Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 364 / 3 / 0
Czy ja wiem. Raczej na pogotowiu nie dają i.v [ a może się mylę ] tylko i.m

W sumie byłoby jakieś tam ryzyko, bo wjazd po zastrzyku jest nagły i gwałtowny, więc możliwość taka występuje, zważywszy na to, że wcześniej zarzuciłeś te 1g. i chodzisz już zmulony.

A tak ogólnie to co miałoby to na celu ? Ja bym raczej nie doprawiał się w ten sposób, ale kto co lubi..
Uwaga! Użytkownik mlodymechanik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 250 / 4 / 0
nNa pogotowiu DAJĄ zastrzyki na 100%, przewaznie 100mg (nie spotkalem sie z inna dawka)...TUTIS, ile czasu minie od przyjecia trama do wizyty u lekarza?? jesli np rano zarzucisz 1g T, a popoludniu masz wizyte, to uwazam ze spokjojnie mozesz isc, i nic ci nie bedzie po takiej dawce, na 99% daja tylko 100mg, czyli jeden zastrzyk DOMIESNIOWO, w bark (NIE W KABEL).. druga opcja jesli masz pod reka benzo (np klona) i sie tak bardzo boisz padaki, wez tylko pol, albo cwiartke, ale jak po 1g nic ci nie jest to nie sadze zebys cos mial jesli wrzucisz setke wiecej. na dodatek ten 1g to pewnie retardy? Musisz wiedziec ze zastrzyk domiesniowo nie dziala wcale mocniej od np zwyklych kropli, poprostu predzej.. Zawsze tez mozesz powiedziec ze sie boisz zastrzykow, ze masz lekiz na sama mysl,,ze przyjmujesz tylko doustnie leki (nie wiem jak to u ciebie wyglada), nie obawiaj sie, bo to nie jest wjazd jak iv w bata, DOMIESNIOWO, i wcale nie czuc zadnego wjazdu..
luminal_100
  • / / 0
Mialem wybor im albo iv ale im to w dupe
  • 638 / 10 / 0
tramadol iv dużo częściej wywołuje drgawki niż inną metodą podania (nawet w dawkach leczniczych), i o tym piszą w książkach dla lekarzy. Lepiej nie ryzykować, po tych 100mg dożylnie stężenie maksymalne mogłobybyć takie jak po kilkukrotnie wiekszej dawce doustnie, więc ryzyko padaki dużo większe nawet przy mniejszych dawkach. Z im powinno być troche mniejsze. Tutis88, a nie możesz powiedzieć na wizycie, że już kiedyś dostałeś drgawek od tramadolu iv czy im i nie chcesz ryzykować? albo, że chcesz relanium przed %-D Z własnego doświadczenia napisze, że najczęściej nasza "sużba zdrowia" daje właśnie relanium na drgawki, sprawdzony lek %-D i fajny %-D
  • 536 / 3 / 0
Jak dobrze zopiklon zapobiega padaczce potramalowej? Równie dobrze jak klony?

Nie chce kupować se klonów przy okazji kupowania tramca. Za często po nich zdarzy mi się odpierdolić coś durnego :wall:
Ostatnio zmieniony 11 marca 2012 przez M864, łącznie zmieniany 1 raz.
More is all you need

Wszystkie posty tego autora są wymysłem nie mającym odzwierciedlenia w rzeczywistości.
  • 4 / / 0
Kiedyś wrzuciłem przez dzień 1600mg tramadolu w retardach w kilku dawkach (padaki nigdy nie miałem a dochodziłem do 1200mg bez benzo) i zagryzałem zolpic ( też trochę tego wyszło ) i bomba niesamowita całkiem inna niż po samym tramadolu delikatne haluny, głosy itp było fajnie choć potem już miałem dość tej bani. W ulotce zolpicu pisze żeby nie łączyć z tramadolem bo wzmacnia jego działanie. Dzień później 1200mg tramadolu i zolpic, znowu bania niemiłosierna ale skończyło się to rzyganiem i ogólnym umieraniem przez pół nocy więc uwaga na taki mix.

Miał ktoś jeszcze bardzo powiększone źrenice po zolpicu ? Bo nie wiem czy to przez niego ale przypał trochę był wejść gdziekolwiek do sklepu albo rozmawiać z kimś gdy prawie nie ma się tęczówek.
  • 250 / 4 / 0
ja nie mialem takich zrenic i ogolnie czulem sie zajebiscie..Tylko ja mowie o mniejszych dawkach, tramadol 800mg, zopiclone 10mg.. mysle ze wiecej zopclonu dziala bardziej nasennie, wtedy jest nieprzyjemnie, moga tez wystapic haluny. a co do dzialania przeciwdrgawkowego to prawda ze zopclon jest skuteczny, nawet na ulotce jest napisane (na pewno nie w takim stopniu jak benzo).. Uzylem zopiclonu bo akurat nie mam nic innego, chcialem sprawdzic ten mix.. Oczywiscie wole z benzo ;-)
  • 723 / 16 / 0
Ja dwa razy w życiu dostałam receptę od stomatologa na tramal 96 ml a raz na tabletki 20 razy 100 mg. Facetka nieobeznana była z lekka to wypisała bez żadnych podejrzeń. Dodam że było to na wizycie na kasę chorych, plombowanie ząbków z tyłu ale mam też delikatnie zwyrodnienie na szczęce i na to mi pisała tramal.
Bo matka chemia bardzo, bardzo kocha swoje dzieci i nigdy, przenigdy nie pozwoli im umierać samotnie.
  • 1290 / 7 / 0
Witam, mam pytanie, bo znajomy wspomniał o dostępności do Tramalu w kroplach. Ile takiego czegoś potrzeba na jedną dawkę, podanie oralne? No i czy taki tramal w kroplach przelicza się na krople czy dawkę Tramalu w nich zawartą?
  • 364 / 3 / 0
A to zależy, czy już wcześniej brałeś tramadol.
Jeżeli nigdy nie miałeś z nim styczności, to weź 250 - 300 mg. Więcej nie. Zresztą bezsensowne byłoby wzięcie większej ilości tramadolu w twoim wypadku.

Co do kropel - 1 naciśnięcie dozownika to 12.5 mg.
4 naciśnięcia to odpowiednio 50 mg.
8 naciśnięć to równo 100 mg.
więc musisz nacisnąć 20-24 razy maks.
Tyle.
Uwaga! Użytkownik mlodymechanik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
HyperTuba dodaj film
Newsy
Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.