Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 684 / 154 / 1
7.5 miligramów senzopu dało mi naprawdę dobrej jakości sen na jakieś 6 godzin, po tym spałem jeszcze trzy godziny z przerwą na siku. Wchodzi bardzo szybko w jakieś 20 minut, leżąc po wzięciu nawet nie wiedziałem kiedy usnąłem. Nie było żadnych lękowych wybudzeń którym chciałem zapobiec. Jedyny minus taki, że jak wstałem, to poczułem dziwny smak w ustach, acz na to byłem przygotowany czytając ten wątek i ulotkę %-D
  • 3 / / 0
Ja to mam tak ze jak juz zezre te 7,5 mg dobrosonu (smak nieznosny) u mnie akurat to potem mam takie dziwne uczucie sliny, niby suszy ale pluc moge co chwile, ponoc malo po mnie widac ale czuje sie ostro napruty tym, w dodatku po ciemku zalczaja haluny i jak jestem sam to gadam do siebie jak jakis porabany cisnac beke ze swojej fazy i z tego co widze. Za 1-szym razem nie odroznialem tego od rzeczywistosci i myslalem ze mi po dywanie ryby plywaja XD ale chyba kwestia przyzwyczajenia i teraz to te haluny mniejsze są, musi byc w chuj ciemno itp itd. A co do mieszania z alkoholem to lipa mocna bo czlowiek duzo odwala a potem nie pamieta. Generalnie na sen super, z tym ze ja sie po tym zawsze budze niewypoczety i mam ryj opuchniety
  • 1174 / 224 / 23
Opiszę krótko moje informacje na temat Zopiklonu.
Ogólnie warto powiedzieć u lekarza o problemach domowych (przelotnych) i z nich wynikającym stresem. Niemożność spania przed sesją i pogarszającymi się wynikami w nauce. Dodatkowo warto zaznaczyć, że hydroksyzyna i trazodon ogłupia z rana i pogarsza nasze wyniki. Przynajmniej mi się udało na tym polecieć.
Zopiklon pomaga w zasypianiu bardzo dobrze, działa dosyć długo i rano czuję się zamulony przez co jednak gorzej człowiek funkcjonuje na studiach. Rekreacyjnie nie ma nic ciekawego u mnie w prównaniu z zolpi
  • 1478 / 90 / 2
Czy zolpiklon wychodzi w testach jako benzo?
action movie:gun:
  • 1106 / 221 / 0
Nie wychodzi, ani zolpidem ani zopiklon.
  • 1478 / 90 / 2
16 stycznia 2020hammerzeit pisze:
Nie wychodzi, ani zolpidem ani zopiklon.
Sprawdzałeś gdzieś?Na pewno?Na jakiś amerykańskich stronach może piszą?

Co lepiej brać na zasypianie?Zolpiklon, czy Zolpidem?Dodam, że chcę stosować dawkę wyższą od zalecanej.
  • 641 / 98 / 0
Zdecyduj się czy chcesz na sen, czy dawkę wyższą niż zalecaną. Bo to sprzeczność
  • 1478 / 90 / 2
19 stycznia 2020Carlosa pisze:
Zdecyduj się czy chcesz na sen, czy dawkę wyższą niż zalecaną. Bo to sprzeczność
No chcę się dobrze wyspać, ale z efektami luzującymi jak przy benzodiazepinie, bo jak przekroczysz to jest inne działanie zbliżone do benzo.Spodziewam się też mieć po wyspaniu lekki luzik i chcę tak dobrać dawkę, żeby ten luzik nie był robieniem bezmyślnych rzeczy jeśli chodzi o zolpiklon.Przy zolpidemie na przykład brałem na sen po 5 tabletek i wszystko było cacy.Jak brałem 1 tabletkę zolpidemu to nie działała, też tak mam z zolpiklonem.
  • 641 / 98 / 0
Zolpidiem i 5 tabletek? I spałeś i był luzik???? To ja już nic nie rozumiem, mnie zolpi w takiej dawce mocno pobudzał.
  • 1478 / 90 / 2
19 stycznia 2020Carlosa pisze:
Zolpidiem i 5 tabletek? I spałeś i był luzik???? To ja już nic nie rozumiem, mnie zolpi w takiej dawce mocno pobudzał.
A zamykałeś oczy i leżałeś w łóżku?
ODPOWIEDZ
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.

Polska narkotykowym liderem Europy. Kwitną nielegalne laboratoria

Bijemy europejskie rekordy w produkcji narkotyków syntetycznych. W 2024 r. laboratoria opuściło kilkadziesiąt ton substancji. W 2025 ten problem jeszcze się pogłębił.