Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
Zablokowany
  • 1784 / 30 / 0
Pamiętaj że kurkuma razem z pieprzem w proporcji 2:1.
Herbatę, kawę zastąp zieloną herbatą.
Polecam włączenie do diety kaszy jaglanej i oleju lnianego.
Uwaga! Użytkownik [Faust] jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 849 / 289 / 0
karoten pisze:
2. Dieta keto/paleo/lc - ogólnie bez węgli
Ketoza nie jest wymagana aczkolwiek efekt jest mocny. Paleo to hój. Za dużo białka. Bardzo dobre - porównywalne - efekty co dieta ketongeniczna a jest łatwiejsza w stosowaniu daje dieta optymalna.
  • 8 / / 0
Nigdy dla lepszego samopoczucia nie wchodźcie na dietę ketogeniczną.
Ketoza opiera się na wykluczeniu z diety węglowodanów, które są paliwem dla waszego mózgu. Co prawda po przestawieniu aby nasz organizm czerpał energie z ketonów, zaczyna pracować normalnie, to nigdy nie będzie zapierdalał na takich samych obrotach, kiedy pobiera energię z glukozy.
Jako kulturysta amator, przez kilka sezonów stosowałem ketozę pod koniec redukcji i z doświadczenia wiem, że samopoczucie jest mega, mega chujowe, a libido nie istnieje.
  • 1262 / 17 / 0
Serio? Koleżanka na keto wchodzi dla euforii i świadomych snów + ogólnie czegoś w stylu HPPD na codzień.

Co nie zmienia faktu, że bezpieczne to nie jest.
Uwaga! Użytkownik NieLubieZielska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8 / / 0
Każdy organizm jest inny i niektórzy mogą reagować bardzo dobrze na sam podaż tłuszczy. Niemniej jednak te wszystkie informacje na popularnych portalach, że ketoza jest zajebista to same brednie. Fakt, faktem jeśli chodzi o spalanie tłuszczu, to też w zależności od tego jak ktoś reaguje, może okazać się zajebista, tak każdy jeden z moich znajomych czuje się na niej jak gówno.
  • 3363 / 355 / 0
O kurwa znowu te mity o ketozie, ja pierdoleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

"mozg nie pracuje bez wegli / pracuje gorzej"
Obczajcie glukoneogeneze.

"cialo nie jest tak wydajne jak przy weglach"
Zalezy, podnoszenie ciezarow zawsze bedzie lepsze na weglach bo szybciej uwalniaja energie. Bieganie maratonow i ogolnie dlugie funkcjonowanie przy wysilku jest lepsze na keto.

"keto chujowe samopoczucie blabla"
Chuja prawda, keto daje takiego zajebistego kopa ze ja pierdole. Prawda, pierwsze dwa dni sa chujowe, ale wystarczy suplementacja elektrolitami i picie duzo wody, rosol sprawdza sie super w tej roli.

"keto nie jest bezpieczne"
Lel, jechalem ponad rok bez przerwy na keto i kurwa czulem sie najlepiej w zyciu. Teraz mam chwile przerwy od keto bo nie mam czasu na przygotowywanie posilkow i bawienie sie w pilnowanie wegli.

