Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 431 / 23 / 0
@zburzony

Według mnie aripiprazol nie powinien wywoływać takich dysfunkcji, też właśnie tak myślę że to kwestia kwetiapiny, z tego co wyczytałem @MarekWawka zażywa 300 mg a to już dosyć duża dawka... W sumie gdzieś około połowy dawki maksymalnej więc potrafi sedować..
Zażywam 15 mg aripiprazolu i nie zaobserwowałem takich skutków ubocznych aczkolwiek każdy jest indywidualny...
Warto się zastanowić czy to nie sprawa kwetiapiny jednak ;)
  • 95 / 14 / 0
@zburzony @Luk890 Faktycznie w teorii arypiprazol nie powinien w ogóle powodować dysfunkcji seksualnych. Ale u mnie jednak je jakoś powodował, co jest chyba przy tym leku niezwykle rzadkie. Do tego ciągle byłem jakiś zmęczony po nim za dnia, a w nocy też miałem problemy ze zbyt wczesnym wybudzaniem się. Także niestety te uboki arypiprazolu mnie zaczęły po prostu zmiatać, przy jego fajnym działaniu na moją psychikę. Jestem absolutnie pewien, że to wina arypiprazolu, bo brałem przez bardzo długi czas samą kwetiapinę w dawce 300mg z lamotryginą 200mg i w ogóle nie narzekałem na zaburzenia funkcji seksualnych. Dlatego teraz wracam do kwetiapiny 300mg i czekam aż arypiprazol wypłucze się z organizmu (2 do 4 tygodni). Z takich antydepresyjnych neuroleptyków to już tylko kwetiapina mi w zasadzie zostaje. Jak widać, różne są te indywidualne wrażliwości na działania niepożądane leków, szczególnie tych psychotropowych.
  • 260 / 3 / 0
Jak właściwie z zażywaniem dragów po tym?
Psychodeliki, MDMA szczególnie :P
  • 75 / 11 / 3
Leczę się tym od jakoś niedawna (2x15mg) i mam raczej spoko odczucia, zredukował u mnie głosy w głowie które mnie tak męczyły, z racji iż mam zaburzenia schizotypowe, pomaga mi to żeby nie przerodziło się w pełnoprawną schizofrenię jak całkiem oszaleję.

@zlyhui jak spożywam dragi po tym to właśnie nie czuję takiego niepokoju, głosów w głowie też jest mniej.
Nie dotykaj narkotyków, bo Cię kurwa zmiotą z planszy.

Masz jakąś sprawę? Napisz na oooizneb@hyperreal.email bądź na czacie

:liść: :wino: :papieros: :kreska: :strzykawka: / sober: 01.05.2025
  • 431 / 23 / 0
@oooizneb
Bierzesz 2 x 15 mg abilify tak? Czy mówił Ci lekarz coś na temat wpływu tego leku na serce??? Biorę 15 mg ale chcę prosić lekarza o 30 mg tylko czy aby na pewno można brać bez obaw o serce? Mam dodatkowe skurcze nadkomorowe... nie jest ich dużo bo ilość w normie ale jednak jak sam sobie zarzucilem 30 mg to jakoś tak dziwne mnie osłabienie wzięło... Jakbyś mógł coś powiedzieć na temat dawki 30 mg i wpływu jej na serce to byłbym wdzięczny ;)
  • 75 / 11 / 3
Biorę 2x15 Aribitu, lekarz nic mi nie mówił na temat wpływu aripiprazolu na serce ale raczej nie. Nie znalazłam w działaniach niepożądanych aripiprazolu czegoś z sercem.
Nie dotykaj narkotyków, bo Cię kurwa zmiotą z planszy.

Masz jakąś sprawę? Napisz na oooizneb@hyperreal.email bądź na czacie

:liść: :wino: :papieros: :kreska: :strzykawka: / sober: 01.05.2025
  • 431 / 23 / 0
Słuchajcie mam pytanie.. brałem 15 mg arypiprazolu, teraz od 7 dni biorę tylko 10 mg abilify i 50 mg solianu. Kiedy to 15 mg się wypłuka z organizmu i receptory się odwrazliwia i solian zacznie działać??? Od jutra mam brać 5 mg abilify i 100 mg solianu... dodam że niedawno brałem nawet 30 mg abilify potem 20 mg przez tydzień, następnie 15 mg przez 12 dni i teraz 7 dni jestem na 10 mg arypiprazolu... Czy abilify jeszcze się nie wypłukał z organizmu i nadal blokuje receptory i dlatego Solian jeszcze nie działa czy jak??? Mi lekarz mówił że od 15 mg abilify blokuje receptory dopaminowe i Solian nie działa wtedy w niskich dawkach więc trzeba poczekać aż się wypłuka... ale ile trzeba czekać?
  • 223 / 24 / 0
Dawali mi często ten arypiprazol na uaktywnienie ale widzę odwrotny efekt. Cholernie mnie odrzuca od jakiejkolwiek pracy i obowiązków. Za każdym razem tak było bez różnicy z jakimi lekami To brałem. Czy ktoś z was tak miał że go to odaktywniało zamiast uaktywniać ?
  • 431 / 23 / 0
Może abilify nie jest dla Cb? Jaka dawkę bierzesz? Niskie dawki podobno aktywizują a wysokie uspokajają...
  • 223 / 24 / 0
@luk890 standardowo 15 mg rano. Do tego gram depanikny na wieczór z kwetiapiną xr 200 mg i tak samo na rano kweta o xr 200 mg. Dają mi to na dwubiegową. Solian albo fluanxol działały na mnie o wiele lepiej aktywizująco.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.