Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
Jakie grzyby są Twoim zdaniem najlepsze?
Krajowe łysiczki
969
62%
Krajowe muchomory
104
7%
Importowane (wszystkie wrzucam do jednego wora)
492
31%

Liczba głosów: 1565

ODPOWIEDZ
  • 605 / 156 / 0
Chodzi o te żółto-brązowe plamy? To mogą być metabolity grzybni albo słabo przerośnięte ziarno, którym się odżywia.
Może to być też jakiś syf. Jest jakiś niepokojący zapach? Rozrasta się?
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 21 / 2 / 0
Odpisze sobie po raz kolejny🙂(szkoda że tak mało osób się wypowiada w tematach grzybów)
Można rozmnażać poprzez wyciągnięcie kawałka skolonizowanego żyta i wrzucenie do do wysterylizowanego żyta, natomiast u mnie skończyło się to zakażeniem aby to zrobić koniecznie trzeba używać glowbox i zachować higienę.

Przeniesiono odpowiedź do odpowiedniego wątku – CATCHaFALL
  • 99 / 12 / 0
mam pryskac wode do boxa z grzybami czy na ten pojemnik do ktorego wsadzam boxa, bo tak przeczytalem w necie ale przeciez jak popsikam na plastikowy pojemnik od drugiej strony to nie bedzie wody w srodku
Uwaga! Użytkownik psotka123 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 605 / 156 / 0
Na wewnętrzne ścianki pojemnika/worka, do którego wsadzisz kita. Chodzi o utrzymanie wysokiej wilgotności, a samej grzybni nie trzeba już potem podlewać, jeżeli została wcześniej dostatecznie namoczona.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 9 / 3 / 0
Mam klika pytań, jest to nowa wersja growkitu GoldenTeacher, zdjęcie dzień 12 od otrzymania paczki.
1. W jednym rogu lekko się zieleni, czy może to pleśń?
2. Czy mam pryskać wodą na folie i wietrzyć? bo nowa instrukcja tego nie sugeruje.
Zerknie ktoś czy wszytko ok?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 18 / 1 / 0
Czy z moimi maleństwami gt wszystko git? Są białawe, mają białe plamki na kapeluszu i dziwnie się rozwijają.
ps. Wietrze je 2-3 razy dziennie, odkąd pojawiły się piny, i bag jest zamknięty tylko na jeden klips
IMG_0706 (1).jpg
  • 186 / 32 / 0
@AnaIyticalMind To pierwszy rzut? Możesz spróbować dotknąć przebarwienie patyczkiem higienicznym jeśli pozostanie biały to znaczy, ze jest ok. jeśli bedzie zielony nalot to pleśń. Kontroluj też zapach, dopóki pachnie ok - jest w porządku.

@rudasiksa12og Białe to grzybnia, wyglada wszystko ok imo
  • 9 / 3 / 0
@falsyfikot Tak to jest pierwszy rzut. Patyczek jest czysty więc chyba ok.
Zapachu nie czuje żadnego, przynajmniej z otartego worka, pudełka nie wyjmowałam, żeby nos przykładać.
  • 186 / 32 / 0
No to znaczy, że wszystko git. Przebarwienia grzybni się zdarzają. Może takie zdjęcie, ale wygląda trochę sucho. Skrapla się para wodna na ściankach? Nie trzymasz tego kita w zbyt ciepłym miejscu?
  • 9 / 3 / 0
Na foli nie ma ani jednej kropelki wody.
Growkit stoi daleko od grzejnika, temperatura myślę około 24°C
Powinienem coś zraszać wodą? Nowa instrukcja o tym nie mówi.
Poniżej zdjęcie z dzisiaj.
ODPOWIEDZ
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.