Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 12717 / 2460 / 0
Z czego zrobione są te słoiczki? Szklane polecam. Swoją drogą te topy nie wyglądają specjalnie zachęcająco - przynajmniej na fotce.
  • 58 / 12 / 0
Szklane nie szklane, muszą być szczelne. Te z apteki wszystkie są plastikowe, ale nie w tym leży problem, tylko w uszczelkach na wieczku i samej odmiany. Teraz już prawie nie czuję po wejściu do pokoju, jak mocniej dokręciłem.
Nie bardzo rozumiem stwierdzenia, że nie wygląda zachęcająco. Jak wygląda susz zachęcający? Jakiś przykład?
Wrzucam inne zdjęcie. Może być?:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 12717 / 2460 / 0
W plastiku wyschnie Ci to na wiór, dlatego polecam szkło. Ale to Twój susz... : )
Na tej fotce wygląda dużo lepiej - na poprzedniej jak tanie cbd.
  • 58 / 12 / 0
Zanim cokolwiek się zmieni z tym ziołem, to już zostanie wyzerowany, poza tym zawsze wkładam do pojemnika bovedę, głupi nie jestem. Z tym tanim cbd to trochę cię wyobraźnia poniosła, no chyba że mówimy o gigachadzie, ale on z kolei wygląda rewelacyjnie. Ja na obu zdjęciach widzę grube zbite soczyste topy. Serio polecam się przyjrzeć dokładniej, zanim cokolwiek się napisze.
  • 12717 / 2460 / 0
Jeśli nie widzisz różnicy między pierwszym a drugim zdjęciem, to raczej nie ja powinienem się lepiej przyglądać ; )
  • 58 / 12 / 0
Jedyna różnica jaka jest między tymi zdjęciami, to kolor. Na pierwszym zdjęciu topy są jaśniejsze. Wytłumacz mi proszę, jak wywnioskowałeś po tym zdjęciu, że topy są beznadziejne? Bo mają jasny zielony kolor? Co to ma do jakości zioła? Serio nie rozumiem, wytłumacz swój tok myślenia.
  • 12717 / 2460 / 0
Napisałem wnioskując po pierwszym zdjęciu, że "nie wyglądają zachęcająco", a nie że beznadziejnie. Tak, wnioskowałem po kolorze. Czyli gdybyś wysłał mi ją i napisał, że masz dla mnie super zioło, to bym się mocno zniechęcił bazując tylko na niej.
  • 45 / 12 / 0
Ci co marudzą, że wygląda słabo - polecam sporą częśc slabów, suche wiórki i topy wielkości nie do końca wystrzelonego popcornu max
  • 111 / 36 / 0
S-lab jest bardzo dobrej jakości, jak aurora również trzyma poziom.
Ale już taki poziom mega dobry to red1 i red2
Ogólnie polecam s-lab bardzo dobra dostępność przynajmniej u mnie w Stolicy.
Uwaga! Użytkownik Wariat99 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 480 / 73 / 0
Każde forum ma swoje tematy do narzekania. Nie ważne jakie zdjęcie topa wrzucisz, jeden powie ładne a drugi "Panie, kiedyś to były topy, teraz to ni ma". Oczywiście zawsze warto wysłuchać konstruktywnej krytyki, by się czegoś nowego nauczyć.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?

W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.