...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam jak w temacie ,od paru lat feta + mj ,próbuje odstawić - póki co mija 2msc - samopoczucie jest fatalne ,leki,rozdrażnienie,drżenie rąk itp itd - nie da się tego znieść każdy dzień ciągnie się jak miesiąc - czy są jakieś środki które pomogą mi się wyciszyć? Zatlumic nerwy?
Uwaga! Użytkownik JacJac nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2255 / 384 / 0
Benzodiazepiny
  • 925 / 166 / 0
03 kwietnia 2022JacJac pisze:
Witam jak w temacie ,od paru lat feta + mj ,próbuje odstawić - póki co mija 2msc - samopoczucie jest fatalne ,leki,rozdrażnienie,drżenie rąk itp itd - nie da się tego znieść każdy dzień ciągnie się jak miesiąc - czy są jakieś środki które pomogą mi się wyciszyć? Zatlumic nerwy?
Konsultacja z lekarzem lub dalsza walka. Nikt nie mówił że będzie lekko. Znajdź sobie jakieś zajęcie żeby ci jakoś czas leciał : ) Kup rower i ruszaj po pracy/szkole w świat :) Nie słuchaj ludzi co ci wciskają jakieś leki, bo wejdziesz z jednego nałogu na drugi, a nie o to w tym chodzi. Zacznij trenować coś, znajdź po prostu hobby żebyś nie nudził się w domu.
Przez to cholerne forum boję się wypić piwo, walnąć kreskę i zwalić konia xD
  • 1007 / 273 / 0
@JacJac

Do lekarza po zestaw lekarstw. Żadne benzo, przyda się antydepresancik, aktywizujący neuroleptyk i stabilizatorek. Jak słabo główka pracuje to polecam też nootropki na regenerację układu nerwowego.

@FAMAS1980

Tak, leki to spisek światowy gremium farmaceutycznego mający na celu uzależnienie całej populacji... Weź chłopie zejdz na ziemię.
  • 149 / 5 / 0
Czy po jakichś 2 tygodniach na bieda ketonach ( pewnie 3,4 CMC, zdarzyło się 4mmc od connecta ale chyba to nie jest 4 mmc )+ jakieś 3-4 browary żeby łatwiej zasnąć można się spodziewać trudnej pod względem fizycznym/psychicznym odstawki ? Oprócz przeżartego nosa ale na to mam środek. Na chwilę obecną ketony już na mnie nie działają praktycznie, czy to przez tolerancję czy też zniszczony nos.

Biorę paroksetynę, pregę , ketrel mam na sen. Myślałem żeby pregę zwiększyć , + mam armodafinil, może pomoże trochę. Wcześniej dużo 4mmc koło 2010 roku, potem długa przerwa , w zeszłym roku zacząłem brać na sportowo, czasem co miesiąc , czasem co dwa, czasem co dwa tygodnie.

Ale chyba nie działały i tak na mnie w pełni przez paro. Niepokojący objaw pojawiał się po braniu większej dawki ketrelu ( dla mnie 75-100mg ) żeby usnąć po ketonach - jak wstawałem to zawroty głowy i robiło się ciemno przez oczami, musiałem kucać żeby nie zemdleć.

Dodano akapity -- 909
  • 925 / 166 / 0
03 kwietnia 2022GermanskiOprawca pisze:
@JacJac

Do lekarza po zestaw lekarstw. Żadne benzo, przyda się antydepresancik, aktywizujący neuroleptyk i stabilizatorek. Jak słabo główka pracuje to polecam też nootropki na regenerację układu nerwowego.

@FAMAS1980

Tak, leki to spisek światowy gremium farmaceutycznego mający na celu uzależnienie całej populacji... Weź chłopie zejdz na ziemię.
Szkoda mi ciebie że nie rozumiesz mojego postu :) To postaram ci się jeszcze raz wytłumaczyć tak po chłopsku :) Nie chodzi mi że leki złe, tylko branie sobie złotych rad użytkowników tego forum co wciskają jakieś benzo i inne gówno. Serio uwierzysz osobie z forum co ma brać niż lekarzowi? Weź chłopie zejdź na ziemię :D
Przez to cholerne forum boję się wypić piwo, walnąć kreskę i zwalić konia xD
  • 2876 / 99 / 0
Z lekarzami też bywa różnie, z reguły własne dobro i chronienie dupy jest wyżej niż dobro pacjenta także leki przepisuje się (przynajmniej z początku) słabe, mało i ostrożnie.
Nie twierdzę oczywiście, że lekarze źli, a forumowicze dobrzy, po prostu to nie jest takie czarno białe.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 1007 / 273 / 0
@FAMAS1980

A Ty dajesz rady jak stary Janusz. Napisałeś, że leki to wpadnięcie w kolejny nałóg, jak to miałem zrozumieć? Kiedy większość psychotropów nie uzależnia.
  • 3237 / 551 / 0
Leki bardzo skutecznie i bezpiecznie pozwalają przetrwać okres detoxu i powrotu do siebie.
Owszem głupotą jest bezterminowe wcinanie 3 leków w dużych dawkach w celu zamaskowania problemów które maskowały używki.
Ale mądre użycie jest bardzo ułatwiające i nie chce się wracać do ćpania.

