Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 960 / 176 / 0
@Papa smerf można schodzić z dawek i na zakładkę ale czy jest sens?Dawka dulo nie jest kosmiczna bo 60mg.Rób tak jak mówi lekarz i nie bój nic.
  • 783 / 445 / 0
Polecam mix z kurkumą, działa narkotycznie. Oczy jak 5zł. Działań niepożądanych nie uświadczyłem : DDD

Natomiast z bacopa monieri nie polecam osobiście
  • 960 / 176 / 0
@tosieniedzieje jakieś objawy ZS miałeś z bacopą?Sam się zastanawiam czy nie dodać jej do SSRI
  • 783 / 445 / 0
@tajemniczy25

Podwyższone ciśnienie i zawroty. Ale w ten dzień co wrzuciłem to wchodziłem z 225 na 300wenli.

Też sporo dałem ten bacopy. Kopiasta łyżeczkę zielonego suszu

Fuzja - D5

Mam pytanie, Jak ten lek w stosunku do innych antydepresantów z grupy ssri wychwytuje mocą serotoninę? Mało jej czuję ogólnie, za to pobudzenie dobre
  • 139 / 11 / 0
Zmieniał ktoś duloksetyne na wenlafeksyne?
Ciężkie jest to przejście? Też tak uboczne meczą jak na dulo?
  • 1573 / 252 / 0
@SAIGRY ja aktualnie zmieniłem ale na odwrót i po paru latach na wenli duloksetyna weszła jak złoto, zero problemów, ale niestety nie działa już tak dobrze jak za pierwszym razem. Moim zdaniem wejście z dulo na wenlę będzie bezbolesne, wenlafaksyna daje mniej efektów ubocznych.
  • 139 / 11 / 0
Dobra a jak jestem na 60mg dulo to jaka dawka wenli będzie odpowiednikiem?
  • 933 / 292 / 5
225mg generalnie, bo wenla jest czterokrotnie słabsza na serotoninę (4x ki). No i duloksetyna jest minimalnie inaczej metabolizowana więc może to też być trochę osobowa kwestią (jak zawsze), ale ten metabolizm różni się tylko trochę. Więc no 225 chyba że 187.5mg 150mg + 37.5mg, ja bym zaczął od 150 z myślą że przy dobrej tolerancji zwiększyć do 187.5 lub 225.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 678 / 305 / 0
Wczoraj byłem u pani doktor, ale z niej dupa jest to szok, podczas wizyty libido mi podchodzi pod jej biurko :)
Odstawiamy Wenlafaksyne powoli, z 225 na 150 mg, po tygodniu na 75 mg i na zero. W tym czasie dostałem Trittico i z dawki początkowej 75 mg podnosimy do 150 mg jednocześnie zmniejszając wenle. Pregabalina zostaje 300 + 150 mg obecnie. Relanium długo brałem 2 mg ale telepie mnie po 3-4 dniach i potem znowu wchodzi 5 mg. Wenlafaksyne brałem jakieś 2 lata. Świetny lek ale spróbuje czegoś innego, życie jest krótkie, a może będzie lepiej, jestem optymistą :)
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 9 / 1 / 0
Działanie przeciwlękowe to ma konkret ale trzeba brać większe dawki dłuższy czas potem nie ma już tego pobudzenia tylko aktywizacja spokojem umysłu.jak czytam że komuś nie pomaga a bierze mniej niż 300 to wina leży po stronie niskiej dawki i nie przetrzymania pierwszego okresu, potem robi się przyjemnie.
ODPOWIEDZ
Newsy
W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.