Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
Jakie grzyby są Twoim zdaniem najlepsze?
Krajowe łysiczki
967
62%
Krajowe muchomory
103
7%
Importowane (wszystkie wrzucam do jednego wora)
491
31%

Liczba głosów: 1561

ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
dziekuje, w tym 1 growkicie zrobilem dziury i wlasnie wyszly piekne grzybki a z drugiego? no wlasnie drugiego chyba zostawie jako eksperyment ewentualnie zrobie tak jak napisales. Ale najwazniejsze pytanie bo o to mi szczegolnie chodzilo, to co z tym pierwszym growkitem? czekać zeby dalej rosło czy wyrywać? zmniejszylem temperaturę, ale nadal mnie martwią te obeschnięte niektore grzybki
  • 125 / 22 / 0
Ja tam żadnych obeschniętych nie widzę - nadgorliwość gorsza od faszyzmu.
Zasada jest taka, że robisz cały harvest (ewentualnie zostawiasz te najmniejsze) jak widzisz pierwsze oznaki otwierania się osnówek z zarodnikami. Warto wtedy je zebrać bo grzybnia dostaje po dupie jak wyda zarodniki. Ja tam zrywam wszystko jak leci bo aborty to mają najwięcej psylo i fajnie tak sobie zrobic mikrodosing z takiego aborta ( microdosing aka mikrotrip XD )

A tak nawiasem jeszcze mówiąc to powtarzam, że te wszystkie informacje mógłbyś znaleźć sam. Wystarczy trochę poczytać a nie czekać na gotowe :v
Oczekujesz od hyperrealowiczów, że będą ci biegli z pomocą ale sam dobrego research'u nie robisz :V

Niech moc będzie z wami.
what are we to do with an elf ?
  • 5 / / 0
dobra, dałem ciastko do innego pudła, wietrze 3 razy dziennie i raz pryskam ścianki, temperatura 24stopnie, lecz teraz jest problem tego jednego grzybka, który wyprzedza wszystkich z szybkim tempem(dotyka już prawie samej góry), wiem że jak się robi harvest to już trzeba wyciąć wszystkie, ale czy tu będzie to miało sens? da się to jakoś zrobić żeby pozwolic innym grzybkom na jakiekolwiek większe rozwinięcie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 605 / 156 / 0
Niepotrzebnie wyjmowałeś ciastko z pojemnika - trzeba było po prostu wyciągnąć całość z worka i wsadzić do pudełka. Teraz ciastko będzie szybciej przesychać, a światło wywoła pinowanie na bokach (grzyby będą rosły w cały świat, jak na przykład ten u ciebie od spodu, a nie na wierzchu jak panbu przykazał).
IMO jak grzyby rosną większe niż pojemnik, w którym owocnikują, to znaczy że jest on za mały. Jeżeli niedługo pójdzie kosa, to nie jest to jakiś wielki problem. Grzyb złapie wilgoć od wody skraplającej się na ściankach i raczej wpłynie to tylko na estetykę. Ja bym jednak unikał takich sytuacji.
Ścinaj wszystko, namocz ciacho i próbuj jeszcze raz.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 18 / 1 / 0
Cześć, co zrobić z tym szarawym grzybkiem, zebrać go sterylnie w rękawiczkach, czy zostawić i niech se rośnie?
i jeszcze wiadomo dlaczego reszta grzybków jest taka biała i czy da się zaradzić jakoś, żeby były normalne?
1.jpg
2.jpg
3.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 37 / 13 / 0
Hej,
ciastko GT.
1 rzut - pierwsze piny po 6 dniach
2 rzut - po 5
3 rzut - po 5
4 rzut - po 5
5 rzut - minęło 7 dni.
Po zabawie już czy je jeszcze potrzymać ?
  • 185 / 31 / 0
Prawdopodobnie grzybnia wyciągnęła już wszystkie wartości odżywcze z substratu.

Pytanie: Czy grzyby pozostawione świeżo po zbiorze w ciemnym miejscu i temperaturze pokojowej prędzej spleśnieją, czy można tak suszyć?
  • 605 / 156 / 0
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 37 / 13 / 0
02 grudnia 2022Server pisze:
Hej,
ciastko GT.
1 rzut - pierwsze piny po 6 dniach
2 rzut - po 5
3 rzut - po 5
4 rzut - po 5
5 rzut - minęło 7 dni.
Po zabawie już czy je jeszcze potrzymać ?
Nie aktualne. Przyleciały. Tylko trochę dłużej im podróż zajęła.
  • 185 / 31 / 0
@Server Ile miałeś owocników w ostatnim rzucie?
ODPOWIEDZ
Newsy
Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.