Wielocykliczne pochodne amfetaminy, m.in. MDMA, metylon i 6-APB.
Więcej informacji: Empatogeny w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 762 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Magicien »
Nazwa: Toyota
Kolor: Niebieski
Kształt: Okrągłe, większe niż standardowe
Logo: Toyota
Gdzie: 3city
Kiedy: Wczoraj, tj. 26.01.2008
Ilość: 1
Ocena działania: 8,5/10

Opis: Mocne piłki. Ludzie, którzy zjedli dwie, nie wyobrażali sobie dojedzenia - ziomek, gdy mu wchodziło, miał mocne eye-dizzing, siedząc na przeciwko mnie [1 metr] nie widział mnie wyraźnie. Zawierają MDMA/MDA lub jakiś miks tychże. Na początku czułem silną stymulację, miałem pobudzone zmysły, lekko psychodeliczne działanie. Później dopalona spora ilość haszyszu trochę mnie obezwładniła, więcej siedziałem i mniej mówiłem, ale w każdej chwili byłem w stanie wstać i tańczyć dalej, chociaż nie był to taki energiczny taniec jak wcześniej. Nie odczułem ogromnej miłości do ludzi, chociaż nie byłbym w stanie skrzywdzić nawet muchy, a rozmowa z człowiekiem była bardzo przyjemna. Dlatego stawiam na miks jakichś substancji, lecz równie dobrze mogło to u mnie wystąpić z powodu braków serotoniny. Tak czy inaczej, X mocne, polecam.
Ostatnio zmieniony 27 stycznia 2008 przez Magicien, łącznie zmieniany 1 raz.
„Na ulicy przed domem leżał kot z białym kołnierzykiem, ni to grzejąc się w słońcu, ni to raczej jednak nie żyjąc, wnosząc z faktu, że nie było słońca ani żadnych innych przyczyn, by leżeć wśród pędzących samochodów.”
  • 11 / / 0
Nieprzeczytany post autor: detox »
Nazwa: pentagramy
Kolor: niebieskie
Kształt: Okrągłe,
Logo: pentagram
Sposób przyjęcia: łykane
Gdzie: Gdańsk
kiedy:listopad 2007
Ilość: 2 i 5
Ocena działania: 7/10

maksymalna empatia, milosc do ludzi ,mega pobudzenie, siedzac samemu po 2 pilkach spisalem trip raport na 30 kilka stron z nudow, muza bardzo dobrze wkreca, bylem swiecie przekonany ze maja szuwar ale tak latwo sie po nich zasypia ze chyba jest to niemozliwe. po przyjeciu 5 w niewielkich odstepach czasu mocno psychodeliczny efekt (cewy), zawroty glowy jak po alko, gigantyczna milosc i opiekunczosc, w sumie sa godne... polecenia.

Nazwa: Chińskie Znaki
Kolor: Białe
Kształt: Okrągłe
Logo: Chiński znaczek
Sposób przyjęcia: gryzione
Gdzie: Gdansk
kiedy: styczen 2008
Ocena działania: 7/10

dobrze wkreca,mala empatia, podudza, muzyka Cie robi, dobry chumor, po zapaleniu pewnej ilosci haszyszu oslalblo pobudzenie , byla wieksza gleba , a po jakims czasie wyszla srednia mega metlik w glowie efekt "o kurwa ale sie zajebalem", ogolnie pozytywne

Nazwa: toyotki
Kolor: niebieskie
Kształt: Okrągłe,
Logo: logo toyoty
Sposób przyjęcia: gryzione
Gdzie: Gdansk
kiedy: styczen 2008
Ocena działania: 8-9/10

euforia ,miłosc, przyjemnosc,mistycyzm, szamanski klimat, wkrecajaca na maksa muza, no po prostu wszytsko bylo dobrze, cewy , eye dizzing... pobudzenie, wyginanie twarzy,ciary, na prawde swietne, zmeczenie nastapilo po spaleniu haszyszu ale i tak tylko w pewnym stopniu...
Ostatnio zmieniony 27 stycznia 2008 przez detox, łącznie zmieniany 4 razy.
Uwaga! Użytkownik detox nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / / 0
Nieprzeczytany post autor: alvia »
Nazwa : ladies, panienki
Kolor : różowy
Kształt : okrągłe
Logo : siedząca dziewczyna
Sposób przyjęcia : doustnie
Gdzie : Śląsk
Kiedy : listopad, grudzień 20007, styczeń 2008
Ilość : 1,5 szt.
Ocena działania: 9/10

