Scalono — CATCH
Wydaje mi się, że to właśnie przez wodę. Dostała się do ciastka, posianiaczyła i tam gdzie jest bardziej niebieskie, grzyby przestały rosnąć ( reszta normalnie rośnie). Sprawdzałem też patyczkiem czy jest zakażenie, ale ani plamki koloru.
Po przyjrzeniu się twojemu zdjęciu wygląda jakby tam była pleśń pajęczynowa, sprawdź zapach jaki panuje w worku. Jak pachnie grzybami i lasem to ok, jak inaczej - out.
https://shroomok.com/en/wiki/Mycelium_B ... tamination
Albo od wody, kiedy kilka razy przenosiłem i nie patrzyłem czy się coś naleje, czy też nie xd, albo od wysychania.
*wycięto nazwę vendora — CATCH
Ja moczę od 30min do kilku godzin. W zależności jak mam warunki. Wystarcza spokojnie tyle.
09 października 2023debiels pisze: Hej, właśnie zakupiłem swój pierwszy growkit w życiu z popularnej strony z growkitami . Odmiana golden teacher, zalałem growkit wodą źródlaną (niegazowaną) i na stronie pisze żeby growkit moczyć przez 16 godzin. Czy nic się nie stanie jak będe je moczył przez ok. 24h lub trochę mniej? Sory że takie pytanie ale pierwszy growkit i nie chce zepsuć.
*wycięto nazwę vendora — CATCH
Chciałem powiedzieć że gdy otwarłem grzybnie była ona bardzo krystalicznie biała. Nie chodzi mi o ten osad czy nalot który pojawia się na grzybni tylko taki biały kryształ. Nakłuem ją w 19 miejscach i zalałem na 3h. W instrukcji pisało żeby zalać na ok. 16h ale dostałem info na forum że wystarczy kilka godzin. Włożyłem do growbaga i wlałem do niego szklankę wody. Czy grzybnia może być w dość ciemnym miejscu? Schowałem ją za kanapą ponieważ mam współlokatorów i jedyne światło jakie tam dochodzi to delikatny cień. Może będę w stanie wyjąć ją na światło dzienne na ok. 2 godziny. Temperatura 19-20℃. Chodzi mi o to czy trzeba ją naświetlać od początku czy dopiero gdy zaczną pojawiać się piny. Sory że takie pytania ale pierwszy raz uprawiam grzybki i nie chce zepsuć.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.