Wszystko o kaktusach - metody przyrządzania, uprawa, odmiany, opisy działania
ODPOWIEDZ
  • 1519 / 20 / 0
Bridgesii jest legalny, możesz kupić na allegro. Tak samo jak peyote
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 28 / / 0
A jakie są nielegalne których nasiona można kupic na zagranicznych stronach i są lepsze od bridgesii? :D
  • 1392 / 10 / 0
Juchus pisze:
A jakie są nielegalne których nasiona można kupic na zagranicznych stronach i są lepsze od bridgesii? :D
Czytanie nie boli. A jak boli, to do okulisty.
  • 357 / 3 / 0
15 letni San Pedro, balon o średnicy ok. 50 cm, na ile osób się nadaje?
  • 357 / 3 / 0
wysokości oczywiście, przepraszam
  • 3127 / 27 / 0
2 osoby.
High, how are you?
  • 357 / 3 / 0
przepraszam, że śmiecę pisząc trzeciego posta, byłem rozkojarzony(:P) i prostując średnice zapomniałem sprostować , że nie balon, tylko wieża. A sprostować musiałem i dlatego o balonie i średnicy, bo źle mi czlowiek powiedział o jakiego kaktusa chodzi, powiedział pejotl wiec pomyślałem o Lophophora williamsii. A chodzi o prostego kaktusa San Pedro, 50 cm, czyli jak mniemam Echinopsis pachanoi. O tym samym mówimy?
  • 3127 / 27 / 0
Tak, 25cm wystarczy na lajtowego tripa dla 1 osoby, niestety nie będzie fajerwerków.
High, how are you?
  • 28 / / 0
Czy ktoś z Was miał jakieś nie przyjemności w związku z zamawianiem nasion Trichocereus Peruvianus z zagranicy? Lub może komuś nie doszły? Bo przymierzam się do kupienia 100 nasion za 5£ (co moim zdaniem bardzo dobrą ceną w szczególności, że przesyłka do PL tylko 1.3£) i nie wiem czy zamawiać czy nie. Doradzi ktoś?
  • 4024 / 375 / 951
Masz na uwadze, że jest to nielegalne (posiadanie+przemyt) ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.