prawdę mówiąc, jestem zaskoczony, że sklepy jeszcze handlują i to z adnotacjami, że wysyłka może się opóźnić do kilku dni. trwa już vacatio legis, ja bym był ostrożny z zamawianie (=nie zamawiałbym)
Pan Czy Pani pisze:Mógłbyś opisać przypadek?Zbieram tego typu informację,aby móc rzetelniej odpowiadać na pytania.eis pisze: Już nie powinno być, ja kiedyś robiłem zwykłe testy amfetaminowe i mefedronu (tzn fuki) w ogóle nie wykrywało; ot
waliłem mefedron w domu sam ze sobą i mi się nudziło, poszedłem do apteki i drogą kupna wszedłem w posiadanie NarkoDiag Amfetamina, to jest szybki test paskowy na wykrycie amfetaminy w moczu
[ external image ]
Koło 18 ostatni snif ok. 200mg, wcześniej jakoś 2x 200mg , przed 19 zrobiłem test i wyszło na to, że mój organizm jest wolny od amfetaminy. Czyli mefedronu nie wykryło.
@PcP
W teście na fuke zapewne wykryłoby MDMA jako pochodną?
eis pisze:W teście na fuke zapewne wykryłoby MDMA jako pochodną?
Przypisy
- [ external image ]
Baumann MH, Wang X, Rothman RB. 3,4-Methylenedioxymethamphetamine (MDMA) neurotoxicity in rats: a reappraisal of past and present findings.Psychopharmacology (Berl). 2007 Jan;189(4):407-24. Epub 2006 Mar 16. Review.(PDF /HTML / HTML / PDF / PDF) opierając się na de la Torre R, Farré M, Roset PN, Pizarro N, Abanades S, Segura M, Segura J,Camí J. Human pharmacology of MDMA: pharmacokinetics, metabolism, and disposition. Ther Drug Monit. 2004 Apr;26(2):137-44. Review. PubMed PMID:15228154.
blueberry pisze:Nie za szybko ten test zrobiłeś? To się nie powinno na drugi/trzeci dzień czy cuś?
Podczas badań moczu (lub śliny czy też krwi) na obecność amfetaminy wyniki wychodzą pozytywne (wskazują na to, że użytkownik brał amfetaminę) również po spożyciu MDMA, MDA, MDEA. Wynika to z tego, że substancje te są pochodnymi amfetaminy.[1]
Aha - pamiętajmy że to nie ten temat.
1. http://pl.wikipedia.org/wiki/3,4-metyle ... amfetamina
Bodzio pisze:Jak to jest z tym meferonem, vacatio legis jeszcze trwa. ktoś wie do kiedy? Mam fazę na pożegnalną kreskę na legalu, nie wiem czy to jeszcze wykonalne :-)
Wg Wiki od 25.08.2010 mefedron ląduje w wykazie środków odurzających grupy I-P (z LSD, meskaliną, psylocybiną)
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?
Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.