Dyskusja na temat roślin z rodziny powojowatych, wykazujących działanie psychoaktywne.
Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2129 / 30 / 0
@Mr. LaTacha, słyszałem o wykorzystaniu powoju w celach " zwiększenia inteligencji ". Coś w tym jest. Po 5, 6 nasionach powoju ma się autentyczne wrażenie, że rozumie się więcej. Raz na powoju ( 5 nasion ) grałem przez internet w szachy z kolegą i wygrałem z nim 2 razy pod rząd, a ten kolega jest dość dobry i normalnie ( na trzeźwo ) ciężko jest mi go ograć. Zauważyłem jednak, że po dawkach 8 nasion i więcej nie myśli się już tak dobrze i klarownie.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 1736 / 18 / 0
a jak wygląda sprawa z długotrwałymi skutkami ubocznymi? Chodzi mi głównie o wpływ ma psychikę?
Są znane jakieś badania na ten temat?
Czy narzekacie na jakieś dolegliwości (np: wahania nastrojów, nerwowość, zmianę w postrzeganiu rzeczywistości, otępiałość itd, itp) po używaniu powoju? Pytanie to kieruję do osób które jadły powój wielokrotnie. Proszę o podanie ile razy jedliście i w jakich odstępach czasu jeśli będziecie pisać swoje zdanie na ten temat.

Ogólnie póki co nie mam za bardzo czasu rozejrzeć się za odpowiedziami dokładnie, ale z pewnością niedługo prześwietlę erowida pod tym kątem wpływu długofalowego na psychikę i pracę mózgu.
Może okazać się to dosyć ciekawe choć samo użytkowanie w celach narkotycznych już takie jest...

Ogólnie substancja (roślinka) bardzo ciekawa i mnie zaintrygowała. Mam nadzieję, że przyjrzano jej się bliżej i trafię na jakieś konkretne info.
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 2129 / 30 / 0
Miałem okres, że jadłem powój co tydzień w weekend. Nie odczuwałem żadnych zmian psychicznych ani pogorszenia myślenia. Mogę powiedzieć, że wprost przeciwnie, LSA pobudzało mnie intelektualnie i to nie tylko na czas trwania tripu ( chciało mi się czytać książki, grać w szachy, robić jakieś projekty na studia ). Nie odczuwałem też żadnych flashback'ów - wszystko było po staremu. Zaletą powoju jest, że można go brać częściej niż np. LSD bądź psylocybinę. Ma też jednak sporo wad- czasami trip potrafi być bardzo męczący (kilkugodzinny natłok myśli ), kilku użytkowników na neurogroove raportowało bad tripy. Stąd przyjęło się, że powój jest mroczny i wywołuje raczej nieprzyjemne doznania. W moim przypadku LSA wywoływało euforię i dobry nastrój, miałem jeden przypadek bad tripa, ale było to przez zażycie powoju gdy miałem " zły dzień " i byłem trochę rozbity.
  • 1736 / 18 / 0
z tego co mówisz wychodzi na to, że powój reguluje neuroprzekaźniki w mózgu.
I wpływa na dłuższy czas na poziom serotoniny - korzystnie

Więcej serotoniny = większa inteligencja, większa motywacja, mniejsze wahania nastrojów, większa koncentracja.

Jak będę miał hajs zamawiam tego pełno... Jak mi się nie spodoba to na bank jakimś znajomym przypasi..
co mówicie na zamówienie ze strony iamshaman?

Na bank wezmę 50 sztuk hawajskiego (50 - 18$). Jest sens odrazu wziąć madagaskarskiego (250 -25$) albo India (50 - 9$)?
  • 2129 / 30 / 0
Najlepszy jest powój hawajski. Jego nasionka są mniejsze niż np. Madagaskar ale zawierają więcej LSA IMO.
Ja kupowałem powój w polskich sklepach tak więc Ci nie doradzę co do tej strony.
  • 273 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: machabeus »
nigdy tam nie kupowalem, ale iamshaman jest uwazany za supermarket, ale nie dobry sklep etno.
  • 1736 / 18 / 0
podejrzewam, że polskie sklepy biorą właśnie z takich "supermarketów".
Tak więc gdzie Twoim zdaniem jest dobry sklep etno, który cieszy się powszechnym uznaniem - wykluczam polskie sklepy bo według mnie ich właściciele nie są takimi kozakami, żeby mieć dobre kontakty na zajebisty towar, a słabe obroty im w tym nie pomogą - a zachęcają do walki o każdą złotówkę czyli towar musi być "wymaganej jakości", a nie "najwyższej"

Chyba, że jakiś sklep etno w Polsce ma 100% pasjonat z możliwościami i mega zajawką, ale póki co to z oferty żadnego z nich tego nie wywnioskowałem.
Ostatnio zmieniony 25 lutego 2009 przez Mr.LaTacha, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2129 / 30 / 0
Kupowałem ( nie tylko powój ) w MO, smartshopie i shamanshopie i nie narzekam ( choć czasami trzeba było długo czekać na przesyłkę ). Nie miałem jeszcze sytuacji by coś co kupiłem nie działało.
  • 504 / 2 / 0
bardzo tanio ten madagaskar wychodzi. 250 weeds za 25 baksów, to na polskie 0,36 zł za nasionko, czyli 3,6 za 10 nasion (1gram). może transport wyrównuje ceny i koszty dochodzą do 10 zł za gram (jak w MO), aczkolwiek ja na pewno brałbym priorytetowo Madagaskar, oczywiście o ile to nie "supermarket" ;]
Ostatnio 20 hbwr madagaskar powaliło mnie tak jak paradox z 2005.
[b]mushroom therapy.[/b]
  • 1736 / 18 / 0
w necie nie spotkałem się z opiniami, że iamshaman to wyjebka.
Z drugiej strony stare posty z tego działu wskazują, że madagaskar kiedyś nie działał? Może na iamshaman mają podobny sort?

Ale wybór jest więc jak ktoś chce ryzykować może brać coś innego niż powój z hawai za 18$-50sztuk :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.

Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.