Cukier miałem badany jakoś w sierpniu zeszłego roku. Z tego co pamiętam to był w normie, wszystko było w normie z wyjątkiem w postaci cholesterolu.
Ale mam pytanie do ludzi którzy brali aripripazol aripiprazol. Jestem ciekawy po jakim czasie występuje efekt antydepresyjny? Bo nie mogę się doczekać.
poprawka nazwy - 909
Co masz na myśli efekt antydepresyjny?
Biorę arypirazol aripiprazol już chyba z ponad 5 lat w dawce 15 mg i nie wiedzę żadnego dzialania antydepresyjnego... Jedyne co to nasila mi lęki...
poprawka nazwy - 909
To prawda, ale ja żadnego dzialania antydepresyjnego nie widziałem w tym leku :/ natomiast może na Cb zadziała w sposób antydepresyjny, jak Ci.lekarz tak zalecił to probuj ;)
Po odstawieniu parę dni potworne stany lękowe i myśli samobójcze.
Głupia byłam, że paliłam ciągle marihuane, bo to ona w największej mirze triggeruje i podtrzymuje stan manii.
Aktualnie wolę trzymać się jakichkolwiek substancji z daleka.
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.