Wszystko o kaktusach - metody przyrządzania, uprawa, odmiany, opisy działania
ODPOWIEDZ
  • 1519 / 20 / 0
Mieszaliśmy wodę z proszkiem w 0,5-litrowych kubkach
Ło. Jakoś nikt wcześniej nie wspominał o sproszkowanym kaktusie...
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 6 / / 0
Gwoli uściślenia, nie pamiętam, jak mocno Kaktusik był rozdrobniony. Jeśli się go porządnie nie wymieszało z wodą, zostawała na dnie galaretka.
Uwaga! Użytkownik animacja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / / 0
Czy kaktusy z Boliwii sa psychoaktywne? Chodzi o San Pedro.
Uwaga! Użytkownik bugmenot2 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 261 / 7 / 0
Jeśli przyjąć, że San Pedro odnosi się do T. pachanoi, to o ile wiem, te kaktusy naturalnie nie występują w Boliwii.
  • 151 / 10 / 0
San Pedro w ciepłych rejonach jest rozpleniony niczym chwast.
  • 11 / / 0
Rosnie w boliwii, jak najbardziej ale nie tyle co w peru. Sa w sprzedazy boliwijskie kaktusy, przeznaczone takze dokonsumpcji :-D
Harder they come, harder they fall.
  • 1392 / 10 / 0
hpk666 pisze:
San pedro w ciepłych rejonach jest rozpleniony niczym chwast.
Im nie wystarczy ciepło, mają też inne wymagania, jak wilgotność i odpowiednia gleba. Poza specyficznymi regionami, które są optymalne, gdzie rośnie ich dużo, nie występują nigdzie indziej.
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 11 / / 0
Masz na mysli naturalnie.

W rzeczy samej. -dsn
Harder they come, harder they fall.
  • 4 / 1 / 0
witam , mógłby mi ktos odpowiedzieć czy nasiona od tego sprzedawcy -http://allegro.pl/san-pedro-trichocereu ... 2235.html- to napewno Trichocereus Bridgesii , facet twierdzi ze Lageniformis Echinopsis i Bridgesii Trichocereus to ta sama odmiana i są to dwie nazwy jednej roślinki , na zdjęciach za to jak oglądałem to się różnią wyglądem , więc juz nie wiem sam nie wiem czy to z tych nasion mi wyrosnie taki jak na zdjeciu czy takie jak wy macie , no i czy będzie z tego meskalina -Lageniformis Echinopsis ? bo z Bridgesii Trichocereus jest .

/Przenoszę, bo z uprawą ma to mało wspólnego. -dsn
  • 279 / 2 / 0
Odpowiem częściowo pośrednio - kiedyś się zaopatrzyłęm tam przy okazji w w.w. nasiona - kiełkowalność ~50%, a to co wyrosło i pożyło parę miesięcy nie przypominało mi siewek trichocereusa bridigesii. Bardziej jakiś inny kolumnowy, ale igiełki miało zupełnie inne od innych siewek, których to nasiona nabyłem za granicą. I ogólnie miałem albo słabą partię, albo cholera wie co, bo wszystkie siewki od tego człowieka padły mi, w przeciwieństwie do innych siewek trzymanych w identycznych warunkach. Nie wiem czy wałek - tyle mogę powiedzieć od siebie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.