Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 871 / 119 / 22
Mazowieckie, ok. 30 km na południowy wschód od Wa-wy. Miejscówka o pow. ok. pół hektara - "pewniak" od lat. Wydajność w porywach do tysiąca sztuk, głównie w kępkach widocznych na focie. W sobotę (21/11/2015) nazbierałem ok. 80 szt. i rosły tylko przy jednym z brzegów - miodne kępki były wykoszone lub wyjałowiły się. Sztuki w większości piękne, duże i zastanawiam się, czy na raz łyknąć, czy podzielić na dwa.

[ external image ]
  • 4024 / 375 / 953
Cuś mi się zdaje, że sezon dobiega końca...
P1430133.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 168 / 11 / 0
global108 tez masz wrazenie, ze ta miejscowka z roku na rok jest coraz gorsza?
  • 8 / / 0
global108 pisze:
Mazowieckie, ok. 30 km na południowy wschód od Wa-wy. Miejscówka o pow. ok. pół hektara - "pewniak" od lat. Wydajność w porywach do tysiąca sztuk, głównie w kępkach widocznych na focie. W sobotę (21/11/2015) nazbierałem ok. 80 szt. i rosły tylko przy jednym z brzegów - miodne kępki były wykoszone lub wyjałowiły się. Sztuki w większości piękne, duże i zastanawiam się, czy na raz łyknąć, czy podzielić na dwa.

[ external image ]
Daj jesszcze polozenie na mapie coraz mniej grz. Bo coraz wiecej pajacow na łące
  • 871 / 119 / 22
tripman pisze:
global108 tez masz wrazenie, ze ta miejscowka z roku na rok jest coraz gorsza?
Ano gorsza :( Ale widziałem na niej grzyby wyglądające mi na wymienione wcześniej kołpaczki pośrednie:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%82p ... C5%9Bredni
Jestem niemalże pewien, że to były one. Jednak bez potwierdzenia na piśmie przez profesora mykologi lub po tripraporcie zaufanego przyjaciela nie zbieram ich.
Kolemba - Może jeszcze chcesz grzypki z dostawą do domu? :cheesy:
Uwaga! Użytkownik global108 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 619 / 45 / 0
Kolemba pisze:
Daj jesszcze polozenie na mapie coraz mniej grz. Bo coraz wiecej pajacow na łące
Nom, bo po tym opisie każdy trafi na tę konkretną miejscówkę... "Około 30 km na SE od W-wy" to może być Otwock, Karczew, Celestynów i wiele różnych mniejszych pipidówek w okolicy. Powodzenia w szukaniu miejsca ze zdjęcia :D
  • 4024 / 375 / 953
Tym bardziej, że wygląda ono na nim zdecydowanie typowo.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 871 / 119 / 22
ravez pisze:
Nom, bo po tym opisie każdy trafi na tę konkretną miejscówkę... "Około 30 km na SE od W-wy" to może być Otwock, Karczew, Celestynów i wiele różnych mniejszych pipidówek w okolicy. Powodzenia w szukaniu miejsca ze zdjęcia :D
Mam miejscówki obok dwu z wymienionych miejscowości, ale wokół miodnych pól są dziesiątki "pustaków" choć pasą na nich krowy. Uśredniając: taka proporcja zapewne jest w całej Polsce.
Uwaga! Użytkownik global108 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2883 / 303 / 0
Sęk w tym że global (tak, chyba Ty, jak nie to ktoś inny co znaczy że jest nas więcej) już kiedyś przypucowałeś się z dokładnym położeniem miejscówki (nawet kurwa podałeś ulice!) i pomijając już wszystkich wyżej którzy się zgłosili do tego że podpierdalają Ci grzyby to do tej listy musisz dopisać i mnie.

Ale tak czy siak dzięki za miejscówę, ja w tym roku wycisnąłem z niej około 400sztuk.
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 8 / / 0
ravez pisze:
Kolemba pisze:
Kołpaczkowy grzybiarzu czytaj posty juz ktos tam 400 nazbieral hehe najlepiej dawajcie polozenie miejscow na duckduckgo maps a później beczcie ze grzybow malo nie kazdy jest tępy tu podpyta itp. Wkoncu znajdzie trop jest gdzie mniejwiecej moga byc ._ zal internet nie jest widocznie dla wszystkich
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.