Oltun pisze:a sa, a saKochanekOpium pisze: nie ma opakowań po 30niezmetabolizowane dhc samo w sobie jest silniejsze niz niezmetabolizowana kodeina, ale nadal bardzo slabe w porownaniu do metabolitow tego 1szego, przy czym metabolizujaca sie z niego dihydromorfina odgrywa bardzo mala role w wywieraniu dzialania. tworzy sie jej po prostu za malo. tym samym wnioskuje ze to laczna suma poszczegolnych metabolitow dhc skutkuje dzialaniem silniejszym niz kodeiny. np. z dhc tworzy sie 6-glukuronid a nastepnie jest demetylowany do dhm-6-glucuronide ktory jest ok. 100x silniejszy niz dhm. do tego brak wjazdu przy podaniu iv utrzymuje mnie w jeszcze wiekszym przekonaniu ze dhc mozna smialo uznac prolekiemLimitbreaker pisze: dhc działa sama z siebie, nie blokuje metabolizmu ani nic w tym rodzaju
KochanekOpium pisze:ja potwierdzam powyższą opinieBetter world pisze:Może być, ja pisze z praktyki... Dorzucane DHC działało bardzo słabo, właściwie tylko podbijało sedacje.
DHC najlepiej rozgniatać, rozpuszczać w napoju i przyjmować w jednej dawce, analogicznie jak w przypadku kodeiny. Kolejną dawkę jest sens brać dopiero następnego dnia po 24godz ale najlepiej działa jak sie odczeka dłużej 2-3dni
Oltun
skąd info ze sa opakowania po 30 tabl? to ze w internecie pisze że takie opakowania istnieją, nie oznacza to ze są one w hurtowniach w których zaopatrują się apteki. W polskich aptekach sa opakowania tylko po 60tabl
Jak do tej pory nikt w tym temacie nie pisał aby zażywał DHC Continus z opakowania innego niż 60 tabl. po tym jak lek zaczął być dostępny na białą receptę.
Potwierdzam. Kupuje raz w miesiącu od roku 2 op 120mg po 60 tabletek,przy mnie dzwonią do hurtowni(rózne apteki i hurtownie) nigdy nie było innych opakowan niż po 60tabl. :old:
Rp DHC Continus tabl. o zmodyfikowanym uwalnianiu 120 mg 60 tabl. Norpharma/Mundipharma
Rp DHC Continus tabl. o zmodyfikowanym uwalnianiu 60 mg 60 tabl. Norpharma/Mundipharma
Rp DHC Continus tabl. o zmodyfikowanym uwalnianiu 90 mg 60 tabl. Norpharma/Mundipharma
P.s. a jak te kurwy farmaceutyczne wertują te recki na dhc :motz: ile to ja razy biedny leciałem do doktora zeby poprawił :wall: tak nie sprawdzali nawet kwitów Rp.w na Mst 200mg, jak na DHC...Zgroza lek :-D
I pytanie, jestem na metadonie (140mg/dzień, to dosyc dużo), czy owe DHC mnie pogłaszcze? Czy też receptory będą full wypchane metadonem i DHC odbije się od receptorów jak piłka od ściany? Cóż, heroina niespecjalnie działa (lekkie szpilki, gwoździki i gorąc, nawet oczu nie przymknąłem -.-, a koleżka zgasł z pompką w kablu...)
trzeba mieć bodajże kwas redukujący (30% kwasu, którego nazwy nie pamiętam), czyste DHC (możliwe, że we freebase) oraz opcjonalnie kwas borowy, który przyspiesza reakcję (bez niego trwa to ok. doby). W uproszczeniu po prostu mieszamy ze sobą ów kwas 30% z DHC i czekamy.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.