Wszystko o kaktusach - metody przyrządzania, uprawa, odmiany, opisy działania
ODPOWIEDZ
Posty: 411 • Strona 37 z 42
  • 413 / 10 / 0
no hej %-D

sprawa wygląda tak: znajomy w holandii ma kilka san pedro gotowych do przyrządzenia, ale nie wie jak przygotować skóry. Znalazł takie o to cudo:
[ external image ]
Jednak nie do końca czai o co chodzi w tych końcowych fazach (po zdarciu skóry).

Znajomy błaga o wyjaśnienie.
aha
taka sprawa jeszcze, Ten sam znajomy ma kilka san pedro, które stoją w miejscu, w którym na prawdę słabo rosną, aczkolwiek mają już grubo ponad 5 lat i mimo, że prawie "stoją w miejscu" to zimuje je co sezon. Pytanko: czy meskalina nagromadza się w zalezności od wielkości kaktusa, czy od ilości zimowań?

pozdro!
  • 451 / 13 / 0
no tam chodzi o to żeby wysuszyć tę skurkę , rozbić w moździerzu na pył (chyba ) , zrobić kulki z tego suszu łącząc je z miodem a następnie wpierdolić, takie dosc kurwa zamieszanie , niech se zrobi wywar ze skóry a nie takie kombinowanie :D

hmm jak stoją w miejscu to może za mało światła mają ? zła gleba ? niech kolega się zainteresuje tym bo kurwa szkoda żeby marniały kaktusiki , natomiast meskaline powinien mieć już kaktus 5-6 letni , bridgesi trzeba stresować żeby wytwarzał meskalinę więc chyba San Pedro też ( niech ktoś rozwieje moje wątpliwości bo nie jestem pewien co do San Pedro )
Kontakt: cardomar15@tutanota.com
%-D
  • 413 / 10 / 0
cardimon201 pisze:
no tam chodzi o to żeby wysuszyć tę skurkę , rozbić w moździerzu na pył (chyba ) , zrobić kulki z tego suszu łącząc je z miodem a następnie wpierdolić, takie dosc kurwa zamieszanie , niech se zrobi wywar ze skóry a nie takie kombinowanie :D

hmm jak stoją w miejscu to może za mało światła mają ? zła gleba ? niech kolega się zainteresuje tym bo kurwa szkoda żeby marniały kaktusiki , natomiast meskaline powinien mieć już kaktus 5-6 letni , bridgesi trzeba stresować żeby wytwarzał meskalinę więc chyba san pedro też ( niech ktoś rozwieje moje wątpliwości bo nie jestem pewien co do san pedro )
tam zauważyłem, że oprócz skóry, gość proponuje by zostawić zielone części i z nich zrobić kulki miodowe, nie ze skóry (wychodziłoby na to, że również w kawałku poza skórą też coś jest ).
A co do drugiej części to wiem, że mają za mało światła, poprostu nie ma możliwości znaleźć innej miejscówki. Nie pytam o to dlaczego rośnie, a jak wygląda sytuacja z "napełnianiem" kutasa.
owszem trzeba stresować, samo zimowanie jest już stresujące, ale wbijanie igieł to już jest sadyzm :P

edyta: tu jest link do tematu gdzie gość opisał co robić na obrazkach, mogłem wrzucić od razu http://www.drugs-forum.com/forum/showthread.php?t=10518
  • 451 / 13 / 0
można też stresować przez niepodlewanie , no generalnie jak stresował to niech ciachnie jednego ji sprawdzi , powinno zadziałać ,
ja wiem ze nie pytałeś ale to taka rada gratis była :-D

edit; tak trzeba stresować San Pedro żeby wytworzył meske ,
Kontakt: cardomar15@tutanota.com
%-D
  • 413 / 10 / 0
moment, ja jebie :D
pytam się, w jaki sposób (a nie "jakim sposobem") napełnia się kaktus meskaliną. Czy z każdym rokiem nabiera coraz więcej meskalu, czy raczej napełnia się to co urosło przez sezon?
zimowanie= niepodlewanie+niska temperatura
  • 11 / / 0
meskal produkuje sie,zeby rzec najprosciej, w skutek stresu- susza, perforaja, pdolenie glupot do kaktusa tez pomaga.


kaktus ponizej 4 lat bedzie slabszy niz starsze kaktusy.


btw, nie ma faq o kaktusach?
Harder they come, harder they fall.
  • 413 / 10 / 0
Nie ma. Założyłem co prawda temat, w którym miały być zbierane pytania do faq, ale jakoś nikt się nie kwapi. Prosiłem też kiedyś jednego z modów by przykleił temat i jakoś fajnie to ogarnął, ale bez odpowiedzi.
Odkop temat i wypisz pytania jeśli masz chwile
pozdr
  • 3 / 1 / 0
San Pedro mialem ze zrodla czyli w ekwadorze go jadlem,
nie wiem jakie srednice macie ich w PL itp
tam czasem ma on i 20cm srednicy i 3 albo 4 metry wysokosci

zdejmuje sie te plastikowa skóre
miezszu sie bieze tylko okolo 1cm od skóry
i sposoby przyrzadzania znam 3:
- sposob znajomego - sokowirowka
- moj sposob - zamrozenie i po rozmrozeniu (najlepiej szybko) sok sam wyjdzie prawie caly
- gotowanie

kiedys nie meili zamrazarek ani sokowirowek
wiec gotowali a chodiz tylko o rozwalenie
komorek rosliny w ktorych jest meskalina.

ja sok uzyskany moim sposobem pilem powoli
(w sumie jakies 1,5h - 0,5l) malymi lyczkami przetrzymujac
w ustach ile sie wytrzyma. to daje dlugi i bardzo narastajacy trip.
za kazdym razem pilem, na czczo, bez wymiotowania

ale tez robilm tak ze na tydzien przed, codziennie rano
pilem lyzke soku na czczo zeby organizm wiedzial ze
bedzie mial z tym doczynienia wkrotce.

San Pedro ma bardzo silne dzialanie przeciwpasozytnicze (uklad trawienny).

www.maxlove.eu
  • 469 / 9 / 0
Dobra, dostałem dwuczęściową (11+5cm) łodygę San Pedro. Jak ją ukorzenić?
Dodam, że miejsce cięcia jest lekko wyschnięte i zrogowaciałe, ale sama łodyga twarda.
  • 261 / 7 / 0
Najlepiej wstawić do pojemnika z wilgotnym perlitem, może być też inne medium które ma w sobie dużo powietrza. Umieścić na słonecznym parapecie, podgrzewanie od dołu przyspieszy proces ukorzeniania. Można czasami spryskać gorącą wodą. Gdy kaktus pokaże korzenie, przesadzić do doniczki (2-3l) z odpowiednim substratem.
ODPOWIEDZ
Posty: 411 • Strona 37 z 42
Newsy
[img]
Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

[img]
Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

[img]
Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.