Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 20 / 3 / 0
@ladyinnaightmares Wielkie dzięki za obszerną odpowiedź ale powiedz mi jak to się stało że w taki długi czas nie wzrosła Ci tolerancja na Xanax SR?
I jak się stało że nie rozwinęło Ci się uzależnienie fizyczne po takim długim stosowaniu Benzo?
Bo rozumiem że uzależnienie psychiczne może się nie rozwinąć dzięki zdrowemu podejściu ale fizycznego uzależnienia chyba nie da się uniknąć po tak długim stosowaniu Benzodiazepin
  • 475 / 183 / 0
@Kratos1 nie uzależniam swojego samopoczucia od obecności danej substancji w organizmie? Innej odpowiedzi nie mam.
  • 1660 / 418 / 2
@Kratos1 pamiętaj, że każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na zmiany. Mi np. nie sprawiło problemu totalnie zejście z 6mg klona + 3 tyg przerwy w której nie odczułem żadnych fizycznych objawów odstawienia, oprócz drżenia dłoni co miało miejsce już wcześniej i było spowodowane lękiem - a intensywność tego drżenia się nie nasiliła przy tej odstawce, żeby zejść do 2mg. Wszystko zależy od psychiki i podejścia do tej grupy substancji tak jak @ladyinnaightmares wspomniała.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 3244 / 554 / 0
Benzo tworzą rzeczywistość która znika po wytrzeźwieniu i to staje się największym szokiem, nie objawy.

więc trzeba mieć mocną psychę tak jak @ladyinnaightmares żeby w razie odstawienia rzeczywiście nie poczuła się zgubiona, bo benzo tak atakują już mózg.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 475 / 183 / 0
Inna sprawa, że żaden lekarz nie zdecyduje się na wpisanie komuś benzo na stałe do zestawu jeśli nie będzie miał dużego zaufania do pacjenta. A na to też trzeba sobie zapracować.
Ja mam tego samego lekarza od 2016 roku - ponad 9 lat. O wszelkich wyskokach moich gdy były okresy że przeginałam z dawkami benzo mój lekarz wiedział ode mnie. O wszelkich możliwych "przygodach" z innymi mniej lub bardziej legalnymi substancjami też wiedział ode mnie na bieżąco, nie po roku czy iluś. Przykład? Miałam epizod, że zjadłam 15mg alprazolamu od razu. Oczywiście spanko weszło mocno, nie wstałam do roboty następnego dnia, pracodawcę że mnie nie ma poinformowałam jak już od kilku godzin powinnam być w robocie. Akurat to był dzień, że zadzwonił do mnie lekarz po coś i mu mówie coś w stylu że przypał, bo nabroiłam, i wziełam 15mg alprazolamu, nie wstałam do pracy. w ogóle masakra jakaś. cierp ciało coś chciało i tam gadka w takim stylu. Reakcja lekarza? Zostałam wyśmiana po całości, po czym zapytał czy wypisać mi zwolnienie lekarskie za ten dzień, a na końcu dodał że przynajmniej się wyspałam.
Wiadomo, jakbym odpierdalała takie akcje co chwilę, to reakcja byłaby zupełnie inna, ale jak to są serio pojedyncze wyskoki (w sensie raz na kilka lat), to mój lekarz może i ich nie pochwala, ale też nie robi z nich afery.
  • 2905 / 625 / 0
12 lutego 2025Kratos1 pisze:
-Jak bardzo memantyna spowalnia rozwój tolerancji?
Wszyscy będą wdzięczni jeżeli przestanie się traktować użytkowników jak murzynów do szukania informacji, skorzystaj z lupy przed zadaniem pytania.
28 grudnia 2024Vetulani44 pisze:
Antagonisty NMDA świetnie zbijają tolerkę m.in. na opioidy, stimy, oczywiście. Z doświadczenia jednak wiem, że nie tykają w zauważalnym stopniu benzo ani pregaby. Mówię tu o efekcie długotrwałym, a nie o tym, że będąc na antagoniście NMDA możesz inaczej poczuć działanie bzd.
KONTAKT PW + PRIVNOTE.COM
  • 631 / 39 / 0
jak moge brac najbezpieczniej alpre tak zeby tolerka byla na poziomie +/-zero.
teraz na l4 jestem to nie biore prawie w ogole.
po l4 wiadomo robota od pon-sb jakbym bral 0.5,mg pon-sr-pt raz dziennie to wzrośnie szybko?
drugi miesiac mam z alpra dosiadczenie, juz po 5dniach z 0.25mg musialem wskakiwac na 0,.5mg a z tydzien pozniej juz o 0.7mg zachaczalem.
szkoda ze tej magii nie ma dluzej, jak w drugi dzien zjadlem 0.75mg to lęków nie bylo,bo spisuje sie znakomicie, a to i nawet sie posmialem sporo, ale mimo kolejnej proby juz takiej magii nie bylo.
  • 70 / 13 / 0
Sranie w banie, ze ci po 5 dniach tolerka z 0.25 urosla na 0.5 urosla to ile dziennie tego wpierdalales xD Ja w sumie po paru latach jak biore alpre 1mg to mnie klepie, zreszta nawet i 0.5 klepie bo to lek z jednoczesna dawka rekreacyjna wybierasz sobie jak dziala dla ciebie alprazolam ale mialem okresg gdzie po pare mies gsy nie bralem. Jednak tolerke ja i tak mam wysoka bo kiexys jak glupi przez 3 dni wpjerdalalem po 10mg %-D
No bo pozniej nie ma magii a po chuj sobie romantyzujesz dzialanie benzodiazepin ja jestem wjebany i wiem ze to jest kurwa pieklo, jak nie musisz to nie bierz benzo ja przez nerwice lekowa biore jakie se teraz chce ide do lekarza i zmieniam....
  • 159 / 10 / 0
Skąd u was ta popularność alpry ?
Na mnie ona wgl nie działa nawet bez tolerki po wzięciu 7mg nic nie odczułem.
Już Bromek lub rolki mają bardziej rekreacyjne działanie.
  • 70 / 13 / 0
Wszystko na kazdego dziala inaczej, nie sposob przewidziec jak na ciebie lodzkala. Moze fo nie lek dla ciebie
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną

Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.

NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.