Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 11 / 3 / 0
@przodownik ogólnie to masz rację. Działanie jest niemalże identyczne jak się zażywa doustnie. Ale mam znajomego, na którego Medikinet apteczny przestał działać, a czysty chlorowodorek zażywany doustnie w tej samej dawce o dziwo bardzo dobrze działa. Ale chłopak ma prawdopodobnie jakieś problemy związane z wchłanialnością/biodostępnością metylofenidatu, który zawiera dodatki występujące w tabletkach (może nietolerancja laktozy, ciężko powiedzieć).

Sytuacja wygląda zupełnie inaczej jeśli ktoś przyjmuje metylo donosowo. Wjazd/intensywność działania i ogólne działanie jest dużo lepsze na korzyść czystego chlorowodorku. Mam pewność co do źródła. 99,96% czystość wyszła na badaniu HPLC ilościowym metodą krzywej wzorcowej + potwierdzenie na GC/MS i NMR. Nie ściągam z Chin, już parę razy się zawiodłem, gdy dostałem zamiast metylo alpha-pihp albo alva-pvp, poszło od razu w kibel. Mam z zaufanego źródła, z pierwszej ręki, że tak powiem. Jak zobaczyłem ostatnio co zawiera w sobie kapsułka pregabaliny, jakie dodatki, to się lekko wkurzyłem, już myślałem, czy nie ściągać z Chin bo u nich to jest w 100% legalne i normalnie to sprzedają.

@Papa smerf ja ponad rok jestem w ciągu na metylofenidacie i nie miałem jeszcze nawet jednego dnia przerwy. Boję się odstawić, a może nie chcę, bo tak bardzo lubię tę substancję. Oczywiście jem normalnie, ale śpię co drugi dzień :) Nie ma się czym chwalić. I cały czas na mnie działa tak samo. Ale to zasługa zapewne dobrego nawodnienia, cały czas lecą elektrolity (sód, potas, wapń, magnez) + dużo świeżo wyciskanych soków warzywno-owocowych, prekursory dopaminy jak na przykład NALT. A dawki lecą cały czas takie same, ale nie powiem, są duże i trochę mnie to męczy. Średnio sniff, a właściwie roztwór wodny w sprayu do nosa 20-30 mg jednorazowo co 2h. Tak można całe życie ? :)Dla mnie to lepsze od koki i dużo tańsze przede wszystkim. Będzie bardzo bolało jak odstawię nagle po roku brania dzień w dzień i spania co drugi dzień?

