Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1610 / 55 / 0
Nie mieszka ktoś z was w okolicach Wodzisławia śląskiego/Rybnika, albo ewentualnie Katowic?
  • 12811 / 2490 / 0
Wg. tej mapy wynika jasno, że mieszkają.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 1610 / 55 / 0
Super, to teraz powiedz mi kto
  • 14 / 5 / 0
Też chciałbym wiedzieć, co z tymi Katowicami...
  • 917 / 235 / 0
W stolicy fajna twarda skałka,szaro-beżowa ,ciężko mi określić moc bo zjarałem pestke na podkładzie z sedamu,to mnie znokautowało:) ale myślę że takie 7/10. Troszkę przypala się na folii.
  • 13 / / 0
Jak sytuacja w łodzi? Jest co ogarnąć czy posucha?
Uwaga! Użytkownik adrianosprinter nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Podbijam pytanie kolegi powyzej.
Jednoczesnie ktos wie gdzie i jak zahaczyc sie o towar w stolicy?
  • 3901 / 563 / 0
Kurwa ostatnio widziałem starego grzejnika na przystanku.
Gość z 50 na karku, zapuszczony, śmierdzący, ale smartfon w łapie %-D Usnęło mu się, siedział pochylony na bok, a ze smartfona leciało disco polo na cały regulator %-D
  • 917 / 235 / 0
Pewnie pisał posta na HR %-D
  • 3901 / 563 / 0
Zamroczony z sączącym się gilem?
Moze to Alien, wiek w sumie podobny %-D
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.