ODPOWIEDZ
  • 4480 / 712 / 2198
@Krzysiu86Dr fajnie, że poruszasz ten temat problemów za czasów młodości. Przykro mi się troszkę robi, bo ludzie chyba zapominają, czym jest szkalowanie osób młodych w szkołach. W sensie -- ostatnimi czasy rzadko się o tym mówi, a nadal jest to realny problem dla rozwoju dzieci.

Ja miałem gorsze lepsze/mniejsze problemy, natomiast nie do takiego stopnia, żeby o myślach samobójczych myśleć. Niemniej jednak wiem, jak dzieciaki potrafią zniszczyć innemu dziecku dzieciństwo oraz mózg do tego stopnia, aby do takich "rzeczy" był się w stanie posunąć. Potem dochodzą kolejno problemy z substancjami psychoaktywnymi, oraz ogólne jak: nieumiejętność rozmów z bliskimi, dalsze ukrywanie/a takich rzeczy, a jakże i innych.

Rozmyślałem kiedyś nad organizacją pozarządową, która powinna stać na piedestale w dzisiejszych czasach, jeżeli chodzi o kontakty z dziećmi. Powinna być to placówka, czy nawet zaufany profil na facebooku, bądź miejsce prywatne, do którego z takimi problemami "anonimowo" można się zgłosić. Nie może być tak, że dzieci boją się przekazać swoim rodzicom, że w szkołach lub poza nimi są szkalowane, bądź wyzywane.

Kondycja psychiczna dzieci również z roku na rok idzie w kierunku dołu, niżeli góry. Kolejno większa ilość depresji wśród młodzieży też ma swój punkt odniesienia w kontekście samobójstw. To realny problem który poruszyłeś i doskonale zdaje sobie z niego sprawę, jak wtedy musiałeś się czuć.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 701 / 318 / 0
@Palkrolik
Póki co, nigdzie się nie wybieram, staram się cieszyć z życia choć momentami nie cieszy mnie nic, najgorsza jest gonitwa myśli ale staram się panować nad sobą. Życie momentami bywa piękne, oby takich momentów było jak najwięcej :)
@Sawant
Poważnie, zaszokował mnie twój post na temat warunków jakie panują w psychiatryku.. kilka razy musiałem przeczytać bo nie docierało to do mnie.. Przecież oni w tych szpitalach są dla nas, dla ciężko chorych ludzi, dla potrzebujących pomocy, biorą za to pieniądze.. masakra i niedowierzanie że jest takie traktowanie, przemoc. Miejsca zamieszkania nie podam, cenie sobie anonimowość ale powiem ci że wiele na temat samobójstw się nie pisze w mediach, gazetach bo miasto niema czym się chwalić w tym temacie, leczenie nie istnieje, szpital jest zadłużony na maxa, mówią na szpital u nas "mordownia" bo możesz tam trafić ze złamaną ręką i możesz już nie wyjść :)
@deadmau5
Przemoc w szkołach to temat tabu, niby każdy widzi co się dzieje ale milczy, nauczyciele nie zwracają uwagi na przemoc, dopóki nie dojdzie do tragedii to wszystko jest cacy. Zgadzam się z tobą, każdy uczeń czy rodzic powinien mieć możliwość zgłoszenia anonimowo problemu jaki go dotyka. Kiedyś podobno nie było tyle przemocy w szkołach ale pojawił się internet, media społecznościowe, jakieś chore gierki w necie, przemoc jest na wyciągnięcie ręki a dzieci zamiast się spotykać na trzepaku czy boisku siedzą w domach z telefonem w ręku. Depresja, wyobcowanie, otyłość są tego efektem.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 2 / / 0
[/list][/code][/quote][/i][/url][quote=deadmau5 post_id=3737154 time=1704370043 user_id=249613]
@Krzysiu86Dr fajnie, że poruszasz ten temat problemów za czasów młodości. Przykro mi się troszkę robi, bo ludzie chyba zapominają, czym jest szkalowanie osób młodych w szkołach. W sensie -- ostatnimi czasy rzadko się o tym mówi, a nadal jest to realny problem dla rozwoju dzieci.

[color=#BF0000]/może za czasów giertycha to tak, teraz na całe szczęście coraz częściej się o tym mówi nawet w szkołach ze słabą kadrą pedagogiczną/[/color]

Rozmyślałem kiedyś nad organizacją pozarządową, która powinna stać na piedestale w dzisiejszych czasach, jeżeli chodzi o kontakty z dziećmi. Powinna być to placówka, czy nawet zaufany profil na facebooku, bądź miejsce prywatne, do którego z takimi problemami "anonimowo" można się zgłosić. Nie może być tak, że dzieci boją się przekazać swoim rodzicom, że w szkołach lub poza nimi są szkalowane, bądź wyzywane.

[color=#BF0000]/zawsze możesz dołączyć jako wolontariusz i zacząć realnie pomagać, http://wolontariat.org.pl/
[/color]
Kondycja psychiczna dzieci również z roku na rok idzie w kierunku dołu, niżeli góry. Kolejno większa ilość depresji wśród młodzieży też ma swój punkt odniesienia w kontekście samobójstw. To realny problem który poruszyłeś i doskonale zdaje sobie z niego sprawę, jak wtedy musiałeś się czuć.

