Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 88 / / 0
więc jak wiecie/ nie wiecie jestem w wojsku, no i zdażył sie wypadek bo pijany skakałem przez płot po alkohol i bach! wylądowałem na izbie a tam spotkałem ziomka który miał całą paczke hypnogelu... odrazu mu zabrałem bo co kot będzie miał a ja nie?? :nuts: no i bach było 7 tabletek a ja zjadłem pięc inny koleżka zjadł dwie i musze powiedzieć że to była najlepsza jazda jaką miałem niestety nic z niej prawie nie pamiętam ale cieszyło mnie naprawde wszystko. Był jeden problem wcześniej znaleźli nam wódke w pokoju i zabrali papierosy których bardzo nam sie chciało :D no i zaczęliśmy łazić? :-O po izbie hehe podobno chodziłem jak bombowiec i gadałem coś o jakiś misjach że to jest misja pokojowa i że będą ranni jednym słowem brednie :moody: pytanko jak to wyciągnąć od lekarza w cywilu??
  • 238 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mya »
[quote="Tenpa-San"]
więc jak wiecie/ nie wiecie jestem w wojsku, no i zdażył sie wypadek bo pijany skakałem przez płot po alkohol i bach! wylądowałem na izbie a tam spotkałem ziomka który miał całą paczke hypnogelu... odrazu mu zabrałem bo co kot będzie miał a ja nie?? ]

nie ma czegoś takiego jak "hypnogel'. nawet nie wiesz co zajebujesz nieświadomym ludziom? hypnogen, kurwa. a pytanie jak to wyciągnąć od lekarza jest jednym z najgłupszych pytań, jakie mogłeś zadać. powiedz, że cierpisz na bezsenność od paru tygodni i koniec, tak trudno się domyślić?

ale mnie dzisiaj ludzie wkurwiają.
skrzydlatych wiatrów pełne niebieskie przestworza,
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
  • 678 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cypress »
Czy was też tak piecze w nosie po wciągnięciu zolpidemu? Fajne jest to, że działa prawie od razu, tyle, że trochę nieprzyjemnie jest w nosie po wciągnięciu.
  • 80 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: deadline »
piecze, swędzi, czasem zbiera na wymioty.
Najlepszy sposób na złagodzenie tego efektu to wciąganie z tabaką w proporcjach 2/3 zolpi 1/3 sniffa. Polecam.
Ostatnio zmieniony 09 września 2008 przez deadline, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 678 / 2 / 0
Ale to cholerstwo jest zdradliwe. Zawsze brałem po 2. Pierwsza ścieżka leciała przed myciem, druga po. Wczoraj zostały mi 4 tabletki, no i normalnie, przed prysznicem leci jedna, po prysznicu druga, pamiętam jeszcze że później zachciało mi się jeszcze jednej. Przed chwilą patrzę do teczki a tam pusty listek:/ o za cholerę nie mogę sobie przypomnieć kiedy poleciała ta ostatnia. Ale w sumie teraz się nie dziwię, dlaczego w pracy rano byłem taki nieprzytomny.
A co do pieczenia, to tylko pierwsze 3-4 razy były nieprzyjemne, później już wchodziło gładko.
Ostatnio zmieniony 10 września 2008 przez Cypress, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 80 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: deadline »
u mnie na odwrót, pierwsze razy wchodziły nadwyraz gładko, teraz na sam widok ściechy zolpidemu mam odruch wymiotny :rolleyes: (może to kwestia dopełniaczy, ja używam Zolsany) znikające tudzież samoopróżniające się listki to standard %-D Szkoda że czar zoplidemu tak szybko pryska, teraz biore już dla lajtu i lekkiej eufori, kiedyś efekty były znacznie lepsze, mimo regularnych przerw tamte fazy nie wracają.
Leży właśnie przedemną kreska z 30mg...
bleh
nawciągam się i ide grać w q3, wieczór bez perspektyw.
Ostatnio zmieniony 10 września 2008 przez deadline, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 678 / 2 / 0
Ja miałem hypnogen. Nie mam porównania z innymi ale to w sumie całkiem małe tabsy były i nie wychodziło tego za dużo. No ale na szczęście nie mam doświadczenia z wciąganiem różnorakich substancji, więc trudno mi o porównanie. Ale za to od pierwszego razu jak spróbowałem zolpidemu donosowo to później już nie miałem ochoty próbować inaczej.
  • 1213 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: xxxzzzxxx »
Myśllicie, że zolpidem pomoże na bezsseność spowodowaną zarzywaniem gbl na sen?
Bo jak nie chlapne gbl to nie zasne :/ A jestem już po detoxie i gbl mi niepotrzebne, a kurwa musze brać by spać..
Uwaga! Użytkownik xxxzzzxxx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 678 / 2 / 0
Na pewno pomoże, ale to tak jakby leczyć uzależnienie od heroiny morfiną. Chociaż w sumie ja brałem zolpidem przez ponad tydzień dzień w dzień i nie mam mimo wszystko wielkich problemów z zasypianiem.
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
[quote="xxxzzzxxx"]
Myśllicie, że zolpidem pomoże na bezsseność spowodowaną zarzywaniem gbl na sen?
Bo jak nie chlapne gbl to nie zasne ]

Na mnie zolpidem działa trochę słabiej nasennie od gbl, u mnie 15mg zolpidemu działa jak 1ml gbl. W dodatku masz wyrobiona tolerke na benzosy wiec nie spodziewałbym się aby małe dawki zolpi skutecznie działały, natomiast większe dawki zolpidemu powodują takie same wybudzanie się po kilku h snu jak po gbl. W ogóle te dwie substancje zolpidem i gbl mają dużo podobieństwa w działaniu.

ale spróbować nie zaszkodzi nie?

Pamietaj tylko ze jak będziesz stosował zolpidem przez dłuższy czas dłużej niż 1,5-2 tygodnie, to wystąpi potem bezsenność z odbicia taka jak masz teraz po gbl.
Im dłużej będziesz zasypiał na chemii tym problemy ze spaniem będą się pogłębiać, raczej najwyższa pora odstawiać benzosy/gbl może właśnie spróbuj zastąpić to zolpidemem, a potem odstawiaj sam zolpidem.

Sam mam problemy ze spaniem, mniej więcej 2 razy w tygodniu używam zolpidemu w ilości 5-10mg albo gbl około 1ml. Czasem do tego jeden browar. Skromne dawki używane niezbyt często są skuteczne cały czas.
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.