Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 669 / 10 / 0
Jechałem kilka tygodni na lorazepamie, 2,5mg + 2-3 piwa - filmu nie rwało, ciężko też nie było - po prostu fajnie. Czasem piłem nawet dużo więcej ale to często kończyło się dziurami w pamięci po pół litrze wódki.
Rozpad termiczny alkaloidów maku lekarskiego, prawda czy mit?
Vexilla regis prodeunt inferni
  • 376 / 10 / 0
lucifer_sam pisze:
hahaha czlowieku lorafen przy klonie to jest miś przy niedzwiedziu. Napij sie vodki po lorafenie to zobaczysz co to znaczy przypal, klonazepam to pryszcz. Lekarze to debile. Lorafen to najwieksza kurwa w polaczeniu z alko, mozna po nim popelnić morderstwo w odpowiednich okolicznosciach.
potwierdzam, taka informacja powinna być przyczepiona na 1-wszej stronie. poważnie.
  • 187 / 2 / 0
Wystarczy, że jest informacja umieszczona na ulotce. Jak ktoś jest debilem i nie przeczyta najpierw żadnych informacji (chociażby tych z ulotki) o tym, co żre, tylko od razu wpakuje sobie tabsy do gęby i popije wódą, to niech się potem nie dziwi, że może się skończyć niemiło.
Żadna z informacji zawartych powyżej, która dotyczy miejsc, osób bądź zdarzeń nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości i jest w całości fikcyjna. Wszelka zbieżność z prawdziwymi miejscami, osobami lub zdarzeniami jest niezamierzona i przypadkowa.
  • 1177 / 138 / 0
yaba a ty czytasz ? :D ja od 2 lat jem klony i nie czytalem ulotki. I nigdy po klonazepamie nie odpierdalałem tak jak po lorazepamie w polaczeniu z alko. Piwo to jeszcze w miare ale voda i lorazepam to masakra,pamietam kiedys odwalilismy akcje z kolesiem po lorce i vodzie i na drugi dzien sie spotkalismy siema siema zupelnie nic i dopiero potem znajomi nam powiedzieli co my odpierdalalismy poprzedniego dnia :D
  • 187 / 2 / 0
Tak, zawsze gdy mam do czynienia pierwszy raz z jakimś lekiem. Mało tego, na lekach psychotropowych w większości przypadków umieszczone jest ostrzeżenie na opakowaniu, zaraz obok trójkąta z wykrzyknikiem w środku: "Uwaga! Lek zaburza sprawność psychofizyczną.".

Z benzo, których próbowałem (klon, alpra, lora) najbardziej podpasował mi właśnie lorazepam dlatego, że u mnie najlepiej z tych trzech niweluje lęki i fobię społeczną (znacznie lepiej niż sławna i zapisywana na lęki alpra). Oczywiście dawkę każdy musi dobrać sobie patrząc na swoją reakcję na lek (lub, jeśli ktoś chce się leczyć, a nie ćpać, według wskazań lekarza). U mnie najlepiej działa dawka 2,5 mg, czyli 1 różowy tabs. Taka dawka nie zaburza silnie pamięci (oczywiście jeśli nie pije się do tego) i działa idealnie. Miałem również zapisywany lorazepam na sen (przez psychiatrę, trochę mnie zdziwił ten wybór) i również dawał radę.
Żadna z informacji zawartych powyżej, która dotyczy miejsc, osób bądź zdarzeń nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości i jest w całości fikcyjna. Wszelka zbieżność z prawdziwymi miejscami, osobami lub zdarzeniami jest niezamierzona i przypadkowa.
  • 1177 / 138 / 0
co do tego ze zaburza sprawnosc psychofizyczna to ja wielokrotnie jezdzilem po 500-600mg tramalu i 8 mg klonazepamu i to po 200km i zadnej roznicy mi to nie robilo. Wiem ze to glupota ale mi to w niczym nie przeszkadza. Szczerze na mnie tez lorafen chyba dziala najlepiej z benzo ale nie chce go miec bo czasami zdarza mi sie wypic piwko albo vodke w sobote a znajac mnie to bym polaczyl to wiec wole nie miec tego.
  • 583 / 6 / 0
jaka glupota huehuehueh, psiarnia ma teraz te nowe juz multi testy na benzo?>
  • 658 / 10 / 0
Nie wiem czy psiarnia, ale wiem ze w laboratoriach gdzie dostep jest z ulicy maja testy na zawartosc (medycznie chodzi o procent) benzodiazepin we krwi. Glownie po to zeby zaczac odstawke, ale jesli w takim laboratorium jest pan lub pani spoleczniak to z psami bez problemu sie dogadaja, albo testy wypozycza ;)
All I can do is just pour some tea for two
And speak my point of view,
But it's not sane...
  • 1027 / 5 / 0
Jaka dawka Benzo jest już ''nielegalną'' do spożycia tak żeby mieć z tego jakieś problemy po testach?
  • 658 / 10 / 0
we krwi zadna, chyba ze prowadzisz samochod itp
Natomiast posiadanie z nielegalnego zrodla:

Art. 62. 1. Kto, wbrew przepisom ustawy, posiada srodki odurzajace lub substancje psychotropowe,
podlega karze pozbawienia wolnosci do lat 3.

2. Jezeli przedmiotem czynu, o którym mowa w ust. 1, jest znaczna ilosc srodków odurzajacych lub substancji psychotropowych, sprawca
podlega grzywnie i karze pozbawienia wolnosci do lat 5.
3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolnosci albo pozbawienia wolnosci do roku.
All I can do is just pour some tea for two
And speak my point of view,
But it's not sane...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.