Wszystko o kaktusach - metody przyrządzania, uprawa, odmiany, opisy działania
ODPOWIEDZ
  • 1519 / 20 / 0
Bridgesii jest legalny, możesz kupić na allegro. Tak samo jak peyote
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 29 / / 0
A jakie są nielegalne których nasiona można kupic na zagranicznych stronach i są lepsze od bridgesii? :D
  • 1392 / 12 / 0
Juchus pisze:
A jakie są nielegalne których nasiona można kupic na zagranicznych stronach i są lepsze od bridgesii? :D
Czytanie nie boli. A jak boli, to do okulisty.
  • 357 / 3 / 0
15 letni San Pedro, balon o średnicy ok. 50 cm, na ile osób się nadaje?
  • 357 / 3 / 0
wysokości oczywiście, przepraszam
  • 3127 / 27 / 0
2 osoby.
High, how are you?
  • 357 / 3 / 0
przepraszam, że śmiecę pisząc trzeciego posta, byłem rozkojarzony(:P) i prostując średnice zapomniałem sprostować , że nie balon, tylko wieża. A sprostować musiałem i dlatego o balonie i średnicy, bo źle mi czlowiek powiedział o jakiego kaktusa chodzi, powiedział pejotl wiec pomyślałem o Lophophora williamsii. A chodzi o prostego kaktusa San Pedro, 50 cm, czyli jak mniemam Echinopsis pachanoi. O tym samym mówimy?
  • 3127 / 27 / 0
Tak, 25cm wystarczy na lajtowego tripa dla 1 osoby, niestety nie będzie fajerwerków.
High, how are you?
  • 29 / / 0
Czy ktoś z Was miał jakieś nie przyjemności w związku z zamawianiem nasion Trichocereus Peruvianus z zagranicy? Lub może komuś nie doszły? Bo przymierzam się do kupienia 100 nasion za 5£ (co moim zdaniem bardzo dobrą ceną w szczególności, że przesyłka do PL tylko 1.3£) i nie wiem czy zamawiać czy nie. Doradzi ktoś?
  • 4024 / 375 / 953
Masz na uwadze, że jest to nielegalne (posiadanie+przemyt) ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.