Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
365
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
332
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
195
19%

Liczba głosów: 1021

ODPOWIEDZ
  • 2429 / 580 / 155
sertralina ma akurat działanie aktywizujące (co prawda nie tak silne jak SNRI, ale jednak), zwłaszcza w większych dawkach.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 784 / 46 / 0
Ja już biorę 2 miesiąc serte i poprawiło się dobrze jakościowe w sferze psychicznej przy 100mg/day
  • 50 / 1 / 0
Ja biorę sertrę z bupropionem - więc tym bardziej powinno mnie zaktywizować. Może skonsultuje zwiększenie dawki z lekarzem.
  • 600 / 109 / 0
A ile bupropionu bierzesz ?
"Głębia ziewa na powierzchni,
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
  • 50 / 1 / 0
150 mg
  • 600 / 109 / 0
Może pomyśl nad reboksetyną, albo zmień ssri na snri.
"Głębia ziewa na powierzchni,
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
  • 2429 / 580 / 155
Poczekaj. Jak po 2 miesiącach nic nie ruszy, to idź do lekarza, nie kombinuj na własną rękę. Wenlafaksyny spróbuj w razie czego, zasugeruj lekarzowi.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 50 / 1 / 0
Brałem w/w substancje rebo to jakieś nieporozumienie, z wenli szybko zrezygnowałem więc się nie wypowiem. sertralina do tej pory sprawdziła się najlepiej. Biorę ją 4 miesiąc. Pierwsze 2 na 50 mg i teraz idzie 100. Możliwe by większe dawki działały na mnie usypiająco? Pierwszy raz miałem styczność z nią kilka lat temu i bardzo chwale sobie działanie - i to w tej minimalnej 50 mg.
  • 2429 / 580 / 155
Zaczynaj od najmniejszej. Skoro 100 (a nawet 50) mg na Ciebie działa wystarczająco dobrze, to nie ma potrzeby zwiększać dawki. Co do działania usypiającego - senność jest jednym z możliwych skutków ubocznych, zwykle na początku leczenia, ale raz, że mija po paru dniach / tygodniach, a dwa że akurat większe dawki na sporą część osób działają właśnie bardziej aktywizująco.
  • 1 / / 0
Hmm fajnie że znalazłem to forum :D
a więc ja zacząłem brać Asertin przez pierwsze 3 dni 50mg i dziś zarzucilem 100mg no i wkoncu poczułem kopa uśmiech i ogólnie zadowolony :) bardziej otwarty do ludzi itp. efekty uboczne brak apetytu
Cóż mam stany lękowe depresję,miałem myśli samobójcze po alko ogólnie jest we mnie taki niepokój i ciagłe myśli z życia o nieprzyjemnych i głupich sytuacjach ogolnie zryta bania.Wszystkiego nabawilem się przez narkotyki i alko długie noce i niekączące się loty i styki spalone.
Aktualnie chce naprawić swoje życie pierwszy postęp jest taki ze sie zaszylem i przestałem z dragami czuje ze Asertin mi w tym pomoże co jeszcze możecie zaproponować na początek laikowi w tych sprawach :) Chce się troche naprawić chyba przyszedł na to czas.Dodam że Asertin mam od kolegi który podobnie jak ja przechodzi ten sam system.W nast tyg mam zamiar się umówić na wizytę u Lekarza. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ
Newsy
Fabryka meksykańskiego kartelu w Polsce. Mamy nowe informacje

Najbliższe trzy miesiące spędzą w areszcie mężczyźni podejrzani o działanie w międzynarodowym kartelu narkotykowym. Dwaj obywatele Meksyku i Polak zostali zatrzymani podczas spektakularnej akcji służb. Jak ujawniają śledczy, mężczyźni mieli powiązania z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Marihuana może być substytutem alkoholu – wyniki nowego badania

Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Drug and Alcohol Dependence" (2025) dostarcza pierwszych w historii laboratoryjnych dowodów na to, że używanie marihuany może zmniejszać spożycie alkoholu.