Opis:
Radość ze wszystkiego, miłość do wszystkich i wszystkiego, gadatliwość, uczucie ogromnego szczęścia, pobudzenie. Czas trwania max 4h, a wchodzą ok. po 1h. Duże źrenice utrzymują się do ok. 7 - 8h. Zero nieprzyjemności dnia następnego, raczej nie ma problemów z zaśnięciem. Jak dla mnie idealne, dosyć lajtowe, gdyby tak zawsze cudownie się czuć :P
  • 79 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Eltorro »
nazwa-mitsubishi
kolor-ładny zielony nie za mocny nie za jasny
kształt-jak standardowa tabsa z wyzlobieniem na okolo
logo-mitsubishi
kupione-górny śląsk ...26.01.08
ilość-3
ocena 7/10

pierwsza wrzucona na dicho do browara dosc szybko sie rozpuszczala wybuch piany;) po odczekaniu 30 minut i wypiciu wczesniej jeszcze browarka nastepna polknieta i popita browarkiem lekkie zawirowanie w glowce p i na szybko wtedy trzecia . Po chwili coraz fajniej uczucie lekkosci euforia ochota nawiazania znajomosci troche trudnosc z wyslawianiem z powodu podniecenia;) ale wsluchiwanie sie bylo piekne Muzyka nie zbyt mnie ruszala do tanca bardziej sie cieszylem takie napady podniecenia lekkosc w chodzeniu bardzo mi latal obraz bujalo . Napewno jakis dziwny mix tych pill dla mnie osobiscie nie na dicho bardziej jakas domowka klimat smiac nawijac. Ciezko bylo mi je ocenic daje 7 ze wzgledu na to ze kumpel mial konkret jazde hehe lazil zaczepial wszystkich musialem go pilniowac smiszny klimat bylismy zdeka wygieci i na drugi dzien sie dobrze czulem nawet jak by jeszcze jakas chemia mnie lekko trzymala dziwna jazda i dzis jakos jeszcze nie swojo sie trzymam;/ źrenice jeszcze wyjebane napewno te piksy maja niezly mix roznych specyfikow . Na nasze warunki warto sprobowac ale nie mniej niz 3!!!!
Jak ktos je probowal niech cos dopisze bo naprawde ciezko je okreslic zreszta slabo sie cos po nich pamieta nie ktore rzeczy??
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2008 przez Eltorro, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 755 / 19 / 0
Nazwa: delfin
Kolor: Szaro-beżowy, po rozdrobnieniu na proszek biale
Kształt: okrągły
logo: delfin
kupione: oczywiscie ze nie kupione, znalezione najprzypadkowiej w cenie 10 zl za sztukie w bialymstoku
ilosc: 2
ocena: slabe

na poczatku jakby wchodza, ale zadnej empatii, gadatliwosci ani szczegolnie wogle czegokolwiek. bardzo male ilosci tego co trzeba + feta. ostre densowniki mowia ze dobrze jest wrzucic ich troche, najebac sie i uderzyc w ostry wir dyskotekowy bedac nafukanym [przez zoladek do serca] i najebanym krolem parkietu przez pol nocy. rzal :( nie tegoo szukam w dropsach
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: edgar »
nazwa - serca
kolor - białe
logo - wyraźne serduszko
gdzie znalezione - górny śląsk
kiedy - wczoraj
ilość - 1
ocena - 6/10

inne info - miałem zupełnie pusty żołądek, więc wejście było szybciutkie i przyjemne, jednak nieco słabe. Spodziewałem się czegoś lepszego ale nie wybżydzam. Było OK ale ilość musiałby być zdecydowanie większa. Polecam 2 na wejście i potem w miare potrzeb uzupełnianie.

