Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1519 / 20 / 0
Procent pisze:
Nawet przy min -20,inaczej spalił bym się ze wstydu...

l
Idź się lecz ;-) :-D
Ja przy -20 wychodziłem nie dość że bez czapki ale i z mokrą głową. Nie chorowałem. Tylko miałem sople lodu we włosach :D
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 1196 / 10 / 0
Wychodzenie na dwór z mokrą głową i przez to przeziębienie to IMHO mit. Wiele lat wychodziłem w mróz z mokrą głową i nic mi nigdy nie było. Tylko włosy zamarzały.

// do poprzednika ze strony wstecz - syndrom niespokojnych nóg da się leczyć, to jest niwelując tenże syndrom. tramadol, benzodiazepiny. Często lekarze przepisują właśnie na to.

Chociaż często jest to brak właściwej diety, braku witamin, magnezu. Jeśli nie mam racji, niech ktoś mnie poprawi.
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2012 przez Ugh, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
brak magnezu i witamin to raczej skurcze a nie telepki.
osobiście po magnezie miota mną jak szatan mimo niedoboru
Uwaga! Użytkownik DARVAZA nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1513 / 27 / 0
Czapeczkę (czarna kondono-kominiarka) zaczynam nosić już wrzesień/październik. Chciałem skombinować sobie kapelusz ale we wszystkich głupio wyglądam. Cały rok chodzę w glanach nigdy nie wiążę (mam supełki na końcach sznurówek przez co but się trzyma a sznurówka nie ciągnie)
Często chodzę, stoję z lewą ręką uniesioną (zgięta w łokciu) na wysokość piersi. Moja dziewczyna twierdzi, że wyglądam dziwnie (podtekst na temat homoseksualizmu).
Często krzywię się i robię głupie miny.
Po napisaniu posta często go edytuje.
mr_b∩ʁbꞁө
  • 3854 / 316 / 0
- gwiżdżę wciągając powietrze. w drugą stronę mi nie wychodzi.
- kiedy napisałem posta, i zobaczę gdzieś literówkę (lub brak przecinka, kropki itd.), to od razu go edytuję.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1179 / 9 / 0
Syn Bozy pisze:
@speed
chyba masz na mysli syndrom niespojoknych nóg? Chociaż dosyć dziwne wydaje mi się, że nie jest symetryczny
To ja mam i nóg i rak :-D ale to przez bębny.

Nienawidzę kurwa jak przejadę ręką po twarzy i poczuje jakiegoś włosa. Wtedy do skutku próbuje go wyrwać paznokciami.
  • 43 / 1 / 0
Kiedyś, pamiętam miałem u siebie pewna manie, mianowicie po zaaplikowaniu pewnej ilości scierwa,chelernie lubiłem jeździć autem,może to były przypałowe,ale jeździło mi się zajebiście.Czułem sie wtedy najlepszym kierowcą na świecie,puszczałe każdego przechodnia na przejściu dla pieszych,kierwnice zawsze trzymałem w odpowiedni sposób tzn za za piętnaście dwunasta czy jakoś tak.Nigdy nie najeźdżałem na linie ciągłe,no i oczywiście zwracałem na wszystkie znaki drogowe i stosując je :-)
Nastkukafszy
  • 98 / / 0
Wiążę włosy w kucyk, za chwilę rozpuszczam i tak multum razy dziennie, rzadko noszę majci, śpię w ubraniach, kiedy słucham piosenki i znam tekst to nie mogę nie śpiewać, oh.
mleko i miód czekają na mnie po drugiej stronie
  • 3248 / 3 / 0
Procent pisze:
- gwiżdżę wciągając powietrze. w drugą stronę mi nie wychodzi.
- kiedy napisałem posta, i zobaczę gdzieś literówkę (lub brak przecinka, kropki itd.), to od razu go edytuję.
Mam tak samo ^^

Oprócz tego miałem kiedyś nerwicę natręctw, czułem się cholernie źle, jeśli czegoś nie mogłem ułożyć w odpowiedni sposób, wszystko musiało być w parach, lub trójkami ułożone, nic nie mogło "leżeć krzywo", jak stawiałem kroki to każdy liczyłem, aby ostatni był parzysty, np. droga do szkoły, potrafiłem przed wejściem chodzić w kółko dopóty dopóki nie wszedłem z parzystą liczbą kroków, to była masakra, hehe. Jeszcze pamiętam, że dodatkowo jak chodziłem po tych płytowych chodnikach to nie mogłem postawić nogi na "złamanej" płytce. Często też coś powtarzałem odpowiednią ilość razy, tyczyło się to pojedynczych zdań, tak jak i przedmiotów (to układanie w odpowiedniej kolejności).
W ogóle miałem manię na układanie, to była obsesja, nawet książki w plecaku musiały być ułożone, np. wg kolorów, czy wielkości, lub nazwisk autorów ułożonych alfabetycznie. Teraz to zniknęło,

Z obecnych nawyków nic ciekawego nie przychodzi mi do głowy... Podczas palenia papierosa muszę być świadomy ostatniego zaciągnięcia, jeżeli papieros się skończy a jak tego nie zrobię to muszę zapalić drugiego. W kieszeniach mam takie ułożenie: lewa - komórka, prawa - komórka, prawa - portfel, lewa bluzy - chusteczki, prawa bluzy - papierosy, lewa tylna - paragony, prawa tylna - drobne. Ktoś tu kiedyś pisał o jedzeniu, że tylko "bliscy znajomy" mogą widzieć jak się je, ja też to mam. Bardzo niezręcznie się czuję, jeśli coś jem i ktoś się na mnie patrzy...

Również mam fajną fazę od kilku już lat na przypisywanie ludziom/miejscom/sytuacją odpowiedniej muzyki. Np. ten sylwester kojarzy mi się tylko z tym "Sidney Samson Feat Tara Mcdonald Dynamite", jeden z tripów na benzydaminie kojarzy mi się z "Shpongle - The Stamen Of The Shamen", jedną z koleżanek kojarzę z "T.Love - Ajrisz", etc. Co najlepsze - to nie może być świadomy wybór, muszę nieświadomie katować jakąś piosenkę/muzykę w pewnych okolicznościach i dopiero wtedy ona się automatycznie nią staję, hehe.
Uwaga! Użytkownik Crytek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 98 / / 0
Crytek pisze:
Również mam fajną fazę od kilku już lat na przypisywanie ludziom/miejscom/sytuacją odpowiedniej muzyki. (...) Co najlepsze - to nie może być świadomy wybór, muszę nieświadomie katować jakąś piosenkę/muzykę w pewnych okolicznościach i dopiero wtedy ona się automatycznie nią staję, hehe.

pyk, klasyka, tu to samo
mleko i miód czekają na mnie po drugiej stronie
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.