4-MMC, M-CAT, metyloefedron
Więcej informacji: Mefedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 246 / 1 / 0
żaden mef nie jest sprzedawany w tak wysokiej czystości. jak dostaniesz 90% to możesz być zadowolona. prawdopodobnie rzeczony sklep chce zaznaczyć, że ten drugi mef jest jeszcze gorszy od pierwszego.
prawdę mówiąc, jestem zaskoczony, że sklepy jeszcze handlują i to z adnotacjami, że wysyłka może się opóźnić do kilku dni. trwa już vacatio legis, ja bym był ostrożny z zamawianie (=nie zamawiałbym)
  • 809 / 15 / 0
Pan Czy Pani pisze:
eis pisze:
Już nie powinno być, ja kiedyś robiłem zwykłe testy amfetaminowe i mefedronu (tzn fuki) w ogóle nie wykrywało; ot
Mógłbyś opisać przypadek?Zbieram tego typu informację,aby móc rzetelniej odpowiadać na pytania.
jasne,

waliłem mefedron w domu sam ze sobą i mi się nudziło, poszedłem do apteki i drogą kupna wszedłem w posiadanie NarkoDiag Amfetamina, to jest szybki test paskowy na wykrycie amfetaminy w moczu
[ external image ]

Koło 18 ostatni snif ok. 200mg, wcześniej jakoś 2x 200mg , przed 19 zrobiłem test i wyszło na to, że mój organizm jest wolny od amfetaminy. Czyli mefedronu nie wykryło.

@PcP
W teście na fuke zapewne wykryłoby MDMA jako pochodną?
  • 757 / 31 / 0
Nie za szybko ten test zrobiłeś? To się nie powinno na drugi/trzeci dzień czy cuś?
Uwaga! Użytkownik blueberry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 106 / 0
O kurna na diagnosis.pl można legalnie kupić amfetaminę %-D
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 1179 / 9 / 0
eis pisze:
W teście na fuke zapewne wykryłoby MDMA jako pochodną?
Z tego co mi wiadomo, MDMA metabolizuje w jakimś stopniu do amfetaminy, więc tak, jest wykrywana jako siupa (jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi).
  • 2814 / 14 / 0
MDMA może być wykrywana krzyżowo jako amfetamina.MDMA nie ma metabolitu amfetaminy[1].

Przypisy
  1. [ external image ]
    Baumann MH, Wang X, Rothman RB. 3,4-Methylenedioxymethamphetamine (MDMA) neurotoxicity in rats: a reappraisal of past and present findings.Psychopharmacology (Berl). 2007 Jan;189(4):407-24. Epub 2006 Mar 16. Review.(PDF /HTML / HTML / PDF / PDF) opierając się na de la Torre R, Farré M, Roset PN, Pizarro N, Abanades S, Segura M, Segura J,Camí J. Human pharmacology of MDMA: pharmacokinetics, metabolism, and disposition. Ther Drug Monit. 2004 Apr;26(2):137-44. Review. PubMed PMID:15228154.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 809 / 15 / 0
blueberry pisze:
Nie za szybko ten test zrobiłeś? To się nie powinno na drugi/trzeci dzień czy cuś?
obecność amfetaminy można stwierdzić od 4 do 72 godzin; w 4h na pewno się zmieściłem
  • 139 / / 0
Jak to jest z tym meferonem, vacatio legis jeszcze trwa. ktoś wie do kiedy? Mam fazę na pożegnalną kreskę na legalu, nie wiem czy to jeszcze wykonalne :-)
  • 1179 / 9 / 0
Podczas badań moczu (lub śliny czy też krwi) na obecność amfetaminy wyniki wychodzą pozytywne (wskazują na to, że użytkownik brał amfetaminę) również po spożyciu MDMA, MDA, MDEA. Wynika to z tego, że substancje te są pochodnymi amfetaminy.[1]
Więc nie zawsze należy wierzyć Wikipedii ;]

Aha - pamiętajmy że to nie ten temat.

1. http://pl.wikipedia.org/wiki/3,4-metyle ... amfetamina
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2010 przez pyzg, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 809 / 15 / 0
Bodzio pisze:
Jak to jest z tym meferonem, vacatio legis jeszcze trwa. ktoś wie do kiedy? Mam fazę na pożegnalną kreskę na legalu, nie wiem czy to jeszcze wykonalne :-)
Nie wiem czy wierzyć Wiki, ale nie potrafię znaleźć wiarygodnej informacji (na stronie MZ jest tylko o kontrolowaniu mefedronu, jwh-073 i nnych)
Wg Wiki od 25.08.2010 mefedron ląduje w wykazie środków odurzających grupy I-P (z LSD, meskaliną, psylocybiną)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne

Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?

Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.