Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
ODPOWIEDZ
  • 67 / / 0
@JestemTu lepiej wrzucaj fotki na imageschack czy cos, zeby nie trzeba bylo tego sciagac do siebie... nie sciagam bo mi sie nie chce heheh :P zolto jasne plamy to takze moja zmora 1 plant mi przez to padl i teraz to holerstwo atakuje mi nastepnego. Mysle, ze to kwestia zlego ph, sprobuj dosypac dolomitu ja to teraz zastosowalem, zobaczymy czy plamy zejda i plant sie wylize, dam znac. biohumus jest chyba na weg wiec jak jeszcze nie kwitna krzaki to lej smialo ale tez nie za duzo.

to lst ma byc nagiete w konkretnym kierunku? pierwsze slysze :P
  • 186 / 1 / 0
Lejcie im azotu w chuj, do prawdziwego flo jeszcze z 2 miesiące.. planty się wam odwdzięczą. W końcu gram suszu jest droższy niż gram złota ;) A byłem dziś na jednym ze spotów i wszystkie planty po FIM'ie będą miały 4, 5 a największy kozak Shiva Skunk będzie miał 6 głównych szczytów! ja pierdole :)
Nie dochodzą PMki.
  • 1392 / 10 / 0
Kiedy zacząłeś kiełkowanie? Tak czytam o tych szczytach i w głowie mam swoje 30-centymetrowe planty, tak zazdroszczę. :rolleyes: A może sęk tkwi w czymś innym, za mało się jeszcze staram, czy coś.
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 952 / 3 / 0
a mi wczoraj jakies 10 min przez spota przeplynela rzeka,ponad kolana i po 10 min wsiakla masakra z 6 roslin pozostaly 3 i ciagle pada, ale domowilem jeszcze 4 femi easy sativki :D myslicie ze moglo to wymyć dolomit i jak wroce nie bedzie go na ziemi to podsypać?? wogole jak czesto sie to sypie??
"Mieszkam w wieży Babel a piętro niżej mieszka diabeł"
Gdy idę wyrzucić śmieci przybijam mu grabe"
Niesiemy dla was bombe te znaki wróżą wojne
  • 1392 / 10 / 0
Generalnie, jeśli nasypiesz ile trzeba i wsiąknie w glebę, to już nie musisz dosypywać. Nie wypłucze się jakoś specjalnie, no bo w jaki sposób. A jak miałeś nasypane, jeszcze na wierzchu, i przepłynęła rzeka, to raczej wiadome, że nie wsiąkło wgłąb, a spłynęło, więc powtórz operację.
Ostatnio zmieniony 11 czerwca 2013 przez dsn, łącznie zmieniany 1 raz.
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 186 / 1 / 0
Na tego spota, co pisałem - kiełkowałem w połowie kwietnia, a do ziemii poszły jakoś na początku maja. Teraz mają z 70-80 cm. Na drugim spocie jest lepiej, bo kiełkowałem na początku kwietnia i większość tam ma już z 1.20m (kilka plantów poobgryzały sarny, no i są mniejsze). Te rekordowe 6 szczytów to efekt treningu FIM, czyli ucięłem w dobrym miejscu stożek wzrostu i roślina wytworzyła 6 nowych na jego miejsce. Bez tego miałaby 1 główny top i kilka wolno rozwijających się odrostów. A nawozów roślinom nie żałuję. Dużą rolę też odgrywa tu że od półtora tygodnia u mnie non stop świeci słońce. Co tydzień jak jestem na spocie to zawsze jest nad czym popracować, żeby było lepiej. A to treningi, a to wycinanie pokrzyw, czy gałęzi, które zasłaniają słońce, podsypywanie trocin na ślimaki. A na przyszły tydzień będę kupować świece dymne na kreta i mam nadzieję, że wykurzy go gdzieś dalej, bo mi podkopał 1 planta troche.
Nie dochodzą PMki.
  • 7 / / 0
Dostałem kilka nasion jakiegoś automatu, (niedosłyszałem nazwy). Jeśli dam to teraz do kiełkowania, i wsadzę gdy to będzie możliwe, coś z tego urośnie przed jesienią, czy raczej poczekać z tym i na spokojnie zasadzić za rok? Nigdy tak późno nie sadziłem zazwyczaj z początkiem maja roślinki siedziały już w ziemi. Myślę, że coś z tego może być, ale wolę się dopytać profesjonalistów. :D
  • 3215 / 416 / 0
Zaakceptowałem ten post tylko po to, aby Cię opierdolić ( jeśli ktoś uważa takie postępowanie za niegodne to proszę o zgłoszenie moich działań wyższym instancjom ).

KUUURWA ! CO ZA IDIOTYCZNE PYTANIE ! DOWIEDZ SIĘ DO CHOLERY CZYM SĄ AUTOMATY I PO JAKIM CZASIE DAJĄ PLONY BO TO PYTANIE JEST TAK IDIOTYCZNE, ŻE NIE NADAJE SIĘ NAWET DO TASIEMCA !

wiem, że jest to luźny wątek, ale wszelkie kolejne posty z pytaniami, które przewinęły się już milion razy będę albo odrzucał albo wyrzucał do śmietnika
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 109 / 7 / 0
Fatmorgan pisze:
Co do ślimakola czy innego czegoś na ślimaki - nie dawać bezpośrednio pod planty !
Dlaczego ?

Cóż Ci wymordowało planty ?
Zakwasza glebe, i słyszałem plotki jakoby mógł wywoływać dziwny grzybowy nalot pod plantem.

A krzaki mi wymordowali jacyś ludzie życzliwi :wall: Nie podejrzewam zwierząt, bo nie były pogryzione, tylko zwyczajnie rozjebane.
  • 290 / 4 / 0
Ja dodam tylko ze czerwiec/lipiec to najlepsza pora na wsadzanie automatów Po cholerę je marnować wyrzucać w kwietniu ? Mało słońca niskie tęperatury chamują wega i takie wypierdki zaczynają po pewnym czasie kwitnąć dając kilku gramowy plon Ja właśnie teraz je kiełkuję i za trzy tygodnie żucam na solidnie zarośnięte pole Co wczesniej nie było możliwe ,niech się smażą
Liczę średnio po 50 gram z krzaka jeśli nikt ich nie zapierdoli albo nie zeżre
ps właśnie zapierdalam na miejscówke targć ziemię bo spot "pod latarnią" i trzeba po ciemku włazić ale trawa z półtorej metra ;-)
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.