Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 431 / 23 / 0
Odstaw ta olzapine...!!! Oczywiście za zgodą lekarza ale powiedz mu żeby dał Ci jakiś Lurazydon albo kariprazyne do tego abilify... Lub zwiększ dawkę abilify do 30 mg. Olzapina to bardzo zły lek, nie dziw się że na niej życie Ci ucieka... I jak dwa lata brałeś 20 mg to idź do internisty i zbadaj cukier oraz wykonaj krzywa cukrowa...
  • 239 / 24 / 0
Abilify chcę dopiero spróbować i stąd też dopytuję się o to czy mogę go bezpiecznie wymieszać z zolafrenem.

Cukier miałem badany jakoś w sierpniu zeszłego roku. Z tego co pamiętam to był w normie, wszystko było w normie z wyjątkiem w postaci cholesterolu.
jestem obłąkany
  • 38 / / 0
Mi lekarka dała docelowo 15mg aripiprazolu i 5mg zolafrenu, wcześniej brałem 10mg zolafrenu(solo).

Ale mam pytanie do ludzi którzy brali aripripazol aripiprazol. Jestem ciekawy po jakim czasie występuje efekt antydepresyjny? Bo nie mogę się doczekać.

poprawka nazwy - 909
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2023 przez opt, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 431 / 23 / 0
@opt

Co masz na myśli efekt antydepresyjny?
Biorę arypirazol aripiprazol już chyba z ponad 5 lat w dawce 15 mg i nie wiedzę żadnego dzialania antydepresyjnego... Jedyne co to nasila mi lęki...

poprawka nazwy - 909
  • 38 / / 0
Doktor mi powiedziała że ten lek ma też działanie antydepresyjne i aktywizujące.
  • 431 / 23 / 0
@opt
To prawda, ale ja żadnego dzialania antydepresyjnego nie widziałem w tym leku :/ natomiast może na Cb zadziała w sposób antydepresyjny, jak Ci.lekarz tak zalecił to probuj ;)
  • 964 / 17 / 0
Biore już 26dzien arypiprazol w dawce 5mg po ilu tygodniach można spodziewać się pierwszych efektów aktywizujacych ?. Momentami mam w ciągu dnia sennosc oraz lęki , lekarz zapewnia mnie ze ro przejdzie.
Ostatnio zmieniony 02 lipca 2023 przez pauleta1987, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1 / / 0
U mnie Abilify wywoływał mocną Akatyzję, brałam 1/4 tabletki przez niecały miesiąc i weszły mi takie stany lękowe, że nie dałam rady i odstawiłam. Plus w tych stanach lękowych zaczęłam czytać o 'ciemnych stronach' neuroleptyków i odechciało mi się ich wcale. Dostałam go ze wzglęgu na Chad.
Po odstawieniu parę dni potworne stany lękowe i myśli samobójcze.

Głupia byłam, że paliłam ciągle marihuane, bo to ona w największej mirze triggeruje i podtrzymuje stan manii.

Aktualnie wolę trzymać się jakichkolwiek substancji z daleka.
  • 95 / 14 / 0
Ja żegnam się z arypiprazolem na zawsze. Po ok. 4 miesiącach brania okazuje się, że to nie lek dla mnie. Dałem temu lekowi długą szansę na rozkręcenie, bo na papierze ten lek wygląda wręcz świetnie. Na psychę też mi działał dobrze. Gdyby nie zmęczenie i dysfunkcje seksualne byłby to lek idealny. Muszę wrócić do kwetiapiny, która mi pomagała bardzo na depresję i lęki, jednak na natręctwa już nie działała, dlatego będę musiał coś do niej dorzucić, bo zawsze ją brałem w połączeniu z lamotryginą. Dam znać w odpowiednim wątku, co dorzuciłem do niej i jak się na tym czuję. Choruję na zaburzenia lękowo-depresyjne i zaburzenie obsesyjno-kompulsywne w przebiegu zaburzeń osobowości.
  • 1445 / 233 / 0
@MarekWawka to kwetiapina nie powoduje u ciebie zmęczenia i dysfunkcji seksualnej? U mnie za każdym razem, nawet wersja XR. Kiedyś wymyśliłem sobie branie jej jako dodatku do antydepów ale szybko zrezygnowałem. Też leczę się na zaburzenia osobowości.
ODPOWIEDZ
Newsy
„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.

Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.