Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 149 / 18 / 0
Byłem dzisiaj na spotach i jeszcze szło coś znaleźć. Większość podczerniała i przemarznięta ale zawsze coś.
  • 871 / 119 / 22
JestemSoba-Chyba pisze:
Sęk w tym że global (tak, chyba Ty, jak nie to ktoś inny co znaczy że jest nas więcej) już kiedyś przypucowałeś się z dokładnym położeniem miejscówki (nawet kurwa podałeś ulice!) i pomijając już wszystkich wyżej którzy się zgłosili do tego że podpierdalają Ci grzyby to do tej listy musisz dopisać i mnie. Ale tak czy siak dzięki za miejscówę, ja w tym roku wycisnąłem z niej około 400sztuk.
To ja się dzielę z empatogeniczno-psychodeliczno-hippisowskim nastawieniem, a ty mnie... :motz: Eh... Dobrze, że chociaż podziękowałeś i uszczęśliwiłeś się zbiorem. :-) I tak tę miejscówkę spisałem na straty i tegoroczne zbiory mam z łąki, gdzie na środku rosła purchawica olbrzymia:

[ external image ].

Byłem tam wczoraj na sesji zdjęciowej-krajobrazowej i w poszukiwaniu kołpaczka pośredniego. Rosło coś podobnego, ale przemrożone i rozciapciane więc niemiarodajne. Sezon (swój) uważam za zamknięty, bo jak pisze SmokeNDust "większość podczerniała", a właściwie wszystkie z 8-miu znalezionych (pozostałe 4 są nawet większe):

[ external image ]

Mam prawie setkę i planuję łyknąć na raz w dobrym S&S (chyba Wigilia).
Uwaga! Użytkownik global108 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 28 / 1 / 0
Pytanie do hyperrealowiczów z Warszawy i okolic:
da się jeszcze coś znaleźć czy już zero?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[ external image ]
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • 28 / 8 / 0
Najlepiej wyjść i sprawdzić samemu, ale zdradzę Ci, że wczoraj jeszcze coś znalazłem.
  • 1 / / 0
Pytanie...

Już chyba po sezonie, prawda? ;/
There he goes. One of God's own prototypes.
A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production.

Too weird to live, and too rare to die.
  • 3 / / 0
U mnie już pusto, ech..
  • 12 / / 0
Okolice Łodzi w tym roku totalne zero, ale pogoda sprzyja więc wysyp blisko albo już. Pozdrawiam z pępka Polski.
  • 51 / 8 / 0
sqz pisze:
Pytanie...

Już chyba po sezonie, prawda? ;/
Nieprawda! wczoraj 90, a 4 dni temu 120 na innym spocie. Dodam że po 4 dniach gdy łąka byłła pokryta śniegiem a temperatura ciągle zazwyczaj poniżej zera, grzybnia dalej owocuje bez probemów. Jutro polece na ten co 4 dni temu i jestem przekonany ze nie będzie tragicznie, pogoda teraz dopisuje ;)
  • 28 / 1 / 0
karoleczko pisze:
Najlepiej wyjść i sprawdzić samemu, ale zdradzę Ci, że wczoraj jeszcze coś znalazłem.
Graty, też wyszedłem, ale chyba nie mam tyle szczęścia %-D
[ external image ]
  • 28 / 8 / 0
Wczoraj w poszukiwaniu nowych miejscówek w godzinkę znalazłem ok 50 z 3 różnych pól :P
ODPOWIEDZ
Newsy
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.