Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 305 / 40 / 0
Też w czasach najgorszej deprechy byłem kiedyś na 225mg Wenli i 60mg mirty i nie czułem jakoś tego "paliwa". xD
  • 141 / 11 / 0
Za mną już odstawianie:
150mg -> 75mg około tygodnia
75mg -> 37.5mg kilka dni
37.5mg -> 0mg od wczoraj

Jedyne skutki odstawienia to brain zapsy, jakies doły psychiczne czasami, ale to i tak nie tak mocno jak na leku, no i libido wróciło (przy tej pogodzie i laskach święcących ciałem na ulicy trochę minus heh).
Pewnie do miesiąca trzeba będzie się przemęczyć, aż organizm oczyści się całkowicie.

Już sam nwm czy się pchać w te leki, snri jakoś marnie mi pomagają, w sumie to pogarszają mój stan.
  • 155 / 46 / 0
08 maja 2023tajemniczy25 pisze:
@lesdoxem ten rysperydon to na aktywizację w małej dawce jakiś neuroleptyk?Na 60mg paro były jakieś wachania nastroju że dołożono Lamotrygine?Ja ma 40mg paro miałem kasację lęków ale i kasację siebie samego, najlepiej to leżeć i oglądać film.Lęków zero jak w takim kokonie ale kosztem czegoś.
Ja nie czuję po tym jakiejś aktywizacji. Wydaje mi się, że to nie jest to samo co arypiprazol, sulpiryd czy amisulpryd. Po prostu ma on zastosowanie jako augmentacja w leczeniu OCD. Wcześniej byłem na arypiprazolu przez kilka dni, ale koszmarna akatyzja nie pozwoliła mi z tego leku skorzystać. Nie miałem wahań nastroju, psychiatra dołożyła mi lamotryginę, gdyż, jak twierdziła, natrętne myśli mogły wynikać z zaburzeń nastroju, lecz w moim wypadku to się nie sprawdziło, choć dalej na tym leku jestem. Jedynym odczuwalnym przeze mnie skutkiem ubocznym paroksetyny jest trochę opóźniony wytrysk - dłużej mi to zajmuje niż wcześniej.
Nie ma, że za mocno.
  • 141 / 11 / 0
3 dzień bez wenlafaksyny, a to jakiś k#rwa koszmar moje samopoczucie, jak połączenie brain zapsów, silnej grypy i depresji.
  • 287 / 140 / 0
też mój ok 3 dzień bez wenli, brainzapsy juz mi mineły praktycznie (20% tego co bylo) to samo nastrój sie stabiizuje bardziej
  • 994 / 182 / 0
@5matrix bierzesz do tego inne antydepy prawda?Sama wenle żebyś brał i odstawił to by nie było tak kolorowo 😁 ja duloksetyne z dnia na dzień z dawki 60mg odstawiłem.Tygodnie mijały a nie było lepiej tylko gorzej no ale i odstawienie nagłe
  • 287 / 140 / 0
tak, przecież wiesz
  • 1720 / 275 / 0
Nigdy nie zapomnę jak zniszczyło mnie nagłe odstawienie wenli, po prostu skończyła mi się. Totalny koszmar, coś jak uzależnienie od benzo. Jeśli ją odstawiać to tylko stosując jednocześnie inny lek, choćby zwykła fluoksetynę, cokolwiek.
  • 141 / 11 / 0
@zburzony

Oj koszmar, ja się czuję jednocześnie jakbym był w stanie manii, miał nasilone stany depresyjne, grype i nwm co jeszcze.
To co myślicie do miesiąca powinno zejść to czy szybciej?
Mam w sumie prege, ale nwm czy zamaskuje mi te skutki odstawienne.
  • 1720 / 275 / 0
@SAIGRY pregabalina może trochę pomóc ale najlepiej zrobiłoby ci wzięcie dowolnego antydepresanta, wtedy 80% objawów powinno ustąpić, jedynie brain zappsy mogą dłużej się utrzymać.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce

Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.

Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.

Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka

Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.