A z kolei starzy rodzinni w przychodni dla dorosłych stronią, jak już to max 1 paczke dostaniesz.
A sam mam takiego, że pisze tylko kartke na recepty co 2 miesiace i mam 2 paczki. elo xD
"Rutyna to rzecz zgubna "
Z dwojga złego chyba lepiej zostać przy jednym niż ładować się w drugie ?
Ja tak myślę.....
Ja po ponad 5 latach brania, aktualnie zeszłam z 40-50 mg , na 30 mg, może nie jakiś wielki sukces, ale zawsze coś. Może z czasem uda się na 20 ..
Jak ja poszłam do psychiatry i mówiłam o uzależnieniu to tak właśnie mi mówił, że nie będzie wypisywał mi bezno, skoro mam się uwolnić od uzależnienia, przepisał mi kwetaplex.
Dodatkowo teraz na inne schorzenie biorę baclofen i mam wrażenie że dzięki niemu dośc gładko idzie mi zmniejszanie zolpi.
Nie, nie ma. Zresztą już pisałam wyżej, że ja po 10 mg esta i to nawet wciągniętych czułam sie lekko wychillowana. Nie spałam w ogóle, a podobno nasenne.
Zwyczajnie pomyślałam, że skoro esta mnie wyluzowuje to wezme ją przed zolpi i dzięki temu wyjde z ciągu w którym dochodzilam do brania 60 mg z i gadalam z ludzmi których nie było albo widzialam kolorowe światełka.
No, ale już wolę się trzymać tego zolpidemu niż dokładać uzależnienie od benzo. Chyba bezpieczniej.
Swoją drogą, żeby zjechać z dawki dostałam Atarax, a hydroxyzyna działa mega zamulająco także na drugi dzień czego bardzo bardzo nie lubię.
Cenię sobie w zolpidemie to, że bierzesz, idziesz lulu i na drugi dzień wstajesz jak człowiek, a nie jak wrak. O ile nie zaczniesz "płynąć" w jakiś ciąg.
Wiem po sobie, że trudno w ogóle zejść nawet o pół tabletki, ale może to jest jakieś wyjście ?
Mi hydroxyzyna prawie wcale nie pomagała, jedynie jakieś rozluźnienie i błogość, ale na pewno nie sen. Brałam kiedyś na alergię i tu działało fajnie, ale tylko na to.
A właśnie nie mogłam se nazwy przypomnieć, ale już wiem.. miałam też próbę ograniczenia zolpidemu z tabletkami diphergan , które wyciągałam na rzekomą alergię własnie i działao lepiej niż hydroksyzyna, nie wiem czy na kazdego- mówię na swoi przypadku .
Szczerze mowiąc nie znam się na tym za bardzo (ale dzięki hyperkowi wciąż się uczę xD). Od pięciu lat jadę na zolpi i mnie to zadowala. Najgorsze co moze być to dobieranie. Wtedy tolerka rośnie blyskawicznie i łatwo wpaść w ciąg brania naprawdę dużych ilości.
Zgadzam się z Tobą, że cieżko jest zejść nawet o pół tabletki.
Ja zaczęłam od hydroxyzyny, ale teraz to i z 200mg mogę zjeść naraz jak cukierki. Potem mam spowolnienie i zmułę. Usypiam w końcu, ale na drugi dzień nie mogę się zwlec z łóżka, a nie o to mi przecież chodzi, żeby leżeć jak trupek.
Dzięki za podpowiedź z tymi neuroleptykami. Poszukam, popytam i sprawdzę. Może zadziała :)
Niezle sie wjebales w ten zolpidem.16 tabletek to w chuj duzo.Nie wiem jak z tego schodzic, sadze, ze diazepam bedzie pomocny a najlepiej detox szpitalny z obstawa neuroleptykow.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Z 5 szt zeszłam do 3 i to szybko w ciagu jakiegoś miesiąca czasu. Jak już zejdę do 1 to chciałabym odstawić baclofen albo brać go tylko na noc...
scalenie - d5
Ja biorę kwetaplex, zgodnie za radą psychiatry, ale sam kwetaplec nie usypia mnie. musi być zolpidem Ale może spróbuj.
Fuzja - D5
@@Ves90
Na mnie podobnie do zolpidemu działał imovane zopiklon, z tym że szybciej uzależnia fizycznie, bo to typowa bdz. i nie euforyzuje, a do tego ten cierpki posmak w utach. Jak chcesz w to brnąć to w załatwienie zolpidemu możesz zaangażować osoby trzecie (tu już musisz wykazać się kreatywnością ;) ), starszym ludziom interniści czy psychiatrzy chętniej wypisują bdztki. Z tego co piszesz, widzę że jesteś już uzależniony od zolpidemu, przynajmniej psychicznie, najlepsza radą jaką mogę Ci dać, nie bierz go wcale, bo to pogłębia bezsenność, stany lękowe, prowadzi do depresji, oducza mózg normalnego zasypiania i oprócz bezsenności zaraz będziesz miał drugi problem pt. uzależnienie od zolpiemu, a to straszne gówno. Idź do psychiatry, niech cię zdiagnozuje, może włączy jakiś antydepresant, mi podtrzymuje sen mirtazapina 30mg na wieczór, ja muszę brać do tego zolpidem bo się wpierdzieliłem na wysokie dawki, może tobie mirtazapina wystarczy. Wiem, że przygadał kocioł garnkowi ale rozważ to.
Podajemy nazwy substancji, a nie nazwy handlowe leków. taurinnn
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cognitivemarijuana.jpg)
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/lotnisko-w-pyrzowicach-.jpg)
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk
Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/diler_warszawa_15.jpg)
18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy
Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/robert-rutkowski00.jpg)
Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu
Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.