pozdro!
  • 42 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: UNOY »
[ external image ]
Nazwa: różowe wisienki
Logo: podwójna wiśnia z listkami, słabo widoczne
Kolor: ogólnie różowy, składający się z czerwonych (głównie), białych i pomarańczowych kropek
Znalezione: sty/luty '08, 3miasto
Dodatkowe info: brak podziałki, twarde, w smaku kwaśne
Ilość: 3
Opis: zafałszowany nadmierną ilością alkoholu. byłem nastawiony do nich sceptycznie, jednak nie mogę powiedzieć że nie podziałały. najpierw we dwóch zrobiliśmy flachę. 23:15 zjadam 1 i wbijam na balet. zamawiam drinka, robię rekonesans i czekam aż wejdzie. wjazd był nadspodziewanie miły, zamknąłem oczy i popłynąłem z muzyką. wydawało się tak dobrze, że zamiast 2 dorzuciłem 1,5 myśląc że wystarczy. no ale co mi po 0,5 piguły, więc po chwili też trafiła do brzucha. od tej pory, czyli gdzieś od 00:30 do jakiejś 04:00 film mam pocięty. wiem że wypiłem jeszcze trochę drinków, a z niealkoholowych Burna. na pewno nie zamulałem w miejscu, latałem po całym klubie i pewnie też sporo tańczyłem. ogólnie było grubo. pod koniec, czyli gdzieś tak po 04:00 złapałem się na tym, że jak pojebany ruszam szczęką. pogryzłem się w środku i plułem na czerwono.
Wnioski: siedzi w nich jakieś gówno, jednak to chyba nie feta. było po nich euforycznie i banan z ryja długo nie schodził. na pewno nieogar wynikał w dużej części z wódy. zasnąłem bez problemu. strasznie się odwodniłem, wczoraj cały dzień chciało mi się pić i dzisiaj zresztą też, poza tym mam strasznie suche usta.
Ocena: 6-7/10, gdybym był trzeźwy mógłbym dostrzec więcej zalet i dać 1 pkt więcej, ale to tylko gdybanie
It never got weird enough for me.
  • 352 / 100 / 0
Nieprzeczytany post autor: TenTyp »
bacardi biale
wlkp
teraz jakos na czasie

podchodzilem dwa razy do tych dro. za pierwszym razem wrzucilem 2 i usnallem. za drugim 3 i usnalem. czy na was tez te bacardi dzialaja jak tabletki nasenne? nie wiem czy to od dnia zalezy czy co? mam jeszcze sporo tych tablet i jak sie okaze ze kupilem 200 tablet nasennych to ... nic. sprzedam. ale i tak lipa
Zwierzęta i ludzie może nie są podobni
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
  • 17 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Funkeee »
nazwa-mitsubishi
kolor- białe i kremowe
kształt-wieksze niz zwykle, dosyc plaskie
logo-mitsubishi
kupione-mazowieckie
ilość-1
ocena 7?/10

Po lewej kremowa po prawej biała :) niewiem czy jest jakakolwiek roznica, bo pozniej dopiero zauwazylem, ze sa takie i takie :) Przy ocenie znak zapytania, bo niektorzy po 4-5 sztukach nie mogli zasnac, choc nie mieli typowego zjazdu jak po fecie. Ja sie na ten temat nie wypowiem, bo samej fety nigdy nie ruszalem :) szamał ktos?
moze ktos wiecej sie wypowie? :)
[ external image ]

Na zdjęciu dla porownania 1gr :)
  • 61 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Buuum »
Nazwa: Rowerki

Kolor: biało-cytrynowy (nie był jednolity jak na kremowy)

Kształt:okrągły

Logo: rower ^^

Gdzie kupione: Gdańsk, Złota xD

Kiedy kupione: początek grudnia

Opis działania: typowe dla dropsów, nagłe pobudzenie i nakręcenie na muzykę

Ocena działania: 9,5/10

Dodatkowe komentarze: fajne są haluny :D raz w parku o 3 w nocy widziałam dzieci, które ścinały sekatorami krzaki, a na ławkach było pełno starych ludzi (wg kumpla park był pusty)
Generalnie gada się po nich głupoty. xD Jak chciałam powiedzieć coś do kumpla, to leciał mi przed oczami samolot z taką flagą z tyłu na której są reklamy, a na fladze było napisane co mam powiedzieć :D
A jak wzięłam w sobotę, to natchnęło mnie na poezję :D

"musnęły mnie ledwo jak płatki róż w mgiełce poranka" xD
Uwaga! Użytkownik Buuum nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.

Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.

Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.