13 lipca 2020MatkaB pisze: I ja się podłączę do pytania o łączenie modafinilu z pregabaliną... Mam egzystę przepisaną przez lekarza na lęki...
Co do modafinilu i armodafinilu... Właśnie testuję różne i wychodzi na to, że najlepiej działa Waklert... Tylko prawda jest taka, że trzeba uważać w co się człowiek wkręca. Ja na ten przykład dwa dni przesiedziałam na kanapie gapiąc się w forum... Ale innego dnia zabrałam się za porządki i tak się nakręciłam, że od rana do późnej nocy przekładałam, układałam, szorowałam, a nawet pastowałam podłogę ;)
Dla mnie brak apetytu to z jednej strony atut, bo niestety większość specyfików przepisywanych przez psychiatrów działa w drugą stronę i moje starania, żeby zrzucić trochę kilogramów idą w niwecz.
Niestety przez wieloletnie doświadczenia z amfetaminą, trochę kokainą mam chyba jakąś wewnętrzną tolerkę bowiem Modafinil tylko trochę pobudza, tzn czuje że działa ale nie ma jakiegoś konkretnego wjazdu i mega pobudzenia. Może gdybym spróbował 400 mg ? Co sądzicie to bezpieczne?
Teraz już normalnie zamiast kawy na czczo rano pod język połowa tabletki (połowa 200mg lub 150mg) i działa spokojnie, jest lekkie pobudzenie, może minimalnie więcej niż po kawie, ale normalnie mozna na tym pracować, jeść, a w nocy spać. Brak pobudzenia kreatywności czy nowych pomysłów, raczej do pracy biurowo-papierkowej bym to widział.
Fuzja - 909
Po +/- półrocznej przerwie jadłem wczoraj 150 mg armodafinilu. Zakup w tamtym tygodniu. Efekty takie same jak wcześniej. Także bynajmniej sklep gdzie kupuję wałów nie daje.
Mam za miesiąc sesję poprawkową. Doraźnie Noopept i fenylopiracetam.
Czy ktoś jeszcze używał Modvigil i mógłby napisać coś o nim, co pierwsze mu przychodzi do głowy?
Na opakowaniu jest 200 modafinilu niby, ale jakiś taki słaby.
Czuć jakąś tam stymulację, ale po wzięciu 400 (3ci dzień, w poprzednie mniej, 4x100mg, ostatnie 100mg koło 16-17godz.) na cały dzień potrafię na luzie szybko zasnąć. Czuję ten Modafinil prawie odrazu (większość osób po dłuższym czasie chyba?). Nerwowość pojawia się na chwilę i znika (nie wiem jak to ubrać w słowa). Większe skupienie. Większe libido (chyba coś do niego tam dodają, bo nie słyszałem o tym). Inny rodzaj myślenia chuj wie?. Dopaminę czuć, ale nie euforycznie.
EDIT:
A i nie nadaje się do nicnierobienia, bo ja czuję nerwowość. W pracy jak narazie bardzo dobrze, ale też jakoś bez przesady, ale lepiej
Modafinil czuje się praktycznie od razu, czytaj aż się rozpuści w żołądku. Modalert i Modvigil jadłem, modvigil działa lepiej - niby to samo ale nie do końca. Libido na plus, bo rusza dopaminę, chyba dlatego - specjalistą w tym nie jestem
I daleki jestem od nazwanie tego słabym. ale trzeba nie ćpieć. Modafinil nie jest stymulantem z efektem narkotycznym, to nie metylofenidat ale i tak się na nim czuje milusio, nie wiem jak to określić ale na tym Ja to ja.
400 to by mnie wypierdoliło w kosmos. 300 jest dla mnie wystarczająco silna, czasami aż za bardzo i to bardzo rzadko w takich dawkach.
20 sierpnia 2020oromasdes pisze: @hubii , no ja mogę powiedzieć, dla mnie petarda :)
20 sierpnia 2020oromasdes pisze: Libido na plus, bo rusza dopaminę, chyba dlatego - specjalistą w tym nie jestem
20 sierpnia 2020oromasdes pisze: I daleki jestem od nazwanie tego słabym. ale trzeba nie ćpieć. Modafinil nie jest stymulantem z efektem narkotycznym, to nie metylofenidat ale i tak się na nim czuje milusio, nie wiem jak to określić ale na tym Ja to ja.
20 sierpnia 2020oromasdes pisze: 400 to by mnie wypierdoliło w kosmos. 300 jest dla mnie wystarczająco silna, czasami aż za bardzo i to bardzo rzadko w takich dawkach.
Bardzo stabilizuje nastrój i podnosi skupienie dzięki temu chce mi się z ludźmi rozmawiać co jest rzadkością. Wydaje mi się, że inteligencji nie powiększa zbytnio
Ogólnie liczyłem na więcej i tak już po tygodniu chuja czuję bo tolerka (brałem po 300), ale może to i dobrze, będę brał to co 2-3 dni.
Co się tyczy natomiast generyków - to tutaj zdania są podzielone. Często wskakują anegdoty że modalert jest lepszy, a Modvigil już nie bądź na odwrót.
i tak samo z młodszym bratem: jedni wolą Modafinil, drudzy armodafinil. Dla mnie wszystko jedno, na mnie wszystko działa
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/4/4b7d0142-53ff-4708-bd31-1fc0a7dfdc49/zindaru.png?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250425%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250425T170202Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=997e0890021da15b4fc1532ea580914195a4e5f66ef8eafd378c3bb8c867f65d)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cannabe-a.jpg)
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?
W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/petru.jpg)
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły
Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/chimpanzees-sharing-fruit.jpg)
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol
Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.