/[color=#BF0000]„w Polsce każdego dnia 40 osób podejmuje próbę samobójczą, z czego 14 kończy się śmiercią“ zamiast pieniędzy na tvp rząd powinien stworzyć ogromną kampanie społeczną/[b][i][size=50][/size][/i][/b][highlight][post][u][/u][/post][/highlight][/color]
Ostatnio zmieniony 04 stycznia 2024 przez MordechajBlumsztajn, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1 / / 0
Siema, siema. Przychodzę tu w ramach (mam nadzieje) uratowaniu kilku żyć na tym portalu. Jeżeli nadejdzie dzień, w którym poczujesz się niepotrzebny wszystkim i chciałbyś skończyć i tak kruche życie, przesłuchaj wówczas ten numer: https://www.youtube.com/watch?v=6cIaJItiLwY
Jednej osobie, którą znam otworzył oczy. Kto wie co przyniesie jutro, może znajdziecie diament w koszu jak menel z GTA IV (hehe).
  • 3406 / 535 / 0
Ale lipa z dźwiękiem, w sensie za mocny i prawie nic nie słychać co on tam nawija... never mind.

Kurde cieszę się że komuś to pomogło ale to chyba na lekkie myśli S.

Na takie jakie ja miałem to tylko tona leków by pomogła. Ale oby twoja metoda była pomocna dla wielu.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 509 / 197 / 1
Lubię ripa ale ten numer może pomóc komuś kto tak naprawdę się nie chcę zabić albo jakiemuś typowi podatnemu na innych ludzi.
A co do szybkiego wzbogaconenia się z przypadku itp. bo chyba to miałeś na myśli to może w niektórych przypadkach tymaczasowo pomóc zwłaszcza kiedy chcesz kopnąć w kalendarz szybciej ze względów finansowych.W innym wypadku żadna forsa cię nie przekona i jak już trzeba zmienić to co jest w głowie.
Wszyscy umrzemy to pocieszające
  • 701 / 318 / 0
@MordechajBlumsztajn
Dziękuję za stronkę. Pewnie że będę pomagać. Mieszkam w świętokrzyskim. Na co dzień pomagam kilku osobom. Pomagam finansowo ale przede wszystkim dzielę się dobrym słowem, wspieram w trudnych sytuacjach, robię zakupy starszej schorowanej pani, jej synowi, odwiedzam ich często, z rodziną organizuję dla nich ciepłą odzież, przekazuję rzeczy codziennego użytku, wożę po lekarzach, pomagam jak tylko mogę, tym samym pomagam sobie bo również zmagam się z różnymi chorobami, m.in depresją więc dzielę się swoimi doświadczeniami z ludźmi i pomagam również sobie tym samym. Dobro wraca z podwójną siłą.. a rzeczy materialne, pieniądze są nic nie warte.. kiedy zdrowia brakuję.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 3406 / 535 / 0
Ciekaw jestem jak przebiega zgon przez zespół serotoninowy (cwaniaczki nie piszcie "spróbuj to się dowiesz" bo to słabe jest).

Ale tak czysto teoretycznie, raz kiedyś byłem na Tramalu i wrzuciłem MDMA i jak weszło to od razu zalałem się potem, zawroty głowy i ogólnie chujowy stan ale czy tak konkretnie zmixować coś na ZS i czy człowiek by zemdlał/stracił świadomość i zmarł, jak sądzicie ?
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 3244 / 556 / 0
Pokolenie od 1990 roku albo w granicach jest narażone na gorsze problemy od poprzedniego boomersow powojennych.
Do tego dochodzi duży % dziecka wychowywanego bez ojca.
Trudno się nie załamać.

Statystyk samobójstw jest w krajach słowiańskich największy i wydaje mi się że to trauma wielopokoleniowa..
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 35 / 18 / 0
Ciekawi mnie skąd biorą się w ludziach tendencje samobójcze. Sam takowe ciągoty posiadam. Zakładam, że w przypadku bardzo złego czasu chciałbym odejść na swoich warunkach, jak to się elegancko nazywa.
Miałem już zresztą dwie próby w życiu. Raz odstąpiłem od pętli. Kilka lat później powiesiłem się na kablu od przedłużacza, który pękł i spadłem. Ten drugi wykon był już taki na serio. Po prostu pojechałem rowerem do takiego lasu, znalazłem drzewo i tyle.
Gdyby nie ten rower to nie miałbym w sumie z czego skoczyć, o czym nie pomyślałem wcześniej. Wcześniej kilka xanaxów wleciało i jakieś browary.
Przed samym skokiem czułem jakby w otoczeniu było coś złowrogiego. Jak gdyby, ktoś namacalnie tak stał i kazał mi to zrobić. I myśl, że to jakiś diabeł i zaraz wyląduje w piekle.
Minęło kilka lat, a czasami chętka na samobója wraca, ale powiem wam, że to nie takie proste jak na filmach.
Mimo wszystko trzeba mieć jaja.
Uwaga! Użytkownik chlopaczekzewsi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.