Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3309 / 22 / 0
Jak dużych? Chodzi o duże dawki jak na medyczne (np. 100 mg) czy jak na [h] (np. 2 g)?
sqrt(666)
  • 403 / / 0
Ariiell pisze:
kodeina jest bezpieczniejsza niz alkohol czy paracetamol, ale to nie oznacza, ze nie moze byc hepatoksyczna, bowiem takie wlasciwosci wykazuje spozyta w duzych (naprawde duzych!) ilosciach w krotkim czasie lub w polaczeniu z innymi substancjami.

A jakie to sa wlasciwosci, o ktorych tu wspominasz?
  • 3309 / 22 / 0
Przecież napisał, że hepatotoksyczność.
sqrt(666)
  • 7 / / 0
o duże dawki rekreacyjne (tygodniowy ciąg przy dużej tolerancji) - kodeine ciężko przedawkować
Uwaga! Użytkownik Ariiell nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 523 / 2 / 0
Źródło?
  • 7 / / 0
podręczniki toksykologii klinicznej, farmakologii + wykłady :D
Uwaga! Użytkownik Ariiell nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3449 / 129 / 8
To jest oczywiste, że kodeinę cieżko przedawkować... Wystarczy chwilę pomyśleć.
  • 401 / 3 / 0
Po moich przygodach z niemalże wszystkim (w tym oczywiście odpał, opium iv, kilka przedawkowań, koda też była rzecz jasna na początku kariery) i bólach w prawym boku od czasu do czasu, zrobiłam sobie badania- alat 26, aspat 21, reszta biochemii i morfologia również w normie. Od jakiegoś czasu nie biorę. Głupi ma zawsze szczęście.
In heaven everything is fine. You've got your good things and I've got mine.

http://www.youtube.com/watch?v=qHYNfitGBp4

---

„Jedyna wolność to zwycięstwo nad samym sobą.” opio-free :cool:
  • 1196 / 10 / 0
Moje przygody z opio sięgaja 3 lat. W tym 1 rok kodzenia nonstop, wyłącznie z antka, z ekstrakcji robionych na szybko, do tego kolejny rok kodzenia prawie dzień w dzień oraz duże ilości tramalu i benzo. Zdarzało się mieszać antkowe roztwory z alkoholem.

Podczas ciągów myślałem, że już mam po wątrobie. Wieczorne bóle, czucie, że jest powiększona, sądziłem, że niedlugo wykituje (marskość itd.). Parę dni temu robiłem badania w tym ALAT i ASPAT:

ALAT: 13.7 U/l (wart. ref. <44)
ASPAT: 12.7 U/l (wart. ref. <39)

Więc jak widać, z moją wątróbką wszystko w porządku, wręcz idealnie, więc nie bójcie się go tak, bo z otrzymanych wyników, wygląda na to, że acetominofen nie jest tak toksyczny, jak niektórym na forum się wydaje. Więc wole truć się para niż tym sulfogwajakolem, którego skutki odczuwam już po jednokrotnym zażyciu thio.

Idźcie do rodzinnego i poproście o testy na biochemie (enzymy wątrobowe), darmowe, a przynajmniej będziecie wiedzieli czy coś wam dolega. NA wynik czekałem niespełna 24h, chociaż mogłem je odebrać po paru godzinach.
Ostatnio zmieniony 19 października 2011 przez Ugh, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 381 / 12 / 0
A wiec tak. Jeszcze jakis rok temu robilem sobie proby watrobowe i wszystko bylo ok, tylko bilirubina powiekszona, ale tak mam od zawsze. Wczesniej sporo pilem i dlatego robilem te badania. Przez ten rok uzywam alkoholu raczej malo, czasem 2-3 piwka, czasem whiskey w jakis weekend. Gdzies w marcu pierwszy raz sprobowalem kodeiny (w postaci thiocodinu) i co jakis czas jej uzywam- raz na tydzien, dwa, trzy. Jakis czas temu wpadla w moje lapy paczka zalidaru i niestety popelnilem blad, bo myslac ze lekko nadwyreze, nie zrobilem ekstrakcji. Zjadlem 2 dni pod rzad po 10 tabletek, czyli 3250 paracetamolu+jakies piwa drugiego dnia (zwymiotowalem wtedy raz). Nastepnego wieczora wywiazala sie mala popijawa, wczoraj obudzilem sie tylko z kacem i juz nic nie dotykalem. Problem jest w tym, ze boli mnie teraz watroba (nie jakos strasznie), mam 2gi dzien biegunke. Przez te cale 4 dni jadlem na wszelki wypadek po 2 tabletki hepatilu dziennie. Dzis robie sobie diete i pije tylko soki zastanawiajac sie rowniez, czy moglem sobie taka mieszanka cos uszkodzic na stale, czy raczej teraz przez jakis miesiac-dwa musze stosowac diete lekko strawna (bez problemu, nie jestem od niczego uzalezniony), czy jak przez dzien, dwa diety na samych sokach nie przejdzie, udac sie do lekarza. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ
Newsy
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi

Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.

Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności

Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.

Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.