27 października 2021Ja2303 pisze: Cześć takie pytanie do mieszkancow Bogatyni/zgorzelca okolic . Tez zauważyliscie ze materiał jakościowo stal sie jakimś słabym żartem? Skąd bym nie wziął kazdy ma takie samo gowno które praktycznie nic nie kopie a o jakiej kolwiek euforii albo łezce przy aplikacji nie ma mowy. Słyszałem teorie ze pojawiaja sie problemy z dostępnością tabletek z efka/pseudo i to dlatego. Może ktos z tubylcow cos wie? I jak naukowo sprawdzić czym to niby piko jest bo owszem testy wykryja meth ale w 90% jestem pewien ze to nie jest piko
Wszędzie słaby towar, a Ci co mieli zawsze dobre, nie mają wcale. Wygląda na to, że jakieś źródełko wyschło.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca
Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.