Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 3455 / 564 / 2
Medyczna jest bardzo dobra, ale stosunkowo dorogo.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 481 / 73 / 0
Taką informację dostałem w aptece, jak poprosiłem o rezerwację. Powiedziała mi wtedy, że jest to surowiec farmaceutyczny, o niskiej dostępności i w dodatku to RPW, więc nie może mi go zarezerwować. A może to polityka jednej apteki, którą przełożyłem nad ogólne prawo. Jeśli jest taka możliwość, no to super, będę następnym razem korzystał.

Na stronie DrMax jest napisane
Jakich leków nie mogę zarezerwować przez portal Dr.Max?
Nie możesz zarezerwować leków zawierających: pseudoefedrynę, dekstrometorfan, kodeinę, a także leków narkotycznych, w tym o statusie Rpw. Nie możesz również zarezerwować leków stosowanych w lecznictwie zamkniętym (status Lz).
Na stronie apte karosa przy wyborze leku do rezerwacji, wyświetla się przy marihuanie lek RPW i jest wyszarzały, nie można go wybrać, gdzie inne leki są dostępne z możliwością wyboru.
  • 12807 / 2490 / 0
Może i jest taki przepis, choć to totalnie bez sensu. Chyba, że ktoś chce zarezerwować nie mając jeszcze recepty, to wtedy rozumiem stanowisko apteki. Ale jeśli ktoś ma receptę i pisze do apteki "oto mój kod - odłóżcie mi - przyjdę jutro", to nie widzę żadnego logicznego przeciwwskazania.
  • 3244 / 555 / 0
Też nie widzę, większość aptek leki RPW zamawia docelowo pod pacjenta.
Ponoć jedyny minus że nie można ich zwrócić z powrotem chyba że się coś zmieniło w prawie a to oznacza potencjalne straty dla apteki jeśli nie mają stałego obrotu.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 93 / 5 / 0
Siemka, czy ktoś łączy marihuanę z stymulantami? metylofenidat, kofeina lub inne?

Chociażby np. mikrodozując THC? Jeśli tak, to jak działa na Was takie połączenie? Wchodzą w synergie, czy raczej nieudany mix?

Osobiście biorę metylofenidat i mam wrażenie że waporyzacja mikrodawek THC (takie żeby się nie upalić, tylko żeby lekko działała w tle) przez cały dzień łagodzą skutki uboczne w tym m.in. rozdrażnienie, brak apetytu, zjazdy po MPH.
THC powoduje także, że nie zwracam uwagi na lekką tachykardię po metylofenidacie , czyli działa trochę przeciwlękowo.
A metylofenidat niweluje marihuanową senność.

A jak Wasze doświadczenia?
  • 481 / 73 / 0
@kavva6 Zależy o co pytasz. Jeśli chodzi o siedzenie w towarzystwie i gadanie. Kawa plus THC jeszcze bardziej mnie nakręca na rozmowę i robienie czegoś.
Jeśli chodzi o naukę, no to nie zauważyłem tutaj różnicy większej. marihuana zamula szare komórki, myśli się wolniej, ale ciekawiej. Czasem łączyłem picie yerby z paleniem, ale wiadomo, nie był to efekt pobudzenia jak na trzeźwo.
Chce zaznaczyć, że pale sativy,
  • 58 / 12 / 0
09 lipca 2023Pingwino pisze:
Taką informację dostałem w aptece, jak poprosiłem o rezerwację. Powiedziała mi wtedy, że jest to surowiec farmaceutyczny, o niskiej dostępności i w dodatku to RPW, więc nie może mi go zarezerwować. A może to polityka jednej apteki, którą przełożyłem nad ogólne prawo. Jeśli jest taka możliwość, no to super, będę następnym razem korzystał.

Na stronie DrMax jest napisane
Jakich leków nie mogę zarezerwować przez portal Dr.Max?
Nie możesz zarezerwować leków zawierających: pseudoefedrynę, dekstrometorfan, kodeinę, a także leków narkotycznych, w tym o statusie Rpw. Nie możesz również zarezerwować leków stosowanych w lecznictwie zamkniętym (status Lz).
Na stronie apte karosa przy wyborze leku do rezerwacji, wyświetla się przy marihuanie lek RPW i jest wyszarzały, nie można go wybrać, gdzie inne leki są dostępne z możliwością wyboru.
Dzisiaj bez problemu zarezerwowałem sobie gorilla glue do środy w aptece dbam o zdrowie i nie mam jeszcze recepty, bo e-konsultację mam też w środę. W Dr. Max też kiedyś rezerwowałem, z tym że ja zawsze dzwonię do apteki, nie przez stronę. Może coś się u nich zmieniło, ale warto spróbować.
  • 45 / 12 / 0
10 lipca 2023kavva6 pisze:
Siemka, czy ktoś łączy marihuanę z stymulantami? metylofenidat, kofeina lub inne?

Chociażby np. mikrodozując THC? Jeśli tak, to jak działa na Was takie połączenie? Wchodzą w synergie, czy raczej nieudany mix?

Osobiście biorę metylofenidat i mam wrażenie że waporyzacja mikrodawek THC (takie żeby się nie upalić, tylko żeby lekko działała w tle) przez cały dzień łagodzą skutki uboczne w tym m.in. rozdrażnienie, brak apetytu, zjazdy po MPH.
THC powoduje także, że nie zwracam uwagi na lekką tachykardię po metylofenidacie , czyli działa trochę przeciwlękowo.
A metylofenidat niweluje marihuanową senność.

A jak Wasze doświadczenia?
z ciekawości, jak dawkujesz MPH i jakiego tego MPH masz? CR? IR?
  • 100 / 25 / 0
05 lipca 2023Pingwino pisze:
Wywoził już ktoś medyczną poza granice? Chodzi mi tutaj głównie o lotnisko i papiery z inspektoratu sanitarnego. Jak czytam ile czasu trzeba poświęcić na ogarnięcie tego to się odechciewa i chyba sam na miejscu w Hiszpanii ogarnę. Słyszałem od znajomego, że łatwo jest ogarnąć weed w Hiszpanii, wystarczy udać się do klubu z pieniędzmi.

Kiedyś nieświadomy wywoziłem poza RP xanax bez papierów, na stronie gov wyczytałem, że na wszystkie leki psychotropowe, narkotyczne trzeba mieć zezwolenie z inspektoratu... xDDDDDDD oczywiście nikt mi nie skontrolował tego Xanaxu, był w plecaku, nawet jak miałem w Hiszpanii kontrolę przez podejrzenie przenoszenia bomby to mieli wywalone na blistry leków.
Same here, nie ma co wywozić mj, szybko za 10E wleciesz do klubu konopnego i masz jakiś tam dostęp do odmian i nawet zwykle pare wosków. Ja też leciałem ostatnio do Hiszpanii ze sloikiem Xanów 2mg i nikt nie skomentował słowem, ani w jedną ani w drugą stronę. Miałem też torbę pełną leków, wszystko na RP, w każdym słoiku wsadzone RP jakby się mieli przyczepić. Wiem że nie zgodne z prawem, ale założe się że 3/4 ludzi bierze benzo w samolocie. Sam jak wyjąłem słoiczek na pokładzie to całkiem fajna goth koleżanka się do mnie uśmiechneła i pomachała mi swoim blistrem xD
  • 481 / 73 / 0
@jozef_k jak dostałeś się do klubu?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.