Pochodne dwuazepiny, które nie są dostępne w obiegu medyczno-farmaceutycznym.
ODPOWIEDZ
  • 2052 / 506 / 0
Według ulotki dołączanej do rosyjskiego fenazepamu maksymalne stężenie leku we krwi występuje po 1-2 godzinach.
Ma on działanie przede wszystkim przeciw lękowe i uspakajające ale jak i inne benzodiazepiny wykazuje również przeciwdrgawkowe i nasenne. Oprócz tego powoduje delikatne zwiotczenie mięśni.

Fenazepam zagłusza obawy fobii i paniki. Nie należy stosować go dłużej niż 30 dni gdyż prowadzi to do uzależnienia.

Z innych informacji znalezionych przeze mnie, że były próby stosowania jego w leczeniu alkoholizmu. Jednak nie jest to zalecane ze względu właśnie na uzależnienie, które powoduje fenazepam.

Lista możliwych skutków ubocznych zarówno dla zdrowia fizycznego jak i ze strony psychiki również jest spora.

Dlaczego fenazepam został wycofany z lecznictwa?
  • 3363 / 360 / 0
Mysle, ze przez maly prog przedawkowania, powolny wzrost stezenia leku we krwi, przez co pacjent nie czuje, ze cos dziala, wysokie ryzyko uzaleznienia.
  • 1180 / 5 / 0
FajnieJest pisze:
powolny wzrost stezenia leku we krwi, przez co pacjent nie czuje, ze cos dziala, wysokie ryzyko uzaleznienia.
Wysokie ryzyko uzależnienia jest w odwrotnej sytuacji właśnie , jak przy gblu np. albo alprze.
  • 2052 / 506 / 0
Znana mi literatura stoi raczej na stanowisku, że większy potencjał uzależniający mają krótko działające benzodiazepiny od tych o dłuższym czasie działania.

Co do kumulacji fenazepam we krwi to rzeczywiście wikipedia podaje, że przy leczeniu dużymi i bardzo dużymi dawkami występowały efekty uboczne. Gdzie dawki duże zostały zdefiniowane jako 4-8 mg dziennie, bardzo duża jako nie więcej niż 20 mg.
  • 1203 / 21 / 0
A pewni jesteście, że został wycofany ze sprzedaży również w Rosji? Hm...?
Chcę widzieć już tylko jedno światło.
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
  • 2052 / 506 / 0
Miałem na myśli Polskę. W Rosji jest dalej dostępny, tylko na receptę.
  • 1203 / 21 / 0
No właśnie. Czyli jego właściwości lecznicze nadal są wykorzystywane. Tylko nie na zachodzie (w tym i u nas) bo tam wyparły go z rynku inne substancje, według producentów - niby lepsze.
Do tego wydaje mi się że, w niektórych krajach byłego ZSRR nadal jest w sprzedaży i w lecznictwie (na receptę).
Chcę widzieć już tylko jedno światło.
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
  • 1009 / 42 / 0
Pierwsze parę dni bardzo sennie. Wczoraj zapodalem 4mg i nie czuje już tego co za pierwszym razem przy 2,5mg. Brak amnezji, chociaż te parę dni szybko zlecialo. 5 dni bez klona wiec skręta zabiło.
Wszystkie moje posty to zwykła fikcja literacka i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością!
  • 510 / 14 / 0
Pytanie, czy zabiło skręta, czy odsunęło w czasie. Fenazepam nie jest najsłabszy, a i czas półtrwania jak stąd na księżyc. Zatem decydujące zapewne będą najbliższe dni na czysto. Wszystko naturalnie zależy od czasu cyklcznej intoksykacji klonem ;)
Powyższy post jest subiektywnym spostrzeżeniem z doświadczeń sennych usera.
Przed zastosowaniem, skontaktuj się z grabarzem i opłać kwaterę.
...since 2006
  • 2052 / 506 / 0
Wpadłem na pomysł żeby rozpuścić to w glicerynie ( jest ona bardzo mało toksyczna ). W 100ml olejku glicerynowego 86%+, nawet po podgrzaniu nie do końca chciało się rozpuścić 100 mg. Pływało trochę jakichś okruszków.
Miał ktoś z Was podobne doświadczenia z gliceryną i fenazepamem ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.

Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.

Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.