ODPOWIEDZ
  • 922 / 165 / 0
Szczerze? Jak stać Cię na leczenie ortodontyczne to ja bym się na Twoim miejscu nie zastanawiała :)
hipnotyzuję ludzi jak Kaszpirowski
  • 704 / 136 / 0
Nie wiadomo do końca czy to genetyczne, ale dentystka powiedziała mi że mam po prostu bardzo słabe szkliwo "jak z papieru" i że nie da się zbytnio nic z tym zrobić. Moja mama i siostra ma identycznie. Za to ojciec nie dba prawie w ogóle o zeby i nie ma problemów, tak samo jak brat jakby mieli zęby ze stali. @ladyinnaightmares
Mam praktycznie wszystkie zęby albo zaplombowane albo po kanałowkach, może z jeden został który nigdy nie mial dziury. No i za chwilę i tak odpadnie kawałek jakiegoś kolejnego i tak w kółko
:tabletki:
  • 5300 / 952 / 0
Oczywiście że to sprawa genetyczna, ojciec w ogóle nie mył zębów dłubal zapałkami tylko po jedzeniu, miał żółte ale wszystkie zdrowe, jednen ząb miał wyrwany po 50 jak go bolał najebany po wódce mu sąsiad wyrwał kombinerkaki. Matka nie miała zębów w wieku 20lat. Zaznaczam że to wiekowi ludzie i higiena jamy ustnej kiedyś a dziś to myślę że każdy wie jaka to przepaść. Niestety ja zębów po ojcu nie dostałem ani pozostała dwojka mojego rodzeństwa, brat po 50 nie dbał i nie ma a ja z siostrą walczymy by ratować co jest, wspomniałem już ze z 30k poszło na zęby a i tak są ubytki i praktycznie każdy ząb prócz dolnych przednich byl już leczony.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 558 / 200 / 0
@krzychv u mnie jest ten problem że samo znalezienie dentysty było wyczynem, bo ja mam np. plombe w jedynce, która po 20 latach wymaga wymiany - kilku dentystów powiedziało że się nie podejmie w ogóle bo ktoś zrobił koronkową robotę (a to było robione na NFZ wtedy) i jeden błąd a stracę obie jedynki. A problem jest taki że mi jedynki nachodzą delikatnie na siebie, ale plomba jest akurat w takim trudno dostępnym miejscu, że żeby ją wymienić trzeba rozwiercić obie jedynki. Obecny dentysta też zachwycony nie jest (on nie jest zachwycony robieniem czegokolwiek w mojej paszczy przez to że ciasno i mało miejsca %-D ), ale powiedział że się podejmie i właśnie w lipcu będzie mi to robił.

@mmigotka, muszę najpierw powymieniać stare plomby, m. in. wspomnianą wyżej w jedynce i zrobić jeszcze jednego zęba, żeby móc w ogóle startować do ortodonty, ale mam umówioną konsultację wstępną na sierpień.
  • 704 / 136 / 0
@serotoninowy no ja podobnie, myślę też że z 30-40k od dziecka poszło, a ile wizyt jeszcze przede mną :)...
:tabletki:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.

Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków

Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.