Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
[ external image ]
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
global108 pisze:Mazowieckie, ok. 30 km na południowy wschód od Wa-wy. Miejscówka o pow. ok. pół hektara - "pewniak" od lat. Wydajność w porywach do tysiąca sztuk, głównie w kępkach widocznych na focie. W sobotę (21/11/2015) nazbierałem ok. 80 szt. i rosły tylko przy jednym z brzegów - miodne kępki były wykoszone lub wyjałowiły się. Sztuki w większości piękne, duże i zastanawiam się, czy na raz łyknąć, czy podzielić na dwa.
[ external image ]
tripman pisze:global108 tez masz wrazenie, ze ta miejscowka z roku na rok jest coraz gorsza?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%82p ... C5%9Bredni
Jestem niemalże pewien, że to były one. Jednak bez potwierdzenia na piśmie przez profesora mykologi lub po tripraporcie zaufanego przyjaciela nie zbieram ich.
Kolemba - Może jeszcze chcesz grzypki z dostawą do domu? :cheesy:
Kolemba pisze: Daj jesszcze polozenie na mapie coraz mniej grz. Bo coraz wiecej pajacow na łące
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
ravez pisze:Nom, bo po tym opisie każdy trafi na tę konkretną miejscówkę... "Około 30 km na SE od W-wy" to może być Otwock, Karczew, Celestynów i wiele różnych mniejszych pipidówek w okolicy. Powodzenia w szukaniu miejsca ze zdjęcia :D
Ale tak czy siak dzięki za miejscówę, ja w tym roku wycisnąłem z niej około 400sztuk.
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
ravez pisze:Nom, bo po tym opisie każdy trafi na tę konkretną miejscówkę... "Około 30 km na SE od W-wy" to może być Otwock, Karczew, Celestynów i wiele różnych mniejszych pipidówek w okolicy. Powodzenia w szukaniu miejsca ze zdjęcia :DKolemba pisze: Daj jesszcze polozenie na mapie coraz mniej grz. Bo coraz wiecej pajacow na łące
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.