Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1631 / 261 / 0
Mnie 300 mg jakoś ściąga w dół, parę dni byłem pobudzony ale potem pojawiło się zmęczenie, apatia, senność. Na razie jeszcze nie zmieniam dawki ale jeśli to się utrzyma wrócę na 225 mg, być może to nadmiar serotoniny lub noradrenaliny tak mnie uziemia.
  • 6 / / 0
Witam wszystkich,
Przeczytałem kilka stron tego wątku ale nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. Na moje zaburzenia depresyjno-lekowe psychiatra zapisała mi Efectin ER. Dawkowanie standardowe 37,5 mg przez 4-6 dni, potem 75 mg. Za niedługo zmieniam prace, nowe otoczenie, sporo nauki. Jak zażywanie tego leku wpływa na koncentracje i umiejetność uczenia się i zapamiętywania? Po jakim czasie odczuwa się działanie terapeutyczne?
  • 3455 / 557 / 2
Po tygodniu już powinieneś poczuć działanie terapeutyczne leku.

16 wrz 2023 - fuzja postów - d5
23 lutego 2022Zooplikowany pisze:
To ja póki co mam na odwrót, ciągle głodny jestem, co prawda biorę na noc 7.5 mg mirty.
To dziwne bo venla działa na serotoninę i powinno Ci się nie chcieć właśnie jeść.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Lece trzeci dzień na Effectinie. Mała dawka, 37,5 mg. Nie pamietam kiedy ostatnio tak fajnie mi sie wstało i od razu po przebudzeniu rzucilem się w wir pracy. Do tego non stop mi sie jarac chce, mógłbym szluga od szluga odpalać :D
  • 961 / 176 / 0
@polar1994 ja przy wchodzeniu na wenle i każdej zmianie dawki też miałem 3 dni taki zajebisty nastrój i napęd ale potem to znikało.Była aktywizacja ale już nie taka jak w tych pierwszych trzech dniach,normalnie jak po dobrej amfetamine
  • 6 / / 0
Do fazki jak po fecie to jeszcze daleko :D ale póki co czuje różnice na + i zobaczymy jak to się dalej rozkręci. Zastanawiam się nad jednym piwkiem wieczorem. Próbować czy mnie pozamiata? :D
  • 4906 / 855 / 0
Zniszczysz sobie kuracje alkoholem. Może 1 piwkiem to nie ale ja bym nie ryzykował jak lek pozytywnie zaczyna Ci się wkręcać.
  • 6 / / 0
Po 6 dniach kuracji Effectinem w dawce 37,5 mg, dzisiaj nadszedł dzień na przeskok na 75 mg. W nocy źle spałem, miałem odruchy wymiotne. Rano biegunka, gorsze samopoczucie ale mimo to przyjąłem pierwsza dawkę 75 mg. Czy moje objawy to możliwy efekt działania leku czy może dopadła mnie jakaś grypa? Miał ktoś podobne objawy?
  • 4906 / 855 / 0
Możliwe że to przez lek.
  • 1009 / 273 / 0
Ej, jak uratować libido zniszczone przez wenlę? Mam tu na myśli kłopoty z dochodzeniem.

Czy bupropion da radę?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.