...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
detoks od czatu będzie dużo lepszy niż jakikolwiek płatny ośrodek
  • 20 / 13 / 0
Obiecałem sobie, że 2024 rok bez opio. Jak powiedział tak zrobił. Piąta doba leci, ale było grubo. Z ciepłej kołdry do zimnego lochu. Pierwszy raz na ct, wcześniej zawsze mnie odtruwali. W sumie warto było - poznałem prawdziwy smak tego nałogu. Po jaką cholerę się tak męczyć i błagać Boga o sen. Jeszcze „jak z krzyża zdjęty”, ale już witam się z gąską.
  • 982 / 266 / 0
@TrzezwyMich

Idź na terapię zastępczą, a nie odpierdalaj męczennika.
  • 693 / 435 / 0
08 stycznia 2024TrzezwyMich pisze:
Obiecałem sobie, że 2024 rok bez opio. Jak powiedział tak zrobił. Piąta doba leci, ale było grubo. Z ciepłej kołdry do zimnego lochu. Pierwszy raz na ct, wcześniej zawsze mnie odtruwali. W sumie warto było - poznałem prawdziwy smak tego nałogu. Po jaką cholerę się tak męczyć i błagać Boga o sen. Jeszcze „jak z krzyża zdjęty”, ale już witam się z gąską.
Ja sobie obiecałem wiele rzeczy i w żadnym przypadku nie uchroniło mnie to, żeby zajebac. Minęło dopiero pięć dni. Nie wiem co robisz ze sobą, ale sama obietnica chuja Ci da w tym przypadku
Uwaga! Użytkownik tosieniedzieje nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 22 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mikey0205 »
Przeniesiono z działu o ośrodkach — czołg

Cześć Wam, schodzę z klona teraz jestem na 10mg, zacząłem z 16-18mg, co tydzień 1mg mniej biorę. Na sen biorę ketrel 100mg. Od wczoraj psychiatra dodał mi doksepine 25mg 1-1-2 i co tydzień zwiększanie jej dawki no i zmniejszanie klona co tydzień. Dziś drugi dzień i czulem się pół dnia jak bym ważył tonę, spłatany mózg i zero chęci na cokolwiek. Niby po ok tydodniu ma to przejść. Brał ktoś doksepine i miał podobnie z tym, podobno pierwszy tydzień jest senny itd a później super z samopoczuciem. Nie mam kapsułek 10mg wiec mniejszych dawek nie mogę brać rano.
  • 693 / 435 / 0
Żaden lek nie sprawi, ze będziesz czuł się super przy schodzeniu z takiej dawki benzodiazepin.
Uwaga! Użytkownik tosieniedzieje nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 87 / 27 / 0
Czuć super to nie, ale może mieszanka pregabaliny i baclofenu? Pregaba podniosłaby nastrój a baclo porozluźniał mięśnie. Gdzieś czytałem że baclo na zachodzie jest używane przy schodzeniu z alko i benzo, więc może warto spróbować.
  • 22 / 1 / 0
@Lochu127
Właśnie nie chce już wracać do baklo na kilka tygodni, bo przegiąłem, 5 mg ostatnio sprubowalem i na drugi dzień znów czulem się gorzej, dziś postanowiłem nie wziąść porannej dawki doksepiny i jest ok 🙂 po południu i na wieczór będę brał doxe. Ale czytając o doksepine większość przeważa na +. I jest dobra pode mnie myślę jak się ustabilizuje. Ale prędzej czy później będę musiał brać ja rano jak będą jeszcze niższe dawki benzo. No trzeba będzie kombinować z dawkami by nie zamulał zbytnio, może organizm się adoptuje i dlatego zamula z rana, lub za duża dawka, więc chyba lepiej rano go nie dojeżdżać, tym bardziej, chce iść do pracy. Pregabalina też słyszałem, że pomaga ale z jednego w drugie...

Pytanko jeszcze do wszystkich, czy mogę brać np peptyd bpc 157 (tabsy) lub suplement GABA teraz podczas schodzenia z benzo, by się szybciej regenerowała ta bania w tej sferze? Pora prania obojętna? Bo wydaje się, że wręcz wskazane.

Edytuj posty, zamiast dodawać jeden pod drugim, pls. Scalono – CAF

@tosieniedzieje
No tak tak, źle to w słowa obrałem, ale chodziło mi strikte o doxe. Wiadomo, że schodzenie nie jest lekkie, ale można sobie je dużo lepiej ułatwić...
  • 454 / 14 / 2
Cześć, zadałem chyba pytania w błędnym wątku. Niestety działam w lekkim popłochu. Ale do rzeczy:

Proszę kogokolwiek o udzielenie mi informacji na temat aktualnej sytuacji w IPIN (Szpital z 8-tygodniowym programem detoksykacyjnym w Instytucie Psychiatrii i Neurologii w Warszawie).
Interesują mnie przede wszystkim dwie kwestie, dlatego zwracam się z prośbą do osób, które miały doświadczenie z tym miejscem, szczególnie w przeciągu ostatnich 2 lat.

1. Zapytałem w recepcji, czy jest możliwość posiadania przy sobie telefonu i laptopa. Otrzymałem odpowiedź twierdzącą. Czy to potwierdzone informacje? W jednym z wątków z 2017 roku pojawiły się informacje o konfiskacie telefonów, a nawet kabli ładowarki. Dla mnie to kluczowe, ponieważ z powodu długów muszę pracować zdalnie.

2. Jaka jest dostępność Wi-Fi? Czy działa tylko sieć komórkowa i jak z zasięgiem?

Mniej ważne, ale również istotne:

3. Jaka jest jakość posiłków? Czy to standardowa szpitalna dieta, czy jest jakiś wybór?
4. Czy na oddziale dostępna jest bezpłatna woda mineralna, czy trzeba ją kupować?
5. Ile bagażu można zabrać ze sobą? Jako osoba spoza Warszawy, potrzebuję informacji na temat ilości dozwolonych ubrań.
6. Jak wygląda kwestia prania? Czy jest dostępna infrastruktura pralnicza czy tylko umywalki? Gdzie można suszyć pranie?
7. Jakie są łóżka? Czy to starsze modele, czy nowsze z możliwością regulacji pozycji?
8. Ogólnie rzecz biorąc, czy oddział jest stary, czy został odnowiony?

Wiem, że to wyglada, jak bym był kurde jakąś księżniczką, ale jestem tak zryty 15 latami uzależnienia od różnych substancji, że psychicznie i zdrowotnie to się na mnie teraz mści. Teraz te cholerne benzodiazepiny. Wiadomo, że jestem przewrażliwiony, ale w zasadzie kluczowe jest dla mnie to pierwsze pytanie, bo dochodzą mnie różne słuchy z różnych stron, ze sprzecznymi informacjami, co rzecz jasna jest frustrujące. Po detoxie chcę iśż na terapię w trybie ambulatoryjnym już w moim mieście. Tu już wiem mniej więcej gdzie się kierować i czego się spodziewać.
  • 22 / 1 / 0
Czy mogę brać np peptyd BPC-157 (tabsy), który regeneruje akurat też GABA, lub suplement GABA, teraz podczas schodzenia z benzo, by się szybciej regenerowała ta bania w tej sferze? Bo wydaje się, że to wręcz wskazane! Choć najskuteczniej wydaje się brać w trakcie i po...
Co Wy Na To???

Przeniesiono do wątku ogólnego — CAF
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.