Dodano akapity -- 909
  • 7 / 2 / 0
24 października 2022kavva6 pisze:
Co Wam pomaga na zjazdy po MPH? Stosuję metylo na ADHD. Po wzięciu ostatniej dawki w ciągu dnia i jak skończy ona działanie to mam zjazd - czuję się na maksa rozdrażniony, zestresowany itd. Stan ten mija dopiero po ok. 2h od wzięcia ostatniej tabletki. Zastanawiam się jak go zminimalizować. Nie chcę pakować w siebie jakichś benzo bo na dłuższą metę to bez sensu. Biorę do MPH też pregabalinę rano i wieczorem ale nie pomaga ona wystarczająco dobrze, a dawki nie chcę zwiększać bo w większej dawce działa ona na mnie trochę ogłupiająco.
Czasami palę wieczorami medyczną marihuanę, z tych dostępnych w PL na mnie działa najlepiej "Red No 2", pomaga np. na ból głowy (czasami tak mam wieczorami po medikinecie CRkach jak już puszczą) i na to rozdrażnienie też działa, oraz poprawia apetyt, więc jak nic nie jadłeś pół dnia to w końcu coś porządnego pewnie zjesz xD Ale jak masz diagnozę ADHD to raczej lepiej weed unikać na dłuższą metę i na pewno nie palić codziennie/regularnie.
  • 3119 / 1072 / 0
ja bym takiego działania również nie zalecał, do doraźnego leczenia "zwał" są inne środki. choć niektórym rozwiązanie powyższe może faktycznie pomagać.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 18 / 7 / 0
27 października 2022przodownik pisze:
po okazjonalnym zażywaniu niedużych dawek, lub zażywaniu w krótkich ciągach nie wystąpią raczej żadne nieprzyjemne objawy związane z odstawieniem metylofenidatu. jest to, jakby nie patrzeć dosyć delikatny środek pobudzający i jako stymulant dosyć bezpieczny środek, będący lekiem.
Dobra jednak nie było to takie proste, po około 3 miesiącach codziennego zażywania wytrzymałem wczoraj pół dnia bez MPH.
Ogólnie stan strasznie chujowy, sprawność intelektualna ograniczona o 99,9%, umiejetność wypowiadania słów a tym bardziej składania ich w zdania na poziomie noworodka, koncentracja nie istnieje i w sumie to nic nie byłem w stanie zrobić, nie wiem czy w ogole bym sobie dobrze dupe podtarł w takim stanie wiec musiałem te 20 mg wziąć zeby funkcjonować.
Zauważyłem tez pewna bardzo ciekawa rzecz, kiedy przyjmuje MPH to po pewnym czasie nie jestem w stanie palić fajek, tak jakby mam straszne obrzydzenie do nich a kiedy wezmę jakies leki z grupy tych które lubimy najbardziej ;) to znów mogę palić i czuje się dobrze.
Nie wiem czy dobre wnioski wysnulem z tej obserwacji ale wydaje mi się, ze mam jakies problemy z nadmiarem noradrenaliny i gdy ją zbijam to wszystko wraca do normy.
  • 119 / 48 / 0
@kavva6
Ja na zjazd stosuje Prymidon. To substancja, której matabolitem jest fenobarbital, a która nie jest uwzględniona w wykazie środków odurzających i substancji psychotropowych. Zawiera ją lek Mizodin, na który dość łatwo zdobyć receptę. Niweluje drażliwość i problemy ze snem spowodowane zejściem metylofenidatu.
Jestem życiem, które pragnie żyć, pośród życia, które pragnie żyć.
  • 17 / / 0
@getmoneylivelife z ciekawości, jak działa taki spray donosowy, jak go zrobiłeś?
jak robisz taki roztwór z MPH, ten z chin dostałeś już w formie płynu czy jak? i jakiego sprayu używasz, w sensie masz/kupiłeś taki do którego wlewasz roztwór z MPH i psikasz donosowo czy np nie wiem do tych sprayów do nosa na katar wlałeś ten roztwór z MPH i tak używasz tego, skąd wiesz jaką dawkę przyjmujesz?
napisałbym na priv ale masz zablokowane, pewnie dlatego że mało postów masz
  • 3119 / 1072 / 0
ja obecnie postanowiłem zrobić sobie krótką przerwę od Medikinetu, czyli metylofenidatu, ponieważ zauważyłem, że zażywam go zbyt często i to głównie w postaci przerabianych tabletek do zastrzyku. mimo wykupienia recept oraz posiadania pewnego zapasu, to już 2-3 dni nie przyjmowałem tej substancji. wrócę niedługo do tego środka, ale teraz przyda mi się przerwa od jego efektów, które w przypadku ciągu nie są już zbyt euforyzujące/przyjemne. skrobnę coś po następnym zażyciu tego środka.

pozdrowiam, przodownik

:extasy:
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 204 / 30 / 0
Cześć,
Czy jeśli mam karty wizyt, w których mam przepisany metylofenidat to któryś receptomat online wystawi mi receptę?
Mój lekarz ma dłuższy urlop więc się muszę jakoś zabezpieczyć ;)
  • 4476 / 711 / 2198
Jeżeli w kartach wizyt to widnieje, to nie powinno być większego problemu. @Up
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 204 / 30 / 0
Dzięki. Nie wiem, czy ryzykować stratę kasy na receptoematy. Z innymi lekami nie ma problemu ale obawiałem się, że przy metylofenidat mógłby być problem.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.

Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.