Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 171 / 21 / 0
Dostalam receptę na 15g Cannabis Flos THC 18%, Lekarz powiedział, że nie muszę od razu wykupywać całości i mogę to podzielić na różne odmiany.
Jak to wygada w praktyce? Mogę iść do apteki i zapytać jakie mają odmiany i wybrać sobie np 2x 3g a po resztę przyjść za tydzień?
  • 31 / 7 / 0
@Kpina Wszystko zależy od apteki. Mi nie chcieli podzielić i musiałem kupić całe 15g, ale wybrałem aptekę która miała najtaniej, więc można powiedzieć że coś za coś. Wg prawa powinni ci nawet 1g wydzielić i możesz chodzić codziennie po taki 1g :) w praktyce wygląda to jednak inaczej.
  • 481 / 73 / 0
@Kpina podpinam się do pytania, sam chcę wziąć 15 g slab i wziąć w aptece po 5g innej odmiany.

Jak czytałem na gdziepolek podobno mozna. Mops tłumaczył, że farmaceuci czasem się prują i zaleca 3 recepty, każda po 5g.
  • 171 / 21 / 0
Ciekawe, czy z receptą na 5g by też nie odsyłali tlumacząc że nie mają takich opakowań.
Pytalam w kilku aptekach i właśnie nie chcą dzielić. Jedna farmaceutka powiedziala mi, że to dlatego, że mało sprzedają i jeśli otworzą i dadzą mi 5 g, to pozostałe 10 się zmarnuje. Poradziła mi, abym poszukała apteki w pobliżu jakiejś kliniki czy szpitala, tam gdzie mają więcej takich pacjentów
  • 811 / 142 / 0
brałem 3 odmiany po 5g i w żadnej aptece nie było problemu żeby sprzedać 5g
  • 2 / / 0
Hej
W poszukiwacu ulgi na przewlekłe bóle w końcu jest we mnie gotowośc na Medyczna marihuanę. Jakie trony polecacie aby umówić sie na kwalifikację online?
  • 481 / 73 / 0
@lordrudy pod tym tematem masz temat "Kliniki konopne - spis".
  • 19 / 6 / 0
22 lipca 2023visitorQ pisze:
brałem 3 odmiany po 5g i w żadnej aptece nie było problemu żeby sprzedać 5g
Że też wcześniej o tym nie pomyślałem. Brałem zawsze cały pakiet 15g jednego typu.
  • 10 / 1 / 0
siema,
nie było mnie ze 2 miesiące i mam pytanie do wyjadaczy? co jest teraz na topie z medycznej? Dalej Aurora 20 i S lab 18 czy pojawiło sie coś nowego?
  • 7 / 1 / 0
@padre69
looknij sobie na gdziepolek albo ktomalek. Apteki dość dobrze prowadzą rejestr dostępności
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.

Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.

Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.