Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 930 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
PFH pisze:
@tehacek: Palisz melasę w bongu? W jaki to sposób i jak wychodzi w porównaniu do zwykłej sziszy? BTW, popieram przedmówców, zielony Komciu to tanie wino z najwyższej półki, masz plusa :D.
melasę kupiłem ot tak, suszę to jak się da i wrzucam no jointów, faje zrobiłem na spontanie zaraz po zakupie, żeby sprawdzić smak tytoniu. generalnie to ma taką samą budowę jak fajka wodna, więc nie rozumiem pytania o to czy pale melasę w bongu. nie wiem jak z wydajnością, nie zastanawiałem się nad tym.

Panie, daj mi wine!
[ external image ]
  • 755 / 19 / 0
[quote="Mayday"]
Każdy może nie bo bym niemógł wejść do piwnicy beś wjebania nogi w wiadro, wywrocenia sie i upadając lądując głową w kolejnym, jedno na na jedną piwnice styka ]

kazdy w swojej mialem na mysli ;]
na publicznej przestrzeni piwnicznej to z przypalem raczej.

i moj sasiad tez ma na piwni wjadro. taki 5litrowy baniax z woda, tlok tez w okolicy zawsze jest. pare stołków zwanych taboretami. miejsce stacjonowania wiadra jest w rogu piwni.
ktoregos razu ktostam wychodzac z piwni zaparkowal stołek jedna noga w wjadrze

generalnie wogle na moim osiedlu[szkoda ze sie przeprowadziem :<] w kazdej prawie klacce jest wiadro stacjonarne i wiadomo w czyjej piwni. przynajmniej jeszcze jakis czas temu tak byo ;]] w razie potrzeby przjebania z wiadra, uderza sie do wlasciciela i ten zawsze udostepni :D
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 749 / 5 / 0
Czyli taki jak by dyżurny?
Powiedz jeszcze Rysiu, że na trzy zmiany dyżurni dyżurowali.
I'm broken.
  • 2011 / 123 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
tehacek pisze:
generalnie to ma taką samą budowę jak fajka wodna, więc nie rozumiem pytania o to czy pale melasę w bongu.
tja, ale cała filozofia palenia z sziszy jest inna niż z bonga. A już szczególnie suszenie melasy i przypalanie jej zapalniczką to konkretne sziszowe faux pas.

Chociaż pomysł dodawania jej do kręconych jest godny podchwycenia...
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 117 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Owoc »
Czyli taki jak by dyżurny?
Powiedz jeszcze Rysiu, że na trzy zmiany dyżurni dyżurowali.
Wiadomo że jak ktoś wpada z jarkiem to aż grzechem było by nie udostępnić %-D
  • 1611 / 34 / 0
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 1067 / 206 / 0
W kioskach idzie kupić, coś w ten deseń. Moim zdaniem lepiej się prezentuje. Poręczna bardzo i przyjemne chmurki się łapie. Niestety, zaginęła w akcji.
I don't do drugs. I am drugs.
  • 443 / 7 / 47
Nieprzeczytany post autor: opiofan »
tehacek pisze:
generalnie to ma taką samą budowę jak fajka wodna, więc nie rozumiem pytania o to czy pale melasę w bongu.
Niekoniecznie, w sziszy melasa jest podgrzewana przez węgielki, aby wydzielić parę, w bongu materiał się po prostu podpala.
Chętnie poznam ludzi z TripCity (tj. Trójmiasta) :hug:
Wszelkie trensiwa lub inne imprezki tematyczne w okolicy - słać PM %-D
https://www.youtube.com/watch?v=GKmEl6why6I
  • 319 / 7 / 0
  • 755 / 19 / 0
[ external image ] o takę mam od dawna. mala jest, ale da sie nauczyc yarania z takiej. zrobiona jest z takego szkla, ktore, jezeli pada na nie swiatlo, ma niebieskawy kolor, a jezeli patrzy sie przez bongo na swiatlo, to jest zolte :-D

http://allegro.pl/item577701783_promocj ... m_727.html - to by bylo zajebiste, tylko czemu dlaczego łaaaaj o gad borze łaj, czemu na takich fajach musi byc zawsze jakas szpetna morda pana czegewary albo innego ;(

http://photos01.allegroimg.pl/photos/or ... /593493216 - a to jest moj faworyt, jesli chodzi o bongosy z allegro. ale nie ideau, bo: 76zeta, wysokie na 23centymetry i ma sprzeglo troche za nisko. wysokosc sprzegla to powinna byc wysokosc poziomu wody moim zdaniem. ale mysi byc kozackie ;]

http://photos01.allegroimg.pl/photos/or ... /593495675 - i fajna dulka za dyche. szkoda ze nie mam hajsu na zabawki :-D
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków

Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.

Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.

Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków

Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.