Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 561 / 39 / 0
Przyznam szczerze ze mam adhd od małego : gonitwa myśli , nerwowość , brak koncentracji , zajmowanie się bzdurami , za dużo bodźców na raz... nie można się skupić
Te wszystkie objawy znikają, po zapikowaniu 10-15mg eph... no kurwa żyć nie umierać :cool:
Pomaga w normalnym życiu , zaczynasz planować i realizować cele ;-)
Poza tym tak na logikę, skąd wiesz co masz w woreczku? Napisać wszystko można.
Ponieważ mam swojego zaufanego dostawce i wiem jak działa oryginalny metylofenidat. Po eph działanie jest praktycznie takie same :-D
  • 63 / 7 / 0
Światło pisze:
jjtorpeda pisze:
Witam,

Próbuje sobie małe dawki tego specyfiku, przyznam że na oko ale zaraz będę miał wagę. Mnie EPH uspokaja, czy to może oznaczać, że mam ADD? Tak wygląda działanie tego RC w leczeniu? Unikałem Etylofenidatu, bo kiedyś przerobiłem tego 1g nie wiedząc wcześniej co to jest i pamiętam, że miałem jeden ze zjazdów życia. Nie polecam.
Może i masz ale z tym zasuwaj do lekarza i NIGDY nie wystawiaj sobie samodiagnozy, bo jeśli na tej podstawie dorabiasz sobie pretekst do ćpania to wyjątkowo zły pomysł. Poza tym tak na logikę, skąd wiesz co masz w woreczku? Napisać wszystko można.
Byłem u lekarza dał mi leki ssri i mirtazepine. Czuje się po tych lekach o wiele lepiej jednak lekarz nie był zbyt dociekliwy w pytaniach o moje problemy. Głownie apatia, obwinianie się, zamykanie się w sobie, bezzseoność i dręczące atakujące nieprzyjemne myśli. Po tym etylofenidacie czuje wewnętrzny spokój, którego ostatnio bardzo mi brakowało. Kończę zaczęte sprawy, i mam chęć do dalszego działania. Na następnym spotkaniu postaram się z nim na ten temat porozmawiać. Objawy ADD mam książkowe, ale wiadomo takie objawy występują nie tylko przy tej chorobie. Może to chwilowa fascynacja etylofenidatem jestem tego świadomy. Nie będę tego stosował przez długi okres. Dawki biore większe niż opisane na forum ale mam sort rzeniony "NO PAIN". Wczoraj chciałem iść spać więc zrobiłem snifa i normalnie się położyłem, bez wiekszych problemów zasnąłem. Nie męczyły mnie myśli, niepowodzenia. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź ;-)
  • 4807 / 267 / 0
Też to mam i wiesz co mi zdiagnozowano? - nerwica. A objawy ADD mam naprawdę książkowe. Już sam nie wiem co o tym myśleć. Co lekarz to inna teoria. Już mnie to powoli wkurwia.

Nie rozumiem też zaleceń że leczyć farmakologicznie można do 18 roku życia. Ale przecież i po 18-tce objawy są te same :nuts: Naprawdę nie dziwię się że ludzie szukają rozwiązań na własną rękę bo na naszych magików słabo można liczyć.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 63 / 7 / 0
Światło pisze:
Też to mam i wiesz co mi zdiagnozowano? - nerwica. A objawy ADD mam naprawdę książkowe. Już sam nie wiem co o tym myśleć. Co lekarz to inna teoria. Już mnie to powoli wkurwia.
Jeżeli chodzi o choroby psychiczne to najczęściej występują razem. Doktor podając mi te leki również zasugerował, że to nerwica i leki pomogą mi złapać dystans do tego co się w okół mnie dzieje i muszę przyznać racje, że tak się stało. Pomogło mi to. Jednak dalej dręczyło mnie to wewnętrzne dziwne pobudzenie, np gdy włączę film muszę go przewijać nie mogę patrzeć na nudne sceny chce wiedzieć JUZ co się będzie działo itp Gdy zacznę coś robić jestem tak tym pochłonięty, podniecony, że zaczynam robić coś innnego bo nie radze sobie z tą nie wiem jak to nazwać energią, pobudzeniem. Musze często wstać, pochodzić, pokrzyczeć. Po dłuższym czasie takiego stanu jestem już mocno zmęczony psychicznie a mimo to nadal pojawi się jakaś zła myśl, wspomnienie które wprawi mnie w przymusowy ruch bądź wywowała u mnie jakąs rekacje niekontrolowaną np przeklne kurwa!
  • 4807 / 267 / 0
To są tylko objawy czegoś większego, tak myślę. Niestety nie ma to większego związku z omawianą w tym temacie substancją więc jak już ogarnę przenoszenie postów stworzę nowy wątek gdzie pewnie znajdzie się nieco zagubionych duszyczek muszących rozładować gdzieś skumulowaną energię aby uzyskać spokój. Z własnego doświadczenia etylofenidat nic nie daje, chyba że chcesz walić konia aż się zmęczysz i zaśniesz. Ale nie tędy droga prawda? W robieniu dziesięciu rzeczy na raz też nie ma wyjścia. Jak na razie wydaje mi się że takie przypadki są zagadką dla nauki. Co nie znaczy że trzeba załamywać ręce. Brałem metylofenidat, brałem etylofenidat, w ogólnym rozrachunku chuj co to daje, sorry.
  • 63 / 7 / 0
Mi etylofenidat pozwolił skupić się, odgonić niepotrzebne myśli i zacząć w końcu sukcesywnie działać. Tej koncentracji potrzebowałem. Może to zbieg okoliczności, a tak na prawdę wciągam mąkę. Opisuje tylko moje odczucia. Pozdrawiam :)
  • 4807 / 267 / 0
Słuchaj, jak Ci to pomaga, super. A co zrobisz jak się odetnie źródełko?. MPH jest praktycznie nieosiągalny. EPH niedługo zbanują. A uwierz że siłą woli i pracą nad sobą nie będziesz tego potrzebował. Mózg jest elastyczny, da się nad nim pracować czego życzę.

A nie masz czegoś takiego jak uczucie agresji której ciężko znaleźć ujście? Jeśli masz może nad tym warto się zastanowić. Tylko w jakiś naturalny sposób, nie maraton do dilera.
  • 63 / 7 / 0
Światło, nie chce żeby to co robię, bądź czego nie robię zależało od branych leków / proszków tylko ode mnie! Ja byłem zdrowym człowiekiem i do tego staram się wrócić. Ostatnio odczułem ogromną poprawę stanu psychicznego i ogólnie życia. Bez tego proszku mogę normalnie funkcjonować, wymaga to ode mnie większego wysiłku i samokontroli ale nie jest niemożliwe! Dzięki za mądre słowa :)
  • 4807 / 267 / 0
Wysiłek jest słowem-kluczem. Po latach próbowania nic nie wartych wspomagaczy tylko w wysiłku widzę drogę ku lepszemu. Jeśli doszedłeś do podobnych wniosków - gratuluję. Jest to trudniejsze ale efekty od niczego nie zależne i przede wszystkim - trwałe.
  • 561 / 39 / 0
Po EPH czujesz się jak człowiek, a bez niego możesz próbować :cool:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.