Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 843 / 109 / 22
@stuk Obawiam się, że nie połkniesz, albo się zadławisz... Jak masz - tak jak ja - wstręt do smaku i zapachu gm to zakapsułkuj - jak ja. Można kupić legalnie gotowe kapsułki naładowane gm.

kapsuly.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 10 / 2 / 0
Jeśli ma się wstręt do smaku gałki - najlepiej kupować całe nasiona i je połamać, rozyebać je na drobne (ale nie za drobne) kawałki. Nie aż tak, by powstał proszek. Połamać je na kilkanaście części, które później przełknie się bez trudu na pare razy. Nie czuć wtedy smaku tak intensywnie jak proszek; to logiczne.
Tylko że takie nie-za-drobne kawałki mogą trawić się jeszcze dłużej - nie jestem pewien.
  • 2796 / 605 / 0
Dobry przepis na problemy żołądkowe.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 843 / 109 / 22
Po dłuuugiej przerwie (w której sporadycznie łysiczkowałem) zapodałem 20 g (2 paczki) prymatu i jeden spory starty orzech. To było dziś o 5-tej rano. Koło 8-mej zacząłem odczuwać zimno jak na wejściu łysic i też niepokój (nawet strach...) wejścio-psylocybowy. Trwało to niecałe 3 godz. i przeszło na szczęście w miłą fazę. Nigdy tak po gałce nie miałem - po psylo jedynie. Może to jakieś nawykowe, zakodowane podejście mi się w mózgownicy wyrobiło, jakieś echo po wejściach grzybowych (kilkanaście solidnych tripów zaliczyłem od lata)... Miał ktoś dziwne wejście? Mi zawsze gładziuchno wchodziła, bez sensacji...
ODPOWIEDZ
Newsy
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.

Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.