Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 461 / 7 / 0
U mnie ból brzucha po thio jest zależny... tylko za chuj nie wiem od czego, czasami kompletnie nic nie boli i mam takiego farta tydzień, dwa, trzy (...) a czasami jak przyjdzie ból to taki, że gdybym nie miał nic na ból brzucha to chyba bym samobójstwo popełnił.

Dzisiaj też brzuszek lekko boli, ale na tyle, że właściwie ból w niczym nie przeszkadza... zapalił bym sobie fajeczke ale boję się, że może być gorzej... tym bardziej, że żadnych leków na ból brzucha nie mam.

Cola do popijania thio jest doskonała, po pierwsze sprawia, że thio mniej drażni on żołądek a po drugie, niweluje chujowy smak zarówno thio w czasie konsumpcji (gryzę tabsy) jak i po konsumpcji (chujowy smak w jakie, no i ten kapeć pierdolony).
Uwaga! Użytkownik elitesse nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1743 / 26 / 0
jak tak ostro ciebie boli może trzustka mówi dość, zbadaj morfologię poziom Alat, Aspat i Amylazy, a na ten ból najlepsza chyba pyralgina i Nospa z odpoczynkiem od opio, lub waleniem zwyczajnych bez dodatków (np. tramadol).
:-)
  • 1196 / 10 / 0
To na pewno nie trzustka. U mnie ten ból pojawia się poniżej pępka, raczej w dolnym odcinku jelita, a nie pod splotem słonecznym.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3901 / 563 / 0
ja tez mam czasem takie uczucie ponizej pepka
  • 165 / 3 / 0
moor1992 pisze:

Inna sprawa jak ktos wpierdala taki 1g dziennie przez dlugie miesiace
Znam osoby które latami jedzą 2 g paracetamolu i więcej, na dodatek są to osoby stare i ich wątroby mają się całkiem dobrze. Opinia o megaszkodliwości tego środka jest na tym forum bardzo przesadzona
Uwaga! Użytkownik WildMonkey-Sverige jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1098 / 7 / 0
Tak, tylko, ze to sa zapewne osoby mlode, ich watroba tez jest mloda i duzo zniesie, ale do pewnego momentu. Pozniej 40 na karku, 4 piwa wypije i problemy z watroba sie zaczynaja.
  • 3901 / 563 / 0
przeciez napisal, ze sa stare ;-)
  • 1743 / 26 / 0
Wątróbki starych osób są dużo silniejsze niż nasze, każdy chyba kto bierze jakieś opio ma/miał styczność z alko i benzo, dodaj do tego inne leki, różnorodność produktów spożywczych - w tym GMO i słodziaki z E950 i dalej (aspartam) i konserwanty.
Kiedyś tego nie było człowiek się cieszył jak pomarańczko na święta dostał, to też wali na układ pokarmowo-trawienny wliczając wątrobę.
Tak samo obecna szybkość życia i stres z nią związany ma duży wpływ na złą dietę i nieprawidłową pracę jelit, czy wrzody żołądka i 12.
Stare komuchy pili zytnia, ale pod tym względem jak zdrowie w tych sprawach biją młodych na pyski ;-)
  • 2126 / 278 / 0
nutella-cole pisze:
Wątróbki starych osób są dużo silniejsze niż nasze
No na starosć wątroba zaczyna sobie z wieloma rzeczami nie radzic wlasnie. napewno w wieku kilkunastu lat watroba też najsilniejsza nie jest, ale jakos po 20 r.z. powinna byc na tyle rozwinieta, by najlpeiej eliminować toksyny. Jeśli chodzi o "witaminy z grupy E" to nie powinny mieć duzego wplywy, gorzej z lekami.

Co do wątlego zdrowia młodych ludzi, podejrzewam o to rozwój medycyny, kiedys umieralo duzo dzieci, slabsze osobniki szybko ginęly, zanim zdążyły przekazać wadliwe geny. dzis umiera zdecydowanie mniej dzieci, wad jest coraz więcej. Zauwazcie, ze najszybciej ewoluuja gatunki posiadające nauralnych wrogów, wieloryby nie muszą sie zmieniać, na dzien dzisiejszy niech nauczą sie omijac chiny, to wystarczy :) Atak na serio to uważam, ze ewoluujemy w kierunu wyższego potencjalu intelektualnego, tak slabe zwierzątka muszą mieć sprawny mózg by przetrwać, szczególnie we wszytskich strefach klimatycznych. Nie potrzebne nam dobre zdrowie fizyczne, mamy mózg i rozwijamy medycynę.
Ostatnio zmieniony 30 listopada 2011 przez gazyfikacja plazmy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 236 / 2 / 0
Mam pytanie. WIem że temat dotyczy Paracetamolu, ale chce się zapytac co związku z Ibuprofenem?
Niszczy nasz żołądek/wątrobe lub coś innego? Jakie są uboczne skutki połknięcia zbyt dużej dawki ibuprofenu?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.

Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.