Podchodne tryptaminy, które zostały rozbudowane przy pierścieniu w pozycji czwartej – np. 4-HO-MET, lub psylocybina.
Zablokowany
  • 336 / 1 / 0
Już wiem :-p
Ostatnio zmieniony 22 lipca 2011 przez sqrczak, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 278 / 11 / 0
Kostycz pisze:
"Wstyd mi, że to paliłem"
Takie pierdolenie na pewno mądre nie jest, ale jaka argumentacja za nim stoi?
  • 192 / 1 / 0
Chodziło mu o to, że zawsze dążył do psychodelii, tej prawdziwej, ale nigdy wcześniej nie miał możliwości jej osiągnąć (nie chodziło tylko o dostęp do substancji) - stąd miał wielkie zamiłowanie do marihuany.
  • 1290 / 7 / 0
Jedna psychodela drugiej nie jest równa. Ta po trawie porównując tą po homecie tym bardziej, ale każda z nich jest wyjątkowa, elegancka.
  • 652 / 3 / 0
Pytanko, jak zrobię sobie przerwę w SSRI (escitalopram) tak z 3-4 dni, czy to wystarczy by tolerka spadła na tyle, by ok. 30-35 mg 4-HO-METa zrobiło swoje?
Wielcy są wielcy tylko dlatego, że my klęczymy.
  • 3899 / 240 / 13
SSRI nie wywołują tolerancji z tryptaminami :nuts:

Nie wiem gdzieś ty to wyczytał... W ogóle to na huj ci to SSRI, przeciez to nie kopie, no chyba ze leczniczo to sry
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 2334 / 9 / 0
Nie ma tolerancji krzyżowej, ale SSRI osłabiają działanie tryptamin. Przerwa ze 2 tygodnie zalecana.
Why are you wearing that stupid man suit?
  • 652 / 3 / 0
blablab pisze:
Nie ma tolerancji krzyżowej, ale SSRI osłabiają działanie tryptamin. Przerwa ze 2 tygodnie zalecana.
Dzięki, o to info mi chodziło.
Parathormon pisze:
SSRI nie wywołują tolerancji z tryptaminami :nuts:

Nie wiem gdzieś ty to wyczytał... W ogóle to na huj ci to SSRI, przeciez to nie kopie, no chyba ze leczniczo to sry
No racja, źle nazwana sprawa, ale mi oto o czym blablab napisał głównie chodziło. A SSRI tak, leczniczo. Jakby kopało to już byłby zbytek łaski :-p
Wielcy są wielcy tylko dlatego, że my klęczymy.
  • 11 / / 0
Mam pytanie, czemu tutaj wszyscy piszą żeby rozpuszczać substancję w alkoholu skoro alkohol pod względem rozpuszczalności to taka sama substancja jak woda - ma budowę polarną. Kolejne pytanie czy roztwór wodny tego związku jest lekko-żółtawy ?
  • 3449 / 123 / 8
Co to znaczy, że etanol jest taką samą substancją jak woda? ;) Owszem, oba te rozpuszczalniki są polarne, ale to nie znaczy że mają identyczny moment dipolowy. Rozpuszczalność danego hydrofilowego związku w różnych rozpuszczalnikach polarnych jest różna.

Roztwór wodny fumaranów obu tematowych tryptamin powinien być przezroczysty, jeśli ma jakiekolwiek zabarwienie to obecne są w nim zanieczyszczenia. Być może dyskwalifikują one materiał do przyjmowania, a na pewno wykluczają iniekcyjne drogi podania.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.