z iv,może raz na tydzień albo coś w tym stylu.I chodzi o to że chcę jakieś sposoby na szybsze gojenie się żył i ogółem żeby bardziej wychodziły tak na stałe a nie tylko na czas zastrzyku.Wiecie o co chodzi.Narazie smaruje maścią alantan plus 2-3x dziennie plus pompki rano i wieczorem i chciałem się spytać czy macie jakieś swoje sposoby na ogólne gojenie się żył i wychodzenie ich,puki co mam te czerwone małe plamki przy miejscach wkłucia przez ruszanie łapą w czasie pompowania i trochę żółte zabarwienie około miejsc wkłuć(od metkata).
No to jak możecie to opiszcie co wy robicie żeby rączki jak najładniej wyglądały :-)
Real dream...
No longer anymore a Narcotic dream...
ODPOWIEDZ
Newsy
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.