Ja już z lekami (fizycznie) od 2021 mam do czynienia na różne sposoby, być może przez błędy wracałem do używek ale to były kwestie osobiste. Wiem też które leki uzależniają bo to nie jest tak że psychotropy można odstawić z dnia na dzień. Ale zasób kategorii leków nawet nieinwazyjnych jest obszerny jednak zaznaczam nie zamierzam się bawić w psychiatre mającego szczura doświadczalnego.

Każdy problem jest indywidualny. Jak ktoś chce rzetelnej farmaceutycznej porady to zapraszam na priv opisać swój problem. Pomogę bezpłatnie!
Podkresle słowo porady ad usum określonych grup leków i czasu stosowania, nie mogę dać szczegółowych wytycznych co do dawkowania bo to kwestia indywidualna do wyczucia. Istotne jest czy detox jest zakończony fizycznie czy jeszcze trwa ćpanie i skręty.

Pozdrowienia trzezwiacym.
Prawdziwe emocje i myśli są zajebistsze niż ta pustka nakręcana mechanicznym hedonizmem.
Ale niestety najbardziej skomplikowana mentalnie droga zaczyna się po skończeniu detoxu.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 2 / 1 / 0
Leczę się od 5 lat na różne przypadłości i ból jest tym, co spowodowało że zaczęłam.brac oxydolor 15mg 2 razy dziennie. Sprawa kręgosłupa niejako się unormowała a lek biorę nadal teraz 5mg 4x dziennie. Po przerwie rocznej wróciłam do poradni bólu i teraz już 3 lata z przecinkiem biorę oxydolor. Od dawna też leczę depresję i biorę np. Stronie 20, xanax 0,5, welbutrin 150.

Przyszedł czas, że poczułam, że oksydolor działa na mnie stymulująco dodaje Energi, sil, świat jest jakby słoneczniejsze. Zaczęłam zwiększać dawki i w tej chwili biorę dziennie Ok 80 podzielone na kilka dawek. Łykam tabletki. Nie kombinuje bo nie umiem o nigdy nie miałam do czynienia z czymś takim. Próbowałam w młodości wielu rzeczy ale nie ni się nie podobało a trawa wręcz powodowala bardzo źle samopoczucie. A oxydolor spowodował to, że jak biorę 2 tabletki na raz po 0,5 to czuję się jakbym była w ciepłej czekoladzie i nic nie ma znaczenia tylko to ciepełko.

Potem poczytałam, trafiłam do was i widzę, że macie duża wiedzę. Pomóżcie podjąć decyzję. Mam skierowanie od psychiatry konsultanta na detox do szpitala, czekam na łóżko. Nie wiem co to jest ale jak poczytałam to zaczynam się obawiać, bo co z moją depresja i wszystkimi strachami wewnętrznymi,? Zabiorą mi oxy i będę psychicznym balonem beż powietrza flakiem pełnym lez. Czy oni mi tam też odstawia leki na depresję? Mam kilka prób samobokc ych za sobą.
Czy pójść droga jaka proponuję mój psychiatra prowadzący rozpiska co gdzie kiedy i zmniejszanie oxy a dochodzi MTS60 mg co się DOC ytalam, że to jest morfina.

Pomóżcie. Macie doświadczenie. Iść na detox do szpitala, pójść droga planu prowadzącego psychiatry wiedząc, że mogę niejednokrotnie złamać zasadę.

Czy po prostu łykach sobie oxy bo mi to nie przeszkadza. Pracuje online, za nic nie odpowiadam i mam 54 lata. Może po prostu na stare lata wciąć się w ten margines? Jedyne co mi przeszkadza, to to że śpię na okrągło. Mogę spać 3 dni i noce beż jedzenia, bez leków też potem nadrabiam zaległości i marxe żeby zasnąć właściwie nawet na tydzień. Nie jestem sama mój partner dba o mnie i też dla niego chce die wyzwolić z tego dziwnego euforycznego cyrku. I co dalej? Podobno wieloletnia terapia i wyjdę uśmiechnięta jak Maryja,?

Opowiedzcie, co się dzieje na takim detoksie.

Mnie szczególnie chodzi o szpital w Poznaniu hcp.

Kobieta, które całe życie była nacpania sobą a teraz gdzieś mi uciekło i siła i moc i radość o poranku.

Sorki jeslibto nie ten dział. Szukałam i wypadli mi tutaj. Jeśli pomylka to sorkininprodze admina o pomoc w umieszczeniu tego wołania w odpowiednim miejscu.

P.s.
Zaczęłam zbierać oxy, to podobno normalka przy uzaleznieniu

Dodano akapity -- 909
ODPOWIEDZ
Newsy
19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.