Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 1599 / 47 / 0
Oltun pisze:
KochanekOpium pisze:
nie ma opakowań po 30
a sa, a sa
Limitbreaker pisze:
dhc działa sama z siebie, nie blokuje metabolizmu ani nic w tym rodzaju
niezmetabolizowane dhc samo w sobie jest silniejsze niz niezmetabolizowana kodeina, ale nadal bardzo slabe w porownaniu do metabolitow tego 1szego, przy czym metabolizujaca sie z niego dihydromorfina odgrywa bardzo mala role w wywieraniu dzialania. tworzy sie jej po prostu za malo. tym samym wnioskuje ze to laczna suma poszczegolnych metabolitow dhc skutkuje dzialaniem silniejszym niz kodeiny. np. z dhc tworzy sie 6-glukuronid a nastepnie jest demetylowany do dhm-6-glucuronide ktory jest ok. 100x silniejszy niz dhm. do tego brak wjazdu przy podaniu iv utrzymuje mnie w jeszcze wiekszym przekonaniu ze dhc mozna smialo uznac prolekiem
Kodeine też można nazwać prolekiem.
  • 317 / 14 / 0
KochanekOpium pisze:
Better world pisze:
Może być, ja pisze z praktyki... Dorzucane DHC działało bardzo słabo, właściwie tylko podbijało sedacje.
ja potwierdzam powyższą opinie
DHC najlepiej rozgniatać, rozpuszczać w napoju i przyjmować w jednej dawce, analogicznie jak w przypadku kodeiny. Kolejną dawkę jest sens brać dopiero następnego dnia po 24godz ale najlepiej działa jak sie odczeka dłużej 2-3dni

Oltun
skąd info ze sa opakowania po 30 tabl? to ze w internecie pisze że takie opakowania istnieją, nie oznacza to ze są one w hurtowniach w których zaopatrują się apteki. W polskich aptekach sa opakowania tylko po 60tabl

Jak do tej pory nikt w tym temacie nie pisał aby zażywał DHC Continus z opakowania innego niż 60 tabl. po tym jak lek zaczął być dostępny na białą receptę.

Potwierdzam. Kupuje raz w miesiącu od roku 2 op 120mg po 60 tabletek,przy mnie dzwonią do hurtowni(rózne apteki i hurtownie) nigdy nie było innych opakowan niż po 60tabl. :old:

Rp DHC Continus tabl. o zmodyfikowanym uwalnianiu 120 mg 60 tabl. Norpharma/Mundipharma
Rp DHC Continus tabl. o zmodyfikowanym uwalnianiu 60 mg 60 tabl. Norpharma/Mundipharma
Rp DHC Continus tabl. o zmodyfikowanym uwalnianiu 90 mg 60 tabl. Norpharma/Mundipharma

P.s. a jak te kurwy farmaceutyczne wertują te recki na dhc :motz: ile to ja razy biedny leciałem do doktora zeby poprawił :wall: tak nie sprawdzali nawet kwitów Rp.w na Mst 200mg, jak na DHC...Zgroza lek :-D
  • 370 / 37 / 0
Czy stosowanie z IMAO (selegilina) jest bezpieczne? Jak nie, to ile po odstawieniu mógłbym zażyć DHC?
  • 137 / 1 / 0
A propos demetylacji, chodziło mi o zdemetylowanie kodeiny (metylomorfina) do morfiny. Nie, demetylacja, to nie to samo co acetylowanie. PS jak z dostępnościa owego specyfiku na polskim rynku? Wszędzie widzę funty, funciaki grrrr....
I pytanie, jestem na metadonie (140mg/dzień, to dosyc dużo), czy owe DHC mnie pogłaszcze? Czy też receptory będą full wypchane metadonem i DHC odbije się od receptorów jak piłka od ściany? Cóż, heroina niespecjalnie działa (lekkie szpilki, gwoździki i gorąc, nawet oczu nie przymknąłem -.-, a koleżka zgasł z pompką w kablu...)
  • 149 / 3 / 0
no walsnie apropo demetylacji bo mod ciagle mi kasuje to pytanie. jak jest z demet DHc ??
  • 880 / 23 / 0
Też chciałbym poznać odpowiedź. :#:
Nie ćpiej bo skiśniesz!
  • 3205 / 176 / 0
Około stron 31-32 jest odpowiedź, demetylacja kodeiny do morfiny jest ZNACZNIE trudniejsza niż DHC-->DHM. A samo DHM działa podobno lepiej/dłużej niż morfina.

trzeba mieć bodajże kwas redukujący (30% kwasu, którego nazwy nie pamiętam), czyste DHC (możliwe, że we freebase) oraz opcjonalnie kwas borowy, który przyspiesza reakcję (bez niego trwa to ok. doby). W uproszczeniu po prostu mieszamy ze sobą ów kwas 30% z DHC i czekamy.
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2012 przez ItvH2erPPPWR, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 149 / 3 / 0
dupa, nic o tym nie ma na tych skurwiałych stronach:( jeżeli się mylę to sorrrrrrrrrry.
ban
  • 268 / 6 / 0
pierwszy raz po tramalu noodowalem wlasnie bo dhc jak juz tramal i coda nie dawala rady. Dostawalem tabsy 90 i 120 i maksymalnie na raz zjadlem ok. 900mg wtedy bylem grubo zrobiony. Faza lepsza dla mnie niz po morfie tylko nie mozna walic iv to jest problem. Lecz w stosunku do trudnosci zdobycia i ceny jak ktos musi za to placic to sie nie oplaca.
  • 981 / 7 / 0
nie jest to tak trudno zdobyć.dobra wkręta i mamy recke wczoraj płaciłem 36 zł za 3 opakowania 120 mg na literke B kto to widział płacic za bezplatny lek ale pojebaliz tymi receptami.no i zjadłem 20 naraz plus paczkę klonów do tego swędziało 2 godziny okropnie myślałem ze wybiegnę do apteki po antyhistamine, widziałem podwójnie,a potem już delikatna faza do wieczora . jeśli chodzi o opio na biała recke to jest numer jeden niepodważalne .jak tam elroang spakowany do Niemiec tylko nie zapomnij przed wyjazdem bupry sobie kupić :-) i przywieź mi jakieś tamtejsze opio.pozdrawiam
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej

Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.

Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.