Ariiell pisze:kodeina jest bezpieczniejsza niz alkohol czy paracetamol, ale to nie oznacza, ze nie moze byc hepatoksyczna, bowiem takie wlasciwosci wykazuje spozyta w duzych (naprawde duzych!) ilosciach w krotkim czasie lub w polaczeniu z innymi substancjami.
A jakie to sa wlasciwosci, o ktorych tu wspominasz?
http://www.youtube.com/watch?v=qHYNfitGBp4
---
„Jedyna wolność to zwycięstwo nad samym sobą.” opio-free
Podczas ciągów myślałem, że już mam po wątrobie. Wieczorne bóle, czucie, że jest powiększona, sądziłem, że niedlugo wykituje (marskość itd.). Parę dni temu robiłem badania w tym ALAT i ASPAT:
ALAT: 13.7 U/l (wart. ref. <44)
ASPAT: 12.7 U/l (wart. ref. <39)
Więc jak widać, z moją wątróbką wszystko w porządku, wręcz idealnie, więc nie bójcie się go tak, bo z otrzymanych wyników, wygląda na to, że acetominofen nie jest tak toksyczny, jak niektórym na forum się wydaje. Więc wole truć się para niż tym sulfogwajakolem, którego skutki odczuwam już po jednokrotnym zażyciu thio.
Idźcie do rodzinnego i poproście o testy na biochemie (enzymy wątrobowe), darmowe, a przynajmniej będziecie wiedzieli czy coś wam dolega. NA wynik czekałem niespełna 24h, chociaż mogłem je odebrać po paru godzinach.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.