@up, jesli znajomi czuja sie chujowo na keto to a) nie sa w ketozie (przez pierwsze dwa tyg nie mozna jesc <30g wegli), b) nie uzupelniali elektrolitow, c) jedli za malo tluszczow i nie mieli zrodla energii.
  • 570 / 8 / 0
ja jak bywalem na diecie ketogenicznej to lecialem 5dni 30wegli 2dni nadkompensacji czyli zarcia opor pierwsze h wegli prostych pozniej zlozone i jako tako bylo
ale te dzisiejsze "ketony" z chin lepiej odchudzają 40kg stracilem %-D łącznie
I live fast and die fast too
how many times do this for you?>
i wanna live i wanna love :cheesy:
danwo juz dokonałem wyboru
jestem dyspozyorem wlsanych torów
Warszawski Cpun pisze:
Wystarczy mi 30% szans przeżycia aby 'zbadać' jakiś mix.
  • 3363 / 355 / 0
5 dni ketozy to chuja daje, zrzucisz w ten czas ewentualnie wode i glikogen z miesni i twoj organizm sie lekko dopasuje do ketozy. Optymalny czas adaptacji do ketozy to 2 tygodnie (zostalo to udowodnionen w kilku badaniach) jedzenia niewiecej niz 30g weglowodanow (blonnik sie nie liczy).
Cykliczna dieta ketogeniczna (CKD) jest spoko, ale polecalbym ja tylko dla zaawansowanych ketowcow. Aby to dzialalo jak trzeba trzeba byc zaadaptowanym w ketoze i wiecej, czyli ponad 2 tygodnie, w moim wypadku dzialalo to optymalnie po jakichs 3 miesiacach adaptacji do ketozy. Fajna dieta dla kulturystow na redukcji: mozna sie cieszyc szybka utrata masy tluszczowej jednoczesnie nie tracac wydajnosci na silowni dzieki co tydzien (czy ile tam sobie ustalicie, tydzien to minimum) uzupelnianemu glikogenowi i bez wyrzeczen 'zero chleba, zero makaronow' etc jesli ktos nie moze bez tego wytrzymac. CKD nie jest dieta nootropowa perse, bardziej dieta dla sportowcow na redukcji. Nalezy tez pamietac ze refeed-day nie jest dniem w ktorym wpierdalamy co chcemy od slodyczy po alkohol. Musimy pamietac o poprawnym ratio wegle:tluszcz:bialko, wedle ktoregokolwiek kalkulatora BMR.
  • 849 / 289 / 0
Ketoza jest zajebista, sam na niej jechałem ponad 1 m-c. Czułem sie wtedy najlepiej w życiu a i zdolności umysłowe też na +. Tak więc nie pierdolcie takich głupot. Zacząłem się czuć chujowo jak jeden dzień jadłem pow. min dawki węgli a następnego wcale albo poniżej tej dawki. Dlatego teraz jem tylko powyżej, czyli moje porcje są jak 1:2.5-3.5:0.5-0.8 BTW przy czym 1g białka\kgmc. Żywię sie głównie masłem i jajkami oraz miksem przypraw. Na jedzenie wydaje mniej niż 7 zł dziennie i jestem najedzony.
Pewna osoba z dużą wiedzą i autorytetem powiedziała mi, że ketony mogą być paliwem dla mózgu nie dłużej niż 2 mc, co jest kompletną bzdurą. Układ insulinowy, czyli produkujący energię z glukozy bardzo łatwo może się rozpierdolić tworząc patologie takie jak Parkinson, Alzheimer czy padaczka. Przy diecie ketogenicznej osoby chore doświadczają ogromnej poprawy i żyją i żyją. Tak więc ketony są podstawowym źródłem energii dla mózgu - układ pobierania energii z ketonów nie może się zniszczyć natomiast glukoza jest alternatywnym źródłem energii i może zawieść.
  • 561 / 40 / 0
No kurwa jakie brednie ludzie piszą "ketoza zuo" :nuts:
Byłem na ketozie nie tak dawno, dwa miesiące i wspominam ten okres jako jeden z najlepszych w życiu. Czułem się świetnie, naprawdę.
Samopoczucie miałem takie samo przez cały dzień (czyt. zajebiste ) nie to co na węglowodanach(gdy następuje spadek cukru , szczególnie na stimach) :cool:
Nie masz glukozy, to energia powstaje z tłuszczu/białek proste ...
Zablokowany
Newsy
Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.

Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat

Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.

Niemcy po częściowej legalizacji: młodzież sięga rzadziej a dorośli korzystają bardziej świadomie

Nowe badania rządowe z Niemiec obalają jeden z głównych mitów przeciwników legalizacji marihuany – że dostępność konopi zwiększy używanie wśród młodzieży. „Drogenaffinitätsstudie 2025”, opublikowane przez Federalny Instytut Zdrowia Publicznego (BIÖG, dawniej BZgA), pokazuje, że po legalizacji użycie konopi wśród nastolatków… spadło.