Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 211 / 12 / 0
09 maja 2019DexPL pisze:
Powiedz, że lekarz nie ma recept RPW i skierował Ciebie do innego specjalisty który takie recepty ma. Mów, że chętnie by spróbował terapii, ale nie może wypisać z powodu jak wyżej.
W takim wypadku nie będzie prosił abym przyniósł na następną wizytę , od tego swojego lekarza zaświadczenia, że potrzebuje się leczyć medyczną ? To by trochę skomplikowało sprawę.
Uwaga! Użytkownik kavakawa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4603 / 2217 / 1
Powiedz, że każda wizyta dodatkowo kosztuje... Zresztą jak zapłacisz za wizytę to powinien wypisać...
  • 995 / 104 / 0
Ciekawi mnie, kiedy wprowadza nowe odmiany. Precyzujac - jaki bedzie strain odmiany indica. I czy juz pozostanie tak drogo.
Uwaga! Użytkownik siostrorelanium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12806 / 2490 / 0
Dlaczego do tej pory nie ma konkurencji? Ktoś musi mieć dobrze za to płacone...
Póki do akcji nie wkroczy inny gracz, to ceny pewnie pozostaną bez zmian.
  • 2717 / 516 / 0
Nie ma konkurencji, bo tylko Spectrum udało się uzyskać licencję od naszego rządu na sprzedaż...
Chyba, że ostatnimi czasy coś się zmieniło.
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
  • 8103 / 914 / 0
Zanim medyczna marihuana będzie tak rozpowszechniona jak w niektórych stanach USA to mina chyba wieki.Wydaje mi się ze polski rząd wprowadził medyczna marihuana tak na odczepkę.``macie i cieszcie się z tego co jest``.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 12806 / 2490 / 0
Nie chce mi się wierzyć, że Spectrum był / jest jedyną spółką, która starała / stara się o licencję.
Nie chce mi się wierzyć, że jako jedyna spełnia wszystkie nasze wymogi.
Jak na wszystkim w tym kraju, ktoś się na tym baardzo wzbogacił.

Swoją drogą ciekaw jestem cen zioła od nich w innych krajach z medyczną. Wszędzie jest tak drogo?
  • 2717 / 516 / 0
Nie jest i nie był jedyną firmą, która się starała / stara o licencję. Natomiast jest jedyną firmą, która jak na razie tę licencję otrzymała.
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
  • 4603 / 2217 / 1
Bo jako jedyna doprowadziła proces rejestracji surowca do końca. Większość firm rezygnuje na etapie informacji ile trzeba dokumentów dostarczyć (Polska jest pod tym względem w czołówce europejskiej, ale o dziwo daleko nam do USA, gdzie żeby zarejestrować lek trzeba sie bardzo postarać - zależy jeszcze od stanu, ale z zasady nie jest to proste). Spectrum Canabis sprawę zakończyło (trwało to prawie 2 lata)i dlatego jest monopolistą. Dzięki czemu korzysta w wszystkich walorów jakie daje monopol w gospodarce rynkowej. A my na tym tracimy (choć zyskaliśmy jakikolwiek legalny dostęp do surowca)
  • 12806 / 2490 / 0
Może i chodziło o biurokrację... choć ja jeśli chodzi nasz rząd, to zawsze węszę korupcję : )
Przecież Spectrum nie jest raczej jedyną poważną spółką, która zatrudnia ludzi od dostarczania dokumentów i załatwiania takich spraw.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?

Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.