Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 989 / 35 / 0
1200zl? To ładnie. Jak mnie wyjebali z mietka i musiałem po 6 cwiar na dzień walić nie mając roboty, to te 300zł dziennie nie codziennie dało się ogarnąć.
  • 880 / 23 / 0
Stary jak to się dzieje że człowiek zaczyna walić 6 cwiar dziennie? :o Wbrew pozorom to jest poważne pytanie...
Nie ćpiej bo skiśniesz!
  • 623 / 9 / 0
Normalnie. jedna z dnia wcześniej, żeby można było wstać po tovar, jak już go zdobędziesz to ładujesz 3 ćwiary, żeby chociaż ci się wydawało, że jesteś ujebany porządnie, no i dwie na wieczór, żeby skręt spać pozwolił.

A dzieje się to w ten sposób, że człowiek ciągle zwiększa dawki, żeby znowu było tak jak za pierwszymi strzałami, tolerka ciągle rośnie i można tak lecieć do oporu. 6. 8. 12 ćwiar, wszystko zależy od tego jak mocno człowiek próbował dogonić te najpiękniejsze wspomnienia pierwszych spotkań z heleną.
  • 1111 / 17 / 0
Better world pisze:
Stary jak to się dzieje że człowiek zaczyna walić 6 cwiar dziennie? :o Wbrew pozorom to jest poważne pytanie...
O ja. Właśnie dlatego, że zadajesz takie pytanie, powinieneś być bardziej ostrożny w wydawaniu sądów na temat bezpieczeństwa nałogu opio.

Zwyczajnie. Najpierw walisz tylko popołudniami w dni wolne od pracy, potem popołudniami codziennie, następnie zaczynasz walić też przed południem, bo dziewczyna zdradziła albo ekspedientka w piekarni była nieuprzejma. Budzisz się na zgięciu, walisz z rana. Plus w południe i wieczorem, bo wieczór bez ćpania podobnie jak cały dzień jest nie do zniesienia. Z czasem musisz walić 3x tyle co na początku, by w ogóle cokolwiek poczuć. Gdy zdajesz sobie sprawę, w jakim tkwisz gównie, walisz jeszcze więcej by zapomnieć. O tak to się dzieje. Im więcej bierzesz tym więcej potrzebujesz, im więcej masz tym więcej bierzesz. "To boli, wymknęło się spod kontroli".
  • 880 / 23 / 0
No tak takich odpowiedzi się spodziewałem... Właściwie to było trochę przekory w tym pytaniu ;-) Byłem tylko ciekaw czy ktoś robił jakieś kroki żeby nie doszło do tak wysokiej tolerancji czy walił oporowo nie myśląc o tym co będzie za jakiś czas... Nikogo nie chce oceniać!-mam tylko wrażenie że Wasze posty potwierdzają to co myślę o nałogu opiatowym-że do tak skrajnego wyrobienia tolerancji dochodzi tylko gdy wtedy gdy na to pozwolimy i czas nie ma tu znaczenia bo można wyrobić grubą tolerkę w rok a można trzymać w maire normalną przez wiele lat...

Ale może pierdole głupoty bo mam za mało doświadczenia...

Chociaż przez ponad rok czasu walenia IV nie zwiekszyłem dawek ani trochę... Przy okazji robiąc przerwę jakieś kilak miechów temu i teraz następną, właśnie dlatego że przeraża mnie wizja tak wysokiej tolerki i owinięcia całeog życia wokół nałogu...

Srrry, jak coś to nikogo nie chciałem urazić! ;)
Nie ćpiej bo skiśniesz!
  • 1534 / 204 / 0
@gp, bajzel obok byłego dworca w naszym mieście to ja dobrze znałem. 200-300 zł w 2 godziny to uzbierały tylko lachociągi, robiące full service bez gumy. Żebrusy, proszące "zabrakło mi 5zł do biletu, może mi pani/pan dołożyć?" to nieraz pół dnia się bujali, żeby uzbierać na porządną działkę. Nigdy nie lubiłem tego miejsca, zdarzało mi się wpaść na chwilę, załatwić zakupy i wynocha. Nigdy nie lubiłem sytuacji, gdy ktoś znajomy zobaczył mnie w towarzystwie ćpuńskiego planktonu, zdarzały się potem okraszone znaczącą intonacją pytania w stylu "ten brudas to twój znajomy?" Po drugie, plankton zawsze próbował mnie naciągnąć na kasę, nie daj boże jednemu dałem 2-5zł, to za chwilę zlatywało się całe stado, zwabione wieścią, że mam dziś dobry humor i udzielam jałmużny.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2013 przez stary dziad, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 989 / 35 / 0
Taką tolerke miałem ostatnio przez mietka. Piłem 90ml i mnie wyjebali. To jak huknołem ćwiare czułem coś przez 3 min a za 3h skręt.

Wcześniej miałem ciąg, że po 10 ćw na dzień waliłem, ale jak tyle nie walić jak zarabiałem 12k/m-c.
  • 1931 / 316 / 0
Helupe raz paliłem tylko, ale zauważyłem że daje takiego jakby 'spida' tj kopa, ale nie stymulantowego tylko jakby pobudzenie umysłu i znacznie mniej sedatywnie od innych opioidow, zwłaszcza majki p.o. Zaobserwowałem coś podobnego jedynie w porównaniu kody vs DHC (wiem inna liga, chodzi o relatywnosc tutaj). Czy to tylko moja wkrętka czy Mieli Wy podobnie?

Sent from my LT30p using Rozmowy [H]yperreala mobile app
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 880 / 23 / 0
Ja to przy IV odczuwałem nawet. moim zdaniem niekóre partie heleny muszą być z czymś rozmieszane... Mam porównanie z acytylowaną majką i po tej drugiej nie ma np takiej ochoty/potrzeby dowalenia....

Warszawski nie czeba se było kupić jakiegoś fajnego auta do latania bokiem jeno na hel nie wydawać?:p
Nie ćpiej bo skiśniesz!
  • 989 / 35 / 0
Czeba było czeba, ale człek wychowany w patologi jeno gupi.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...