Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 1299 / 258 / 0
Najbardziej szkodliwe narkotyki – ranking

W 2007 roku na łamach brytyjskiego pisma medycznego The Lancet opublikowano ranking substancji psychoaktywnych, które według naukowców mają największy potencjał szkodliwości. Zestawienie znacząco odbiega od podobnej klasyfikacji sporządzonej przez ONZ, w której substancje oznaczone gwiazdką (*) figurują jako niepodlegające kontroli, a więc o bardzo małym ryzyku szkodliwości.
  1. heroina
  2. kokaina
  3. barbiturany
  4. alkohol*
  5. ketamina*
  6. benzodiazepiny
  7. amfetamina
  8. nikotyna*
  9. buprenofina
  10. marihuana (w klasyfikacji ONZ zaliczona do kategorii „najbardziej niebezpieczne”)
  11. substancje wziewne*
  12. LSD (w klasyfikacji ONZ zaliczone do kategorii „najbardziej niebezpieczne”)
  13. metylofenidat <------
  14. anaboliki
  15. ecstasy (w klasyfikacji ONZ zaliczone do kategorii „najbardziej niebezpieczne”)
Źródło: „Wojna” z narkotykami. Raport Światowej Komisji do Spraw Polityki Narkotykowej, czerwiec 2011.
%-D
  • 1797 / 245 / 0
Dextroamfetamina ta apteczna ma mniej skutków ubocznych niż MPH przynajmniej u mnie

Fuzja - D5

Siema od początku grudnia do 11.12 musiałem się wypłukać z dragów do badań jakich moja sprawa!!!
Mialem jeden poślizg z koką ,oxy i LSD 2dni i po nowym roku wziąłem MPH czas działania wydłużył sie o jakieś 40%

kokainy o połowę czyli kreska 30/50mg robi mnie 1.5 h peak
Zazwyczaj trzymała mnie 1h towar z tego samego rzutu.

@Anna S @KapitanAizen
@Stteetart
Czy to możliwe że kurkuma blokuje metabolizm?

Jestem na staku od @Stteetart i @Hash_Oil
Witaminy olimp sport omega , d3 ,kurkuma pieprz, woda Jan mieszane z muszynianką kalipos + magnes b6 dieta keto kliniczne poziom ciał ketonowych 0.3 mola z testu krwi glukoza 79/90 max cały czas to samo z tym że doszła kurkumina z pieprzem.
  • 2001 / 492 / 0
Podejrzewam, że organizm przyzwyczajony do dużej ilości dopaminy i noradrenaliny po odstawieniu MPH uruchamia jakieś mechanizmy kompensacyjne, żeby spadek tych neuroprzekaźników nie był tak drastyczny. W końcu w wyniku tolerancji najprawdopodobniej jest zbyt dużo transporterów. Jedną z możliwości jest, że następuje większa produkcja dopaminy i noradrenaliny, żeby trochę złagodzić nadmiar transporterów spowodowany regularnym przyjmowaniem MPH. Stąd po ponownym zażyciu mocniejsze i dłuższe działanie. Bo większa ilość neuroprzekaźników, które nie będą wychwytywane zwrotnie.
  • 1797 / 245 / 0
Czyli nie doszukiwać się zablokowanego metabolizmu w wątrobie?

Ale 10mg MPH ir i jedna concerta 18mg trzymała mnie ponad 14 godzin

kokaina też ma wydłużone działanie dla mnie bomba ale nie chce zrobić sobie kuku.

Pasowałoby zrobić aspat i alat

Ps
Nie ćpam benzo czy ketonów czy opio

przed detoxem leciała Dextroamfetamina MPH i coke.

Po MPH mialem takie epizody, że po pracy myślami byłem w pracy. I to bylo w chuj męczące teraz tego nie ma nie wiem czy na 100% bo MPH wziąłem tylko raz po nowym roku.

Ps
Daje radę bez stimów ale lubię takie autystyczne zawieszenie się nad kodem hehehe
  • 1 / / 0
Jak zamienić lepka biala czesc concerty 18mg po wyciagnieciu z tych 2x oslonek na proszek jak jest ten z medikinetu po rozdrobnieniu (cr albo zwykly obojetnie byl by byl proszek bo to lepkie cos z concerty niefajnie sie snifuje)?
  • 27 / 3 / 0
Hej, nie bede opisywac szeregu diagnoz i uzytej farmakologii, bo nikomu sie nie chce tego czytac, ogranicze sie do najnowszej - mam adhd o mieszanym obrazie klinicznym.dostalam diagnoze, wizyta u psychiatry za miesiac - potrzebowalam przyspieszyc proces, gdyz bylam w dupie emocjonalnie. odbylam wizyte u lekarza wraz z raportem, natomiast nie wspomnialam mu o calym shicie ktory wczesniej byl u mnie zdiagnozowany (border, uzaleznienia) ograniczylam sie do depresji. Dostalam Concerte XL najpierw 18 po tygodniu 36mg. Pierwszy dzien - wow. jakbym dostala brakujaca czesc mozgu. to nie bylo naspeedowanie (mam porownanie z innymi stimami) tylko po prostu poczulam, ze nie jest tak ze mi sie nie chce. bylo cos do zrobienia - zero myslenia, kombinowania, przewidywania tysiaca scenariuszy, a w koncekwencji odraczania czynnosci - wstaje, robie. skupiam sie na jednej czynnosci gora dwoch. metabolizm jakby uregulowany, czytam, moge sie skupic nie otwieram 10 stron naraz i nie czytam po pol akapitu. sprzatam po sobie. jestem dokladna. MAGIA. to bylo 18mg concerty wziete na sucho.

drugi dzien - nie dziala. dorzucam wellbutrin 300mg na ktorym jestem od kilku miesiecy.
trzeci dzien zwiekszam dawke 36mg concerty i wellbutrin 300mg.
kolejne dni: poddaje sie i dorzucam na noc naltrekson bo mam straszne glody alkoholowe. w tle microdosing DXM.
aktywnosc motywacja checi do zycia - zniknelo. nie leze, nie spie, ale jestem rozdrazniona, humor raczej slaby. co tu pokombinowac? mialo byc pieknie - odstawie bupropion odstawie naltrexon i DXM i bede jechac na czystym metylofenidacie... no i cos nie pyklo. prosze o pomoc
magii nie ma.
  • 1267 / 343 / 2
@alexandriia Ja bym akurat chętnie poczytał wcześniejsze diagnozy jak i użytą farmakoterapię, ponieważ napisałaś bardzo istotny szczegół, mianowicie ADHD u dorosłych jest właśnie najczęściej mylone z osobowością typu borderline, ponieważ mając zaburzenia hiperkinetyczne, w szczególności te nieleczone są najczęściej diagnozowane jako border z uwagi na nasze impulsywne zachowania i popadanie z skrajności w skrajność, ponieważ podświadomie szukamy wszędzie tej cholernej dopaminy. Drugą kwestią o której wspomniałaś to uzależnienia - osoby z ADHD ciągnie do substancji psychoaktywnych czy innych uzależnień takich jak hazard, czy nawet kompulsywne zaciąganie kredytów byle właśnie dostarczyć sobie jakiekolwiek namiastki tej dopaminy. Opisujesz działanie metylofenidatu dokładnie tak jak działa na osobę chorą na ADHD. Obstawiam, że MPH 'przestało' na Ciebie działać z tego względu, że nie może przebić się przez bupropion + oczywiście zadziałał sam efekt tolerancji. Concertę wywal w pizdu, bo z doświadczenia i setki rozmów przeprowadzonych z osobami które dotknięte są tą chorobą statystyczna większość narzeka na tą formę MPH, raz że trudno dostępna w aptekach, dwa "raz działa, raz nie działa", trzy pełno shitu który ma w sobie ta kapsułka i znam trochę osób które po czasie miały problemy żołądkowo - jelitowe przez przyjmowanie Concerty. Poproś lekarza o zmianę na medikinet najlepiej IR (instant relase), poproś do tego o memantynę najpierw 10mg 1-0-0, później po miesiącu czy dwóch 20mg też 1-0-0 i piracetam 800mg najtańszy jest bodajże pod nazwą nootropil, piracetam przyjmuj półtorej godziny/dwie godziny przed przyjęciem MPH. Pamiętaj też, że z czasem metylofenidat traci tą swoją magię, jak opisałaś to w pierwszym dniu, mózg się przyzwyczaja i zaczyna działać bardziej w tle, nie przesadzaj też z dawkami, właśnie stykneły mi przedwczoraj 4 lata z tą substancją więc jestem już trochę weteranem xD raz wylądowałem przez metylofenidat na oddziale detoksykacyjnym i to kuźwa w urodziny xDD. Oczywiście uzupełniaj też na bieżąco magnez, najlepiej cytrynian z wit. b6. Pozdrawiam cieplutko i z fartem.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 917 / 235 / 0
01 sierpnia 2023Mefistofeles1945 pisze:
Metyli tylko iv
Jak przerobić te cr na strzała , 3 centy ciepłej wody , filtr i siup ?
  • 788 / 447 / 0
05 stycznia 2024nCuX pisze:
Siema od początku grudnia do 11.12 musiałem się wypłukać z dragów do badań jakich moja sprawa!!!
Mialem jeden poślizg z koką ,oxy i LSD 2dni i po nowym roku wziąłem MPH czas działania wydłużył sie o jakieś 40%

kokainy o połowę czyli kreska 30/50mg robi mnie 1.5 h peak
Zazwyczaj trzymała mnie 1h towar z tego samego rzutu.

@Anna S @KapitanAizen
@Stteetart
Czy to możliwe że kurkuma blokuje metabolizm?

Jestem na staku od @Stteetart i @Hash_Oil
Witaminy olimp sport omega , d3 ,kurkuma pieprz, woda Jan mieszane z muszynianką kalipos + magnes b6 dieta keto kliniczne poziom ciał ketonowych 0.3 mola z testu krwi glukoza 79/90 max cały czas to samo z tym że doszła kurkumina z pieprzem.
LSD agonizuje rec dopaminowe d2/d3 znacząco zwiększajac ilość dopaminy.
Zreszta dzieje sie jeszcze wiele innych rzeczy i to prawdopodobnie uwrażliwilo Cię na MPH.
  • 2394 / 654 / 0
MPH jest na narkotyczną reckę ? Taką samą jak oksy ? Że piguła musi wezwać magisterkę i z "szafy pancernej" wydaja?
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.