Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 372 / 9 / 0
Mona walić domięśniowo ?
  • 20 / / 0
W ampułkach oczywiście. z tabletek na spirycie to nie jest dobry pomysł.
  • 1709 / 11 / 0
Nigdy nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi: Czy można rozpuścić alprazolam w wodzie i puknąć i.v. ? alpra z Alproxu jest.
  • 91 / 4 / 0
Otóż NIE, nie można bo nie rozpuszcza sie w wodzie. W wodzie tylko midazolam i klorazepat.
4problemyzpamienciom pisze:
Glikol propylenowy nie szkodzi przy podaniu i.v.
Skąd taka wiedza? Przecież to jest tłuste i lepkie. Z tego co wiem to oleiste ciecze powodują zatory itp.
  • 1709 / 11 / 0
To co kupić w aptece do wymieszania z alprą ? Może metadon dobrze rozpuści? :D

Nie chce stracić ręki a przez metkata dwa razy już by było po....
  • 195 / 10 / 0
ty jesteś aż tak głupi? Kup spirytus...
  • 950 / 42 / 0
Po co walić alprę im? Niewiele benzodiazepin się do tego nadaje.
@up - glikol nie jest wcale tłusty, jest też stosowany w sporządzaniu płynów do iniekcji.
/Mowa oczywiście o glikolu propylenowym. Gliceryna apteczna (nie pamiętam ile tam glicerolu około 70%) to nie roślinna/farmaceutczna (ponad 99%).
Może być oczywiście drażniący dla skóry, ale nie robimy przecież maści?

- Tak czy siak podtrzymuję, że w szkle można hukać, tabletek nie przerabiamy.
  • 691 / 54 / 0
Mam mało alpry już i właśnie wpadłem na pomysł podawania iv tego. Jednak po przeczytaniu kilku postów tutaj podziękuję,,,
Where is your god, where is your god, where is your fuckin GOD!?
  • 858 / 51 / 0
Koledzy jak ogarniacie benzo w ampułkach? Lekarze wypisują mi wszystko co chce w ilościach jakie chce ale nie chcą się zgodzić na ampułki. Skąd bierzecie ampułki, od lekarzy, z darknetu , z ulicy? Jaką macie gadkę u lekarza? Nie pytam o konkretne miejsceabtylko jakieś ogólne wskazówki bo jedyne co byś oż będę miał klony w ampułce i tyle a chcę wypróboeać e wszystie,
  • 691 / 54 / 0
Jak lekarz nie chce Ci wypisać to raczej tak łatwo tego nie dostaniesz. Na czarnym rynku nie spotkałem się z ampułkami, na pewno jest to do ogarnięcia, ale są fajniejsze rzeczy na które można przeznaczyć recepty :)
Pozostaje Ci jakoś dogadać się z doktorkiem. musisz użyć silnych argumentów :)
A teraz sobie przypomniałem, dostawałem relanium w roztworze... ale to było w szpitalu pod kroplówką hehe, podejrzewam, że tylko do takich celów jest stworzona, a nie do wypisywania jej pacjentom by po kablach se trzaskali.
Where is your god, where is your god, where is your fuckin GOD!?
ODPOWIEDZ
Newsy
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.

Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?

Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.

Